Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vegyem fel a nevét vagy ne?
Szóval eredetileg én úgy voltam vele, hogy majd felveszem a leendő férjem nevét, ízlelgettük a nevet, tetszett, viszont az utóbbi időben kezdek viszolyogni a dologtól. Nem attól, hogy "elvesztem a személyiségemet" meg hasonlók, hanem megismertem behatóan a családját, és mit mondjak, egyáltalán nem tetszik a dolog... Összefoglalva, apuka egy arrogáns alkoholista, erről beszélni nem lehet, mert azzal van a baj, akinek ez nem normális (nem csak apuka, hanem anyuka és apuka anyukája szerint is), buta, mint a tök, anno a saját lányát fogdosta meg ilyenek. Ettől függetlenül ugye, mint nagyszerű családfőre úgy kell rá tekinteni, az asszonyok (felesége és a férfi anyja) így is tekintenek rá, mint valami félistenre, ez másnak is kötelező, tilos észrevenni, hogy nem tökéletes minden náluk. A mama, após anyja igazi nagyasszonyként uralkodik különben, mint a legidősebb Szabó(né) elvárja, hogy ebben a családban, minden neki tetszően működjön, a menyét is beleértve, aki alapból egy korrekt asszony, csak hát rá is rányomta a bélyegét ez a furcsa családi élet, meg hogy vagy 35éve az anyós árnyékában él. Elég nehéz körülírni, az egészet valami megmerevedett nyomasztó légkör veszi körül, totál bezárkóznak a saját világukba, kifelé erőltetetten mutatják, hogy ők példás család, pedig hát jézus, tudnék mesélni.
És nekem ez a név így úgy érzem, nem kell. Tudom, hogy a férjemmel kapom a családját is, de nem akarok a része lenni ennek a groteszk babaháznak. Úgy gondolom, hogy magával az esküvővel, az eskümmel kimutatom a ragaszkodásomat, szeretetemet anélkül is, hogy felvenném a nevüket. Más részt viszont eszembe szokott az is jutni, hogy nem-e reagálom túl, hogy jaj hát ez hülyeség. De közben nem szeretem már odamondani ezt a Szabóné toldatot..
Szerintem édes mindegy hogy felveszed-e a férjed nevét vagy nem.Akkor is az esküvő után a család tagja leszel, vagy már az is vagy, fügetlenül attól hogy Szabóné vagy-e vagy sem.
Fordítsd át a dolgot!Ha pasi lennél akkor nem vennéd fel a párod nevét, de a család akkor is uralkodna feletted!Egyszerüen csak azért, mert ilyenek!
Meg nézd azt, hogy ha a te családod lenne ilyen, akkor megváltoztatnád a neved, csak azért hogy ne egy hülye családnak a nevét viseld?
Te magad nem leszel más, azért mert Szabóné van az igazolványodba írva!
Ők meg cseszegetni fognak, akkoris ha megtartod a leánykori neved.Sőt lehet hogy csak akkor fognak igazán!
Szia.Én nem leszek -né,az biztos!Pedig nálunk nincs probléma a szülőkkel ilyen mélységig.
Mi lenne,ha felvennéd a nevedhez a nevét,de -né nélkül és akkor nem te lennél a 20.Szabóné?Én már ezért sem lennék -né a te helyedben.Így értem:Szabó-Kovács Éva,de meg is fordíthatod,attól függ,hogy hangzik jobban:Kovács-Szabó Éva.
Attól is függ,hogy a párod mennyire ragaszkodik ahhoz,hogy viseld a nevét?
Az én párom nem ragaszkodik hozzá,sőt ez a része a dolognak,számára lényegtelen,úgyhogy én pl.v. megtartom a saját nevem v. az előbb leírt verzió közül lesz valamelyik.
Èn sem vettem fel a férjem nevét.Mert nem akartam.
A gyerekeink az ö családnevét kapták ez nálunk nem is volt téma.
Megértelek,de az indokot finoman tálald nehogy megbántsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!