Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van ötletetek, kit lehetne hívni?
Nekem ismerősőméknél a tanuk csináltak képeket..és nem volt belőle morgás se semmi. illetve a kérdező nem írta h szombaton lenne az esküvője..
Facebook-on vannak csoportok ahova érdemes lenne kiírni és nem is drágán csinálnak képet.
Én annó netes esküvői fórumon ismerkedtem meg egy lánnyal, aki szeretett fotózni, jól is csinálta, és szerette volna hivatásszerűen is csinálni. Viszont ahhoz, hogy pénzes megrendelők felkérjék, kellett a referenciaanyag, ezért olyan párokat keresett, akiknek elmehetett az esküvőjére fotózni. Teljesen ingyen eljött, csináltunk pár héttel az esküvő előtt e-session sorozatot is, meg az esküvőn is ő fotózott (beállított képek, szertartások, csoportképek, bulifotók).
Valaki fentebb említette a fotós klubokat, lehet tényleg ott kéne körbenézni, biztos akad köztük a miénkhez hasonló kezdő fotós :)
Esküvő témakörben a következő kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__6..
Kérdezd meg elvállaná-e a TI eskücőtöket?
Köszi szépen, körülnézek ott, ahol írtátok! :) Facebookon nem vagyunk fent (és nem is leszünk), de írunk majd fórumra, e-mailben meg ilyesmi. :) Egyébként valóban nem szombaton lesz az esküvőnk, nem is tudom, honnan vették ezt :O.
Köszi a válaszokat! :)
"Inkább 20 és ne gyere azzal, hogy 20 perc munkáért az rengeteg"
Pedig az, és én még annyira rosszul sem élek. 20 ezret mások 4-5 nap munkával keresnek meg (és nem is kevesen vannak így). Igen, tudom, a fotósnál ott van az a horribilisan sok utómunka photoshoppal meg egyéb programokkal, amiket a 20 perc alatt elkészíthető rettenetes mennyiségű képek jelentenek...
A kérdésre válaszolva: ha van gépetek és nem kellenek hiperszuper feljavított-beállított képek, akkor én akár ott helyben kérnék meg valakit, hogy fotózzon. Valaki csak ráér arra a pár percre a hivatalban... Vagy tényleg kiírni valahova, hogy nem ér-e rá valaki fél órára, a végén kap egy sört/fagyit. :))
A szolgáltatás része a kattintáson kívül: az, hogy odamegy, felkészül rá, onnan hazamegy a fotós; a kocsija benzinfogyasztása, amortizációja; az utómunka, a képek kiírása/nyomtatása; a párral való kommunikáció; a felszerelés amortizációja, fenntartása, hogy megfelelően állapotban legyenek a munkavégzés napján; az utómunkához használt hardverek amortizációja, és az azon futó szoftverek jogdíja. Ez mind a megrendelő rendelkezésére áll az adott 20 percben, hogy tökéletes képek készülhessenek.
Ezen kívül a megrendelő nem csak a tiszta bért fizeti, hanem a fotós járulékait is hozzá kell számolni, ami kb. a fele annak, amit ténylegesen meg is tarthat a fizetéséből.
Összességében 100 forintból jó, ha 30 megmarad a végén, (más területen) vállalkozóként mondom. Aki azzal jön, hogy 20 ezer forintmásnak több napi bére, az nem számolja bele, mennyit befizet utána is a munkáltató, tehát van az a kereset 40 ezer is, csak nem kapja kézhez. A fotós ugyan a kezébe kapja, de attól még be kell fizetnie mindent az állam felé, amit más helyett a munkáltató tesz meg.
Szerintem is keresni kell ilyenkor olyat, aki portfóliót épít, de van fotós tapasztalata más területen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!