Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vegyem fel a nevét vagy ne?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vegyem fel a nevét vagy ne?

Figyelt kérdés

Szóval eredetileg én úgy voltam vele, hogy majd felveszem a leendő férjem nevét, ízlelgettük a nevet, tetszett, viszont az utóbbi időben kezdek viszolyogni a dologtól. Nem attól, hogy "elvesztem a személyiségemet" meg hasonlók, hanem megismertem behatóan a családját, és mit mondjak, egyáltalán nem tetszik a dolog... Összefoglalva, apuka egy arrogáns alkoholista, erről beszélni nem lehet, mert azzal van a baj, akinek ez nem normális (nem csak apuka, hanem anyuka és apuka anyukája szerint is), buta, mint a tök, anno a saját lányát fogdosta meg ilyenek. Ettől függetlenül ugye, mint nagyszerű családfőre úgy kell rá tekinteni, az asszonyok (felesége és a férfi anyja) így is tekintenek rá, mint valami félistenre, ez másnak is kötelező, tilos észrevenni, hogy nem tökéletes minden náluk. A mama, após anyja igazi nagyasszonyként uralkodik különben, mint a legidősebb Szabó(né) elvárja, hogy ebben a családban, minden neki tetszően működjön, a menyét is beleértve, aki alapból egy korrekt asszony, csak hát rá is rányomta a bélyegét ez a furcsa családi élet, meg hogy vagy 35éve az anyós árnyékában él. Elég nehéz körülírni, az egészet valami megmerevedett nyomasztó légkör veszi körül, totál bezárkóznak a saját világukba, kifelé erőltetetten mutatják, hogy ők példás család, pedig hát jézus, tudnék mesélni.

És nekem ez a név így úgy érzem, nem kell. Tudom, hogy a férjemmel kapom a családját is, de nem akarok a része lenni ennek a groteszk babaháznak. Úgy gondolom, hogy magával az esküvővel, az eskümmel kimutatom a ragaszkodásomat, szeretetemet anélkül is, hogy felvenném a nevüket. Más részt viszont eszembe szokott az is jutni, hogy nem-e reagálom túl, hogy jaj hát ez hülyeség. De közben nem szeretem már odamondani ezt a Szabóné toldatot..

2010. febr. 23. 13:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%
Vedd fel sztem. Ez a férdjed iránti gesztus. És ha nem laktok közel a családjához, akkor nem is nagy probléma. Nálunk úgy van, hogy egyikőnk családjától 150, másikónkétól 200 km-re lakunk.
2010. febr. 23. 13:41
 2/15 anonim ***** válasza:
58%
Vegye fel ő a te nevedet:):)
2010. febr. 23. 13:42
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a férjed. Aszerint, hogy mit reagál arra, hogy meghagyod a régi neved, gondolkozhatsz tovább. Ha őt nem zavarja és nem marad benne rossz érzés, akkor szerintem ne agyalj ezen tovább. Én sem vettem fel a férjem nevét.
2010. febr. 23. 13:43
 4/15 anonim ***** válasza:
63%
Ha így érzel nincs mit tenni. Ha ezt így előadod, a férjed is meg fogja érteni. Egybként is ez nagy marhaság ez a névmizéria, mi a fenének kéne felvenni a férj nevét ? Mert ez a szokás? Hát ez nekem nem elég indok. NEkem eszembe sem jutott felvenni.
2010. febr. 23. 13:43
 5/15 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem édes mindegy hogy felveszed-e a férjed nevét vagy nem.Akkor is az esküvő után a család tagja leszel, vagy már az is vagy, fügetlenül attól hogy Szabóné vagy-e vagy sem.

Fordítsd át a dolgot!Ha pasi lennél akkor nem vennéd fel a párod nevét, de a család akkor is uralkodna feletted!Egyszerüen csak azért, mert ilyenek!

Meg nézd azt, hogy ha a te családod lenne ilyen, akkor megváltoztatnád a neved, csak azért hogy ne egy hülye családnak a nevét viseld?

Te magad nem leszel más, azért mert Szabóné van az igazolványodba írva!

Ők meg cseszegetni fognak, akkoris ha megtartod a leánykori neved.Sőt lehet hogy csak akkor fognak igazán!

2010. febr. 23. 13:47
 6/15 anonim ***** válasza:
51%
szerintem az ilyennek tulajdonképpen semmi köze a névváltozáshoz. Ha te felveszed a szabóné nevet nem a familyihez tartozol hanem a férjedhez. A család az egy másik tészta. Én felvenném, de szerintem semmi köze ehhez a név felvételének. A házassággal együtt jár a család is, már azzal is része vagy "ennek a groteszk babaháznak". Vagy vegyétek fel mindketten kölcsönösen a másikét. Kiss-Horváth (pl). Ezzel csak az egymás iránti tartozás szimbolizálhatjátok és nem leszel né... Bár én azt vettem fel, semmi jelentősége szerintem.
2010. febr. 23. 13:47
 7/15 anonim ***** válasza:

Szia.Én nem leszek -né,az biztos!Pedig nálunk nincs probléma a szülőkkel ilyen mélységig.

Mi lenne,ha felvennéd a nevedhez a nevét,de -né nélkül és akkor nem te lennél a 20.Szabóné?Én már ezért sem lennék -né a te helyedben.Így értem:Szabó-Kovács Éva,de meg is fordíthatod,attól függ,hogy hangzik jobban:Kovács-Szabó Éva.

Attól is függ,hogy a párod mennyire ragaszkodik ahhoz,hogy viseld a nevét?

Az én párom nem ragaszkodik hozzá,sőt ez a része a dolognak,számára lényegtelen,úgyhogy én pl.v. megtartom a saját nevem v. az előbb leírt verzió közül lesz valamelyik.

2010. febr. 23. 13:51
 8/15 A kérdező kommentje:
Mikor megkérdeztem, hogy egyébként mit szólna, ha nem venném fel, akkor még csak elméleti kérdés volt, akkor csak vállat vont, nem zaklatta fel különösebben, később meg viccesen megjegyezte, hogy legalább nem kell iratokat cserélni.
2010. febr. 23. 13:56
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Èn sem vettem fel a férjem nevét.Mert nem akartam.

A gyerekeink az ö családnevét kapták ez nálunk nem is volt téma.

Megértelek,de az indokot finoman tálald nehogy megbántsd.

2010. febr. 23. 13:59
 10/15 A kérdező kommentje:
Á, nem nem akarom megbántani. Nem valami könnyű neki szerintem, egy csomó mindenről én nem is tudtam, a nővére, meg az ő férje mesélt mindenfélét, mondták, hogy ő eléggé szégyelli, meg inkább kimarad az egészből, azért nem beszélt nekem ilyenekről. Voltak ilyen furcsa észrevételeim, de nem foglalkoztam velük, csak kicsit tartózkodóbb voltam, aztán kiderült, hogy nem vagyok flúgos, tényleg nincs velük minden rendben.
2010. febr. 23. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!