Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kötőjellel szeretném felvenni a férjem vezetéknevét, akkor mindenképpen az új névnek kell az elsőnek lennie?
Figyelt kérdés
Vagy lehet úgy is, hogy az én lánykori vezetéknevem-Ő vezetékneve, keresztnevem?2015. jún. 5. 23:46
1/12 anonim válasza:
Csúnya, és illetlen úgy, ahogy az alkérdésben írod. Először a férjed vezetékneve legyen, aztán a tiéd. Pl. ha ő Hebrehurgya József, te meg Eszet Lenke, akkor legyen Hebrehurgya-Eszet Lenke!
2/12 A kérdező kommentje:
Miért illetlen, kivel szemben lenne az? Az én esetemben sokkal jobban hangzana ebben a sorrendben.
2015. jún. 5. 23:55
3/12 anonim válasza:
Csak úgy lehet, hogy a férjed vezetékneve-a te vezetékneved majd keresztneved.
4/12 Missi_Key válasza:
ehh..a te neved, te fogod viselni, nem értem miért ne lehetne?
illetlenek meg egyáltalán nem illetlen, örüljön hogy egyáltalán felveszed a nevét....főleg ha ő nem veszi fel a tiedet.
7/12 anonim válasza:
nem muszáj, csak úgy a megszokott
A feleség:
- megőrizheti eredeti nevét (Kovács Anna)
- felveheti férjéét a -né megjelöléssel (Szabó Andrásné)
- használhatja a kettőt egymás után (Szabó Andrásné Kovács Anna, vagy Szabóné Kovács Anna)
- választhatja összekapcsolva mindkettőjükét (Szabó-Kovács Anna, vagy Kovács-Szabó Anna)
- viselheti egyszeres (Szabó Anna), vagy kettős változatban csak a férjéét is (Szabóné Szabó Anna)
itt a 4. pontban van
8/12 anonim válasza:
Úgy veszed fel, ahogy neked jobban tetszik, ahogy jobban hangzik. És egyáltalán nem illetlen, nem is értem, hogy jut ilyen eszébe egyeseknek...
9/12 anonim válasza:
Szia! Unokatesóm is kötőjelesen vette fel a nevét, és elöl az Ő vezetékneve szerepel.
10/12 anonim válasza:
Lehet úgy is hogy a te leánykori vezetékneved van elől.Ne törődj senkivel ha így tetszik így vedd fel.Azért van ennyi lehetőség,hogy mindenki tudjon választani.Nem igazán tudom,hogy miért lenne illetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!