Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nagyon le vagyok maradva az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon le vagyok maradva az esküvőm szervezésével? 2 hónap múlva lesz.

Figyelt kérdés

Most nagyon ráparáztam. Egy csomó minden nincs még kész, nincs még elintézve :S

- én varrom a vőfély ruháját, még csak 80%ban vagyok kész vele

- a menyasszonyi ruhám megvan, de még kicsit alakítani kell rajta

- zenekar nincs (volt, de az étterem intézte volna, HA nem felejtik el, de mivel későn jutott eszükbe, addigra az étterem szerződött zenekarának másik programja lett... Most lázasan keresgélhetünk...)

- az autóra én készítem a díszt, az sincs még sehol se, de legalább elképzelésem már van

- én készítem az étterembe az asztaldíszeket, még ötletem sincs

- a koszorúslányoknak még nincs ruhájuk

- nekem nincs cipőm, nincs ékszerem

- egy-két ember még nem kapta meg a meghívót. Persze, tudnak róla és fel is írták maguknak, jelezték, hogy jönnek

- 2 ruhám lesz, a másik ruhám 70%ban van kész, a hátra levő munka rám vár (strasszok, csipke felvarrása és egy kis igazítás a szoknyán)

Rengeteg dolog van még, ami kézzel készült az esküvőre, ezeket én csináltam és az egész idei év, azzal telt, hogy az esküvőre gyártottam a dolgokat. Már nagyon kimerült vagyok, pánikolok, hogy nem tudok mindennel elkészülni, mindent időben elintézni. A külsőmön is látszik, hogy kimerültem. A kollégáim is sokszor megjegyzik. Gyomorfekélyem lett, nem tudok pihentetően aludni, stresszelek. Ha visszacsinálhatnám, nem vállalnám be még egyszer, hogy ennyi mindent magam csinálok, de most már mindegy, végig kell csinálnom.

Szerintetek 2 hónap alatt el tudok készülni? Ezek nagy elmaradások mások tapasztalataihoz képest, vagy nagyjából jól állok?

2015. jún. 9. 07:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem veszel igénybe segítséget? Virágdíszeket leghamarább előző nap készítheted el, de ha esküvő előtti nap kimeríted magad, akkor a másnap pocsék lesz, az a nap, amire egész évben készültél csak egy nyűg lesz, mert legszívesebben bedőlnél az ágyba, és csak amiatt is ideges leszel magadra, hogy miért nem tudod élvezni.

Zenekart mi két hónappal esküvő előtt kerestünk, 1 hónappal esemény előtt foglaltuk le (budapestieket)

2015. jún. 9. 08:41
 2/10 A kérdező kommentje:

Akkor a zenekarral kapcsolatban megnyugodtam :)

Segítség: nem tudom, hogy kit kérhetnék. A párom jóformán látástól vakulásig dolgozik, most nagyon összejöttek neki a munkák és persze mindent be is vállal, hogy az esküvő miatt kieső összeget pótolni tudjuk. Arra nem számíthatunk, hogy majd a rokonok ennyit, meg annyit adnak és nullára jövünk ki. Ráadásul többnyire külföldi munkái vannak és így nem tud segíteni. A barátnők segítettek volna, de azok, akik annyira közeliek, hogy segítséget kérnék tőlük, mással vannak most elfoglalva (ketten betegek lettek és folyton kezelésre járnak. Egyiknek most ért véget egy hosszú kapcsolata és őt nem szeretném "elárasztani" az én boldogságommal kapcsolatos teendőkkel. A többiek pedig vidéken élnek, így az alapanyag átadás nem menne) Sajnos teljesen meg vagyok lőve :(

A díszeket úgy terveztem, hogy nem virágból készítem, így esküvő előtti nap ezzel nem kell kínlódnom. Az autódíszt is organza fodrokból csinálom.

Nagyon elszúrtam, mert totál túlvállaltam magam. Időm még csak-csak lenne, viszont energiám már nincs. Minden nap csak ülök a kanapén, lesek magam elé és azon gondolkozom, hogy össze kéne szednem magam, felállni és leülni a varrógép elé, vagy a ragasztót a kezembe venni és azokat a hülye díszeket gyártani. De már nincs energiám :(

2015. jún. 9. 09:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szülők, testvérek nincsenek?

Ha ennyire utálod már csinálni, akkor még nem késő legalább a dekor részét kiadni egy szakembernek.

2015. jún. 9. 09:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Állíts fel sorrendet mi a legfontosabb. Én az autódíszt hagynám a végére, egy héttel korábban még simán rendelhetsz a virágosnál. A másik ilyen az asztaldísz, ha nem jut másra idő, akkor színes (nem tarka) üveg dekorkavicsot lehet tenni végig a futóra, kb 1 perc. Nem tudom hány évesek a koszorúslányok, ha felnőttek, megoldhatják maguknak. A saját ruhádat, cipő, ékszer beszerzését vedd előre.
2015. jún. 9. 09:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg,ugyanebben a helyzetben vagyok,annyi különbséggel,hogy még nem csináltam semmit :D Csak gondolatban.Hely van,és ennyi.Nálunk az a gond,hogy szerintem későbbre kellett volna tenni,tök felesleges volt ilyen közeli időpontot kérni,főleg hogy csak én érek rá intézkedni.Az biztos,ha nem találok megfelelő ruhát,ez lesz az első dolgom,akkor mást se intézek el,és lefújom az egészet szívbaj nélkül :)
2015. jún. 9. 09:49
 6/10 A kérdező kommentje:

A dekorkavics nagyon jó ötlet, köszönöm! :)

Szükőket szintén nem tudom megkérni, mert messze laknak, ráadásul abból csak veszekedés sülhet ki, ha pl az autódísz készítését rábízom az anyámra, aki majd jól kigondol egy maga félét és magasról tojik majd rá, hogy én milyet akartam. Nem akarom bevonni. Sajnos nem az a fajta, akinek elmondom, hogy mit szeretnék és az alapján cselekszik. Ráadásul ezek mind olyan dolgok, hogy ha lenne hozzá erőm, akkor hamarabb megcsinálnám, mint hogy elmagyarázzam valakinek. Csak hát már se elmagyarázni nincs kedvem, se megcsinálni. Az a baj, hogy ilyen vagyok, ha sok minden a nyakamba szakad, akkor egy darabig pörgök, 10 kézzel csinálom a dolgokat, aztán meg kimerülök, leblokkolok és nem tudok mozdulni.

Én csak azt tudom tanácsolni, hogy aki esküvőre készül, vagy lassan tervezgeti, bele ne essen ebbe a hibába, amibe én, hogy mindent a nyakába vállal. Tényleg inkább megérte volna fizetni minden kis hülyeségért, mint az elmúlt fél évben minden szabad percemet technikaórával eltölteni! :(

2015. jún. 9. 10:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Elhiheted, az én anyum is pont ilyen, ráadásul 2-3 hetente egy hétvégére tudunk csak találkozni, mert viszonylag messze laknak, és a munkám sem engedi, hogy hétvégente ott legyünk. Mégis meg tudtuk oldani. ;)

Beszereztük a hozzávalókat, aztán mikor ott voltunk, amíg az egyik családtag elmosogatott ebéd után, a többiek megcsináltuk az esküvői feladatot. (köszönetajándékot, szalvétákat, vendégeknek kitűzőt) 4-en voltunk a feladatra, így egy óra alatt végeztünk.

Előtte való éven a nagynéném 400 fős vacsorát rendezett a fia pappá avatására, ott ugyanígy csináltuk. Igaz, ott nem 1 óra volt a meló;) de határozottan gyorsabban lett kész minden, mintha csak egyedül csinálta volna.

2015. jún. 9. 12:46
 8/10 anonim ***** válasza:
67%
Ha nem akarod a dolgokat szolgáltatókra bízni akkor rajtad/rajtatok múlik, de ha pl. egy jó zenekart vagy egy jobb fotóst szeretnél megbízni akkor igenerősen el vagy késve. Nekem fotósként a jövő augusztusi dátumaimat foglalják most. Hajrá és sok boldogságot!
2015. jún. 9. 20:35
 9/10 A kérdező kommentje:
A fotost mar elinteztuk, szerencsere van profi fotos a barati tarsasagunkban, tehat az utan nem is kellett szaladgalni. Ez a mai egy jo nap volt, mert a zenekart is sikerult ma elintezni, sot elkeszultem az autodisszel is es a menukartyakkal, nevkartyakkal is :) igy most nagyot lendult a dolog :)
2015. jún. 9. 21:30
 10/10 Lusty ***** válasza:
100%
Nem irigyellek. :) Nekünk 3 hónap múlva lesz, kevesebb teendőm van, de néha én is úgy érezm, elhavazódtam. Szerintem menni fog 2 hónap alatt. A dekort próbáld meg minél egyszerűbben. Én például pici bébisüvegből készítek mécsestartókat, az asztalon vásárolt műrózsaszirom lesz, + dekorkavicsos-művirágos- úszógyertyás dísz. Ezt mi csütörtökön-pénteken fogjuk feltenni, a székszoknyákkal együtt. Erre összehívtam a legközelebbi rokonokat, de már barátok is ajánlkoztak. Így max 2 óra alatt végezni lehet. Szerintem az autódíszt add át egy virágosnak.Nem nagy költség, és aznap biztosan nem érsz rá még ilyenekre is. Mi az autódíszt tesszük majd a főasztalra, így azzal is kilőnél egy feladatot. Hajrá. :D De talán a legfontosabb most a zenekar lenne.
2015. jún. 10. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!