Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem fel a férjem nevét, ha mindkettőnk vezetékneve 4 szótag hosszú?
Szerettem volna az "X-né Y Z" változatot, csak az a baj, hogy a lánykori nevem 4 szótag hosszú és két keresztnevem van, mindkettőt használom (egyik a hivatalosabb, másik a család).
Ritka nevem van így szeretném megtartani, viszont ezzel a módszerrel irtó hosszú lenne:
Nagyváradiné Csizmadia Katalin Mónika (nem ez a nevem, csak szótagszámra így nézne ki)
Kötőjellel szintén hosszú, esetleg a második keresztnevet tudnám elhagyni, bár nem nagyon akarom. A nevét pedig szeretném valahogyan felvenni, de legyen egy 15 szótagos nevem?
Szerintem pont azert lenne erdekes mert ritka. Nem szamit hogy milyen hosszu ha magyar es kimondhato nyelvbotlas nelkul. A pelda amit irtal szerintem szep.
En is velvettem az elozo ferjem nevet, barmennyire is ronda volt. A sajat nevem sokkal szebb. Valas utan en is orultem hogy visszakaptam es a masodik hazassagnal is megtartom a sajat nevem. Fiatalabb koromban azt hittem a ferjem neve sokat szamitott. Erettebb fejjel latom hogy az szamit ki vagyok en nem az hogy kivel elek.
Köszi a válaszokat!
A saját vezetéknevem azért szeretném megtartani mert ritka, Magyarországon csak a mi családunknak van ilyen neve.
A férjem neve szintén elég ritka történelmi név, ha nem az lenne akkor is szeretném felvenni. (még kiskoromban elterveztem, hogy x-né y z akarok lenni, csak akkor nem gondoltam, hogy x ilyen hosszú lesz :) ).
A második keresztnevem meg végül is most sem használom annyit, leginkább a család + családi barátok hívnak így, bemutatkozáskor sem mondom mindig, úgyis csak visszakérdezgetnek mert nem magyar név.
Szóval vagy a "Mónikának" intek búcsút, vagy nem veszem fel a nevét.
A kötőjeles megoldás se rossz, bár az én nevem külföldi, övé magyar és 8 szótagnyi vezetéknév? (viszont nyelvbotlás nélkül kimondható)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!