Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » 15. 000 Ft nászajándékba?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

15. 000 Ft nászajándékba?

Figyelt kérdés

Meghívott egy kolléganőm az esküvőjére. Engem és a páromat is. Esküvőre és az étterembe is.

Baráti köztünk a kapcsolat, de munkaidőn kívül nem nagyon beszélünk.

Nyilván illik valamit adni ajándékba, azt mondták mindenkinek, hogy a pénznek örülnének legjobban.

Tisztában van vele, mennyit keresek, mert ő is ugyanannyit keres.

Szóval nem engedhetünk meg magunknak nagy összegeket, a 15.000 Ft az, ami nem viselné még meg különösebben a családi kasszát, a 20.000 már nem nagyon férne bele, főleg, hogy előtte megyünk mi is nyaralni (gyerekkorom óta nem voltam nyaralni, ez az első alkalom tizenakárhány éve és ez is csak belföld. Csak azért írom, hogy érzékeltessem, nem vet fel minket a pénz).

Szóval, ha összesen 15.000-ret adunk az "cikinek" vagy túl kevésnek számít?

2015. máj. 27. 11:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem bőven jó. Normális esetben nem azért hívnak meg senkit az esküvőre, hogy pénzt adjon, hanem hogy osztozzon az élményben. De persze ilyenkor illik adni valamit, de hogy kinek mennyi fér bele, az magánügy. Elméletileg ezeket az összegeket menyasszonytánckor szokták odaadni sima fehér borítékban. Senki nem fogja tudni beazonosítani, hogy kitől mennyi jött és pláne ítélkezni emiatt.
2015. máj. 27. 11:43
 2/11 Interferencia ***** válasza:
100%
Annyit adjatok, ami nem visel meg; épeszű ember nem is várja el.
2015. máj. 27. 11:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fognak hisztizni, senki sem várja el, hogy többet adjon valaki, mint amennyit elbír. Aki tehetősebb, valószínűleg többet fog adni, ti ennyit, és kész. Végül is ha belegondolunk, sok ember számára manapság a 15000 sem kis összeg, főleg aki mondjuk minimálbért keres.
2015. máj. 27. 11:49
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha ennyi pénzt szánsz rá, akkor szerintem ne kp formájában add oda, inkább vegyél valami ajándékot. Nézegess akciókat , így akár értékesebb dolgokat is be tudsz szerezni olcsóbban, és nem fogod rosszul érezni magad. Ajándékba annyit illik adni, ami legalább a vendéglátás költségét fedezi, két főre az étel ital nem biztos, hogy kijön ennyiből. Nem ciki, hogy ennyit szánsz rá, de szerintem ne pénzt adj. Anno én is mindenkinek azt mondtam pénzt szeretnék, de kaptam sok ajándékot is, mindnek örültem, és a mai napig eszembe jut róluk az ajándékozó , ha rájuk nézek. A barátnőmnek én egyébként is cikinek éreznék pénzt adni.
2015. máj. 27. 11:50
 5/11 anonim ***** válasza:
96%
Azt szokták mondani, hogy annyit illik, amennyibe Ti kerültök nekik (vacsi,ital). Az kb. 15-20.000 Ft két főre egy esküvő esetében, szerintem nincs ezzel semmi gond. Ha megmondták, hogy a pénznek örülnének, ne vegyél nekik ajándékot csak azért, hogy értékesebbet adj, mert nem lesznek beljebb egy harmadik kávéfőzővel szerintem.
2015. máj. 27. 11:56
 6/11 A kérdező kommentje:
Ajándékot nagyon nem akarnak, mert nagy költözés előtt állnak, és a nászút sem biztos, hogy összejön nekik, mert az esküvő jóval költségesebb lett, mint szerették volna, ezért úgymond a nászútra gyűjtenek, ezért is mondták, hogy a pénz jönne a legjobban.
2015. máj. 27. 12:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Értem. Akkor a pénzt add oda ötletesen. Pl.váltsd fel 500-asokra, és kötess belőle csokrot, vagy csörgőpénzre, és tedd bele egy kincsesládába :) Arra biztos emlékezni fog :)
2015. máj. 27. 12:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Teljesen jó!Az "cikibb" lenne,ha nem adnátok nekik semmit.
2015. máj. 27. 14:07
 9/11 anonim ***** válasza:
10%

"Ajándékot nagyon nem akarnak, mert nagy költözés előtt állnak, és a nászút sem biztos, hogy összejön nekik, mert az esküvő jóval költségesebb lett, mint szerették volna, ezért úgymond a nászútra gyűjtenek, ezért is mondták, hogy a pénz jönne a legjobban."

Akinek annyi esze van, hogy a lakodalomba a vacsorára is meghív olyat (párostól), akivel munkaidőn kívül nem is nagyon beszél, azt emiatt nem kell sajnálni. Adjál 15 ezret, ha annyi van, nehogy azért te menj csődbe, mert a kolléganőd olyan hülye, hogy mindenkit meghívott, aki csak eszébe jutott. Biztos attól félt, hogy nem lesz elég ember, aki táncol majd. (Nekem amúgy van egy ilyen ismerősöm, azért hívott midnenféle szedett-vedett munkatársakat, meg szomszédokat, hogy nehogy kevés legyen a vendég, mert akkor senki sem fog táncolni... még azt is mondta, hogy jó lenne, ha lenne olyan cég, ahonnan statisztákat lehet bérleni vendégnek, mert neki nincs elég barátja meg rokona..) Aki hülye, megérdemli.

2015. máj. 27. 23:41
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha nem vagytok közeli barátok, rokonok, akkor kb annyit illik adni, amennyibe a ti vacsorátok kerül. Ez körülbelül 10-20 ezer forint attól 2 főre (mármint gondolom utána nem ti ketten pusztítjátok el az ital készletek nagy részét :)), persze attól is függ, hogy milyen az esküvő, én kb 15-öt szoktam adni szintén.

Cikinek semmiképpen nem szabad, hogy számítson, szerintem jó az összeg.

2015. máj. 28. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!