Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy esküvő a vendégnek milyen nagy anyagi kiadásokból állhat?
Mármint, a legtöbb esküvős kérdésnél mindig jön valaki (gyakran többen), akik szidják az éppen aktuális kérdező ötletét, mert "egy esküvő amúgy is nagyon megterhelő anyagilag a vendégeknek, ne kelljen már ezzel is foglalkoznia", és társai.
Mégis, egy esküvőre milyen kiadásai vannak egy vendégnek? Max egy ajándék és a menyasszonytánc (ami nem kötelező), ez összesen megúszható 20 ezerből, de ha ügyes vagy többen adnak össze rá, akkor jelentősen kevesebből, vagy egyáltalán nem kötelező 10 ezer értékben adni ajándékot ÉS menyasszonytáncpénzt.
A legtöbb embernek van ruhája, öltönye, cipője, ha nincs, lehet venni olcsó pénzért nagyon jókat, én legutóbb 1000 ft-ért vásároltam nagyon szép ruhát (esküvőre), nem turiban, egyszerűen leárazás volt. És egy esküvőre általában elég időben szólnak ahhoz, hogy találkozzon az ember ilyen leárazásokkal, ha éppen szüksége van rá.
Ha utazni kell, nálunk eddig a társaságban mindig az ifjú pár fizette a lakhatást, vagy ha mégis nekünk kellett, akkor az elég olcsón megoldódott, kifejezetten úgy nézegettek. Egy éjszakára egy kollégiumban bárki elalszik, nem ördögtől való dolog az. Az utazás költségei lehetnének még esetleg sokba kerülők, de a legtöbb esküvő Magyarországon belül van, ha mondjuk Amerikában laknék és ott tartanám a lagzit, azok, akik szeretném, hogy ott legyenek de nem tudnak repülőjegyet venni (ami mondjuk 6 hónappal előbb azért még elég jó áron van), kifizetném nekik azt is.
Mégis, milyen kiadásai lehetnek a vendégeknek egy esküvőre, ami annyira borzasztóan megterhelő? Vendég voltam több esküvőn, sosem éreztem hogy az lenne, pedig nem állok valami csúcsszuperen anyagilag, csóró egyetemista diákként egy albérletben... Én csak pislogok, mikor ilyeneket olvasok, mint a fenti idézet. Elképzelem, hogy egy esküvő több millióba kerül általában, vagy ha nincs is lagzi, csak mondjuk állófogadás (voltam olyanon is), azért a hely bérlése meg a vendégek étkeztetése- az szerintem nem a vendég anyagi megterheléséről szól.
Köszönöm a felhomályosítást előre is :)
Alapvetően az utazás és az ajándék ami megterheli az emberek pénztárcáját.
De nagyon jó hozzászólásokból kiderül az is, hogy csak azt nem lehet megoldani amit nem akarunk.
Tény, hogy egy átlagos keresetből hiányozni fog az a pénz, de mivel az esküvőt általában nem az előző napon illetve hónapban közlik a vendéggel, lehet rá félretenni.
Engem se vet fel a pénz, de én is hivatalos vagyok egy esküvőre úgy, hogy a sajátunkat is idén tartjuk, ráadásul nem készültem az esküvőn kívül más kiadásra.
Mégis tudtam egy ruhát venni, a benzint is ki fogom tudni fizetni, és még ajándékot(pénzt) is adok.
Biztos szerencsés vagyok...
Azért én csak annyit tennék hozzá, hogy nagymamám egyedül él, 70 ezer ft nyugdíjból. Idén 2 unokája és a keresztlánya is házasodik. Mind a hármunknak szép összeget fog adni az esküvőre. Unokáknak fejenként 500, keresztlánynak 200. Ha ezt egy nyugdíjas kihozza havi 70-ből úgy, hogy az egészsége se szuperál és folyton orvoshoz jár, meg gyógyszerekre költi a pénzét és soha még senkitől nem fogadott el életében 5 forintot se, akkor nekem senki (!!!) SENKI (!!!!!!) ne mondja, hogy ha akar, akkor se tud kisajtolni 10-15 ezret magából! És ez a nagymama nem csak a nagy eseményeken ad az unokáknak, mert azért minden szülinapra, névnapra, karácsonyra, húsvétra kibújik egy 10 ezres az éjjeli szekrény fiókjából.
Ez mind csak mentegetőzés. Szinte mindenkinek van olyan, amin tud visszafogni, ha akar. Nem kell 1 doboz cigit elszívni egy nap alatt, hanem beosztani 2 napra egy ideig. Nem kell a szomszédba is kocsival menni, hanem néhányszor gyalogolni és a benzinpénzt eltenni. Meg nem kell azonnal másik táskát venni, amikor elromlik a zipzár, hanem egy harapófogóval megjavítani. És még sorolhatnám, hogy milyen úton-módon lehet spórolni annak érdekében, hogy részese lehessünk más boldogságának és ezt ne ingyen tegyük.
Azért egy nagymamámak könnyebb. Nekem végzős egyetemistaként úgy jönnek a halaszthatatlan pluszkiadások, hogy csak a fejem kapkodom. Elromlott laptop? Szerviz, de azonnal, 15 ezer. Szakdoga köttetés, x példány, y sor aranyozás, mellékletek, 10 ezer. Telefonszámla anyaggyűjtés miatt, 10 ezer. Könyvtári belépők, 5 ezer. És még a tetejébe kiírtak egy százezres nagyságrendű befizetést, amit vizsga előtt be kell fizetni.
Ja és mindezek tetejébe nyilván a bevételem is kevesebb mostanában, mert nem tudok annyit dolgozni, mert muszáj tanulnom és a diákmunkán nincs fizetett szabadság.
Akárhonnan nézem, a nagymamámnak nincsenek ilyen jellegű kiadásai. Plusz a bevétele is kiszámítható. Saját lakásban él, nem fizet lakbért. Nem azt mondom, hogy hú, de könnyű élete van, mert nyilván van elég baja egy nyugdíjasnak is, de könnyebben tervez előre, az biztos..
Rendben, akkor mondjuk azt h spúr vagyok mert a ferjem unokatestverenek nem _akarok_ 50k-t adni mert egyszer lattam osszesen, de az elmult 10 evben a ferjem is. A kajan meg nem sporolunk, ez alap, az egeszsegnel nincs fontosabb. Ha te azon akarsz sporolni, tedd azt; en meg hadd sporoljak azon amin akarok, pl a szazadik rokon eskuvojen.
Es hogy mennyibe kerul egy gyerek? Nem, nem azert kerul sokba mert kinder tojason el, hanem mert van kepe kinoni a ruhat meg tanszert kell neki venni sot gyogyszert is. Meg neha egy kis krumplit h ne halljon ehen.
Amíg nincs gyereked szerintem fölöslegesen magyarázom, de lássuk akkor szám szerint, éves szinten, 3 gyerekre. Különórák (heti két óra sport + ami a suliban kötelező) 130ezer, tanszer 50ezer, menza 110ezer, cipő fejenként legalább 4 pár évente (tornacipő, szandál, téli, átmeneti) legyen 35ezer, osztálypénz 15ezer. Ez már majdnem 30 ezer forint havonta, és akkor még nem vettünk sem ruhát sem kaját, nem fizettünk osztálykirándulást, nyári tábort, szülinapot, karácsonyt, nem mentünk sem moziba, strandra, állatkertbe, sem nyaralni (ami ugye mind kapásból ötszörannyiba kerül mint ha egyedül mész, 10ezer alatt szinte sehová nem tudunk menni, színház/opera meg már bőven 20ezer felett lenne).
Panaszkodni meg csak azért panaszkodunk mert az volt a kérdés.
lehet most le leszek pontozva!! DE
Nem kötelező elmenni arra az esküvőre, kedves #6-os, ne bántásnak vedd, de lehet nemet is mondani egy esküvőre, ha ennyire nem telik és természetesen mindenki megérti, hogy 1. későn szóltak, 2. egyetemista vagy stb. DE pofám nem lett volna 2.000 Ft-ot adni a borítékba, akkor inkább el se megyek! ... Saját vélemény..
kedves utolsók, kicsit elkanyarodtatok a témától, az esküvői költségekről van szó, nem a gyerekek költségeiről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!