Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőre tudok-e a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőre tudok-e a párom nélkül időpontot kérni, vagy mindenképpen közösen kell elmenni?

Figyelt kérdés
Jelenleg az ország másik felében dolgozik, nehéz megoldani, hogy ő is ott legyen. Csak akkor jön el, ha muszáj.
2015. jan. 5. 16:23
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Esetleg olyat lehet-e, hogy amíg még van, gyorsan foglalok egy időpontot azzal a feltétellel, hogy egy hónapon belül előkerítem a vőlegényt, hogy igazolja, hogy tényleg ő is akarja az esküvőt, és nem csak szórakoztam.
2015. jan. 5. 16:28
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

"Csak akkor jön el, ha muszáj"

És muszáj neki?:-)

2015. jan. 5. 16:28
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Mindketten kelletek hozzá. Kis településen, ahol mindenki ismer mindenkit, hallottam már, hogy beírják ceruzával, és fenntartják, míg mindketten el tudnak menni. Városi hivatalban kizártnak tartom.
2015. jan. 5. 16:36
 4/11 anonim ***** válasza:
30%
Én is egyedül mentem először, bár nem tudom mennyire számít, hogy ismerősünk az anyakönyvvezető. Esküvő előtt 6 hónappal megbeszéltük az időpontot, 1 hónappal előtte már mindketten mentünk, adatot egyeztetni, átbeszélni a részleteket.
2015. jan. 5. 16:36
 5/11 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, a törvény annyit ír elő, hogy a két házasulandó köteles az esküvő előtt legalább 30 nappal közösen megjelenni, és önmagát igazolva közösen bejelenteni a házassági szándékot. (meg kitölteni nehány papírt:)) Ez fix dolog.

Hogy az adott helyen meg lehet-e beszélni az adott anyakönyvvezetővel ilyen "ceruzás időpont-foglalást" vagy nem, ez az adott ember szívességén múlik, nem hivatalos dolog, nem kötelező és nem tilos, a teremfoglalás rendjéről semmit se ír a törvény, max valami helyi önkormányzati szabály, ha egyáltalán:)

2015. jan. 5. 16:49
 6/11 A kérdező kommentje:
Szerdán mindenképpen elmegyek majd tájékozódni, de augusztusra tervezzük az esküvőt, és ki tudja van-e még akkorra időpont.. ha van, jó volna ceruzával beírni, és jövő hónapban meg valahogy előkeríteném a vőlegényemet, hogy bemenjünk együtt. Egy ideje már jegyesek vagyunk, de tegnap, vagyis elég hirtelen jött az ötlet, hogy végre most, még idén házasodjunk össze, és kicsit pánikban vagyok, mert a kedvesem úgy ahogy van, rámbízta az egész szervezést.
2015. jan. 5. 17:02
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
Ne pánikolj, az esetek többségében ez a feladat, a szervezés a menyasszonyra hárul. Persze vannak szervezkedő vőlegények, de a nőkre jobban jellemző esküvő esetén. :) Nálunk is így volt, mindent tudott, mindent megbeszéltünk és átrágtunk, segített, ha kértem (pl meghívó készítésnél a karton és szalag vágást ő csinálta), de a nagyja rám hárult, én mentem a dolgot után. Sok boldogságot Nektek!
2015. jan. 5. 18:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem is bánom, ha úgymond "enyém a teljhatalom", csak fura, hogy első pillanatban kérdés nélkül mindent rám hárított. Az elképzeléseim érvényesíthetőségének örülök egyébként, hogy nem áll elő teljesen ellentétes elképzelésekkel, csupán nem nagyon szeretek ügyeket intézni, mostmeg rohangászhatok össze-vissza, keresgélhetek meg telefonálgathatok.. na mindegy, megoldom, csak elég hirtelen jött a dolog, és a szép lassú álmodozásból meg tervezgetésből át kell kapcsolnom turbó üzemmódba.
2015. jan. 5. 18:34
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
Mi telefonon hívtuk fel az anyakönyvvezetőt. Nálunk úgy volt, hogy kb november közepén telefonáltunk egy köv. év júliusi időpontért, beírt minket és azt mondta ráérünk bemenni az esküvő előtt 1,5 hónappal személyesen, illetve a papírokat is akkor kellett kitölteni.
2015. jan. 5. 20:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kellettünk mind ketten, mert alá kellett írnunk egy jegyzőkönyvet a házassági szándék bejelentéséről, a házasság utáni nevemről, közös gyerek vezetéknevéről, stb.

Telefonálj oda előtte, hogy ne menj be potyára.

2015. jan. 5. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!