Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi (k) volt (ak) a menü (k) a lagzitokon?
1. Eloetel
2. Gorogcitromleves
3. Burgonya, rizs, disznosult, csirkesult, salataval, (nem volt kiporciozva, mindenki annyit ehetett amennyit akart)
4. Gyumolcsok, Somloi galuska
5 Toltott kaposzta
A tortambol mindenki kapott, italnak limonadet atlatszo kancsoba szolgaltak fel, nagyon szepen mutatott, asvanyviz volt, akinek egyeb ohaja volt, az a pultnal szolgalta ki magat. De nagy kelletje volt a limonadenak, nem is gondoltuk volna. Szensavas italokat direkt nem tettunk az asztalra. Szeszes ital volt boven:bor, palinka, sor, likorok, stb. Kb ennyi.
Uzsonnára: túrós és meggyes rétes. Fasírt kenyérrel és savanyú uborkával
Vacsorára: ragu leves májgombóccal. Vegyestál: rántott hús, cigány pecsenye, töltött hús, rántott karfiol és rántott gomba, köretnek rizs és petrezselymes krumpli. Mindenki kapott még személyenként vegyes salátát.
Éjféli vacsora: megmaradt sültek, sült kolbász és hurka, gyümölcssaláta és franciasaláta.
Mielőtt valaki azt gondolná, hogy milliomosak vagyunk nekünk a szülők fizették ki. Egyébként 6500 ft volt egy fő 2010-ben. Nagy falusi lakodalmunk volt
Szolid 13 fős lagzi volt:
- Újházi tyúkhúsleves
- Hortobágyi húsos palacsinta
Tálon:
- Sertéskaraj „falusi” módon
- Kacsacomb gránátalmával sütve, csirkemájas töltelékkel
- Burgonya sajttal töltve baconba tekerve
- szűzpecsenye mustáros tejszínes gombamártással
Köretek: párolt rizs, hasábburgonya
Vegyes saláta
Előző válaszadóknak köszönöm szépen a válaszokat! :)
Az pedig az oldal hibája, hogy hiába írtam a szavak után a többesszámukat, szóközt hagyva tette be őket.
Bár nekem még nem volt esküvőm de nemrégen voltam egy Alföldi lagzin, ott ezek voltak:
-Húsleves, házi észítésű tésztával
-Töltött Káposzta
-Főtt csirke farhát + pár szelet rántott karaj
-Burgonyapüré
Ezek előtt ettünk tortát ( ami nekem nagyon fura volt) de lényeg hogy finom volt.
később mindenki kapott a menyasszony tortájából, aztán éjjel 2 óra körül volt sült kolbász meg ilyesmik...
minden zsíros volt és nem is volt valami sok. a csirkék kicsik voltak, a rántott húsokra meg vadászni kellett, nekem 1 db jutott. :(
csak érdekesség képpen írtam le, ez nem a követendő példa. igaz hogy 160 ember volt összesen de szerintem az ember addig nyujtózkodjon ameddig a takarója ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!