Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői meghívóba poénos formában keresek olyan versikét, ami arról szól, hogy nászajándék helyett a pénznek venné nagyobb hasznát az ifjú pár. Tudtok ilyen oldalt?
Mi is ilyen szöveget szeretnénk a meghívónkra! Amúgy kaptunk már ilyen meghívót és ez állt benne:
Kedves vendég ne fáradjál,
ajándékért ne szaladjál!
Háztartásunk teljes, nincs is szükség másra,
elég az edényünk, van grill, mixer és párna,
így hát csak annyit kérnénk mi nászajándékba,
hogy a perselymalacunk se maradjon soványka!
Én sem értem azt, aki haszonlesőnek tartja a kérdezőt!
Szívesen megnéznélek, amikor az esküvőd után szítkozódva álsz a konyhába, hogy mi a francot kezdjél 3 edénykészlettel, 5 fritüvel meg 8 botmixerrel.
Azt meg nem tudom elképzelni hogy ne lett még olyan, hogy megkérdezte egy rokonod hogy mit szeretnél karácsonyra, szülinapra stb, és ne a következő montad volna: Köszi ne vegyél semmit, de ha mindenáron megszeretnél ajándékozni, akkor inkább pénzt és ha lesz valamire szükségem, akkor olyat veszek amilyet én szeretnék.
A meghívót pl. telefonos egyeztetés után, ha már tudjuk, hogy jönnének, személyesen szokás elvinni, és ilyenkor szokás megbeszélni azt is, hogy minek örülnének. Szerintem, ha már közölni akarjuk a násznéppel, hogy pénzt adjanak, akkor a minimum az, hogy mi meg megtiszteljük őket azzal, hogy elvisszük a meghívót, hogy megbeszélhessük ezt velük.
A tréfás versikék a postázott meghívón csak leöntik cukormázzal a pofátlanságot.
Lehet pénzt kérni, régen is lehetett de szájhagyomány útján terjesztik el.
Aki igazán szívből, szeretből, önzetlenül ajándékoz, az nem azt nézi, hogy SZERINTE mire van szüksége a párnak, illetőleg ő mindek örülne (minden vágyad egy kávéskészlet, de magadnak nem veheted meg, másnak meg már 3 van, ráadásul Tesco gazdaságos tányérkészlethez nem akar Zsolnayval teríteni) hanem az, hogy a pár minek örülne a legjobban. És a mai világban mindenki tudja, hogy a pénznek. Lehet széllel szembe pisilni, de nem érdemes. Ilyen a világ, ezt kell szeretni.
Amúgy meg, kapsz egy csomó fölösleges holmit "szeretetből", akkor köteles vagy őrizgetni, mint nászajándékot, vagy eladod/elajándékozod. Szerinted ezzel nem bántod meg az ajándékozót? Mert szerintem ingen. Pedig teljesen érthető, hogy egy 40 négyzetméteres lakásba nem kell 3 porszívó, 2 mosógép, 4 kávéskészlet, kristálypoharak, meg t*öm tudja, mi.
Kedves Meghívott, ki e sorokat látod,
Talán az eseményt, Te is nagyon várod.
Szeretnénk, ha együtt ünnepelnél velünk,
Mindezzel nagy örömet szereznél nekünk.
Ha úgy alakul, hogy ajándékot hozol,
Biztos majd nagy meglepetést okozol,
És azzal mi majd pórul nem járunk,
Mert már van tizenkét szamovárunk.
De ha úgy gondolod pénzzel lepsz meg minket,
Akkor mi majd megvesszük a temérdek kincset.
S ha érdekel a pénzeddel vajon mit is teszünk,
Biztos hogy majd azon hasznos dolgot veszünk.
Nincs már sok hátra, míg jegyben járunk,
Ezennel meghívunk, aznap pedig várunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!