Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok erről? (hosszú)
Tudom buta kérdés lesz, csak érdekel egy külsős válasza is.
Jövőre lesz az eskküvőnk (párom 25éves én 21), az esküvőt mi fizetjük és anyukám és a párja, mondta, hogy segítenek lakás ügyben ( a nővéremnek vettek egy lakást) , viszont nekünk visszakéne fizetni. De a anyukám párja mondta, mert az ő fiának és feleségének lesz gyermeke, nem is mondta inkább célzott. Hogy ha nállunk is jönne a baba, segítenének egyből mindenben, gyorsan találnánk egy lakást stb stb.
Tudom, hogy fiatal vagyok (4éve vagyunk együtt) de én megtaláltam benne az a férfit akit kerestem.
Szóval Ti mit gondoltok? Sokan mondják, hogy fura ha a nővéremnek vesznek lakást, nekem meg nem...pedig én házasság elött állok( nem mintha ez előny lenne) meg, hogy lehetséges ha terehbe esnék akkor egyből mindent megvennének? Én még korainak érzem, hogy gyerekem legyen és ezzel a párom is egyetért.
Tényleg csak egy véleményt kérnék, hogy ez így hogy lehet? a nővéremnek vesznek lakást, nekünk meg vagy fizetni kell vissza vagy essek teherbe?és akkor egyből kapunk mindent? (most az anyósoméknál lakunk, spórolás miatt, a párom családja nem olyan vagyonos,de így is nagyon sokat segítenek mindenben)
Én nem kérném úgy a segítséget, hogy utána vissza kell fizetni.
Meg nem is értem, akkor miért nem kap valamennyit a nővéred és valamennyit te.
Az nagyon fura, hogy neki teljesen kifizetik. Neked meg vissza kell fizetni.
Vagy talán csak úgy mondják, hogy vissza kell fizetni, aztán meg majd nem kell? :)
Hát ez elég összetett dolog. Először is megértelek, ez így nekem is rosszul esne.
Külső szemlélőként viszont az a véleményem, hogy ha csak nem csücsül a bankszámlájukon 2 lakás ára, akkor érthető, hogy most annak a gyereknek segítenek az otthonteremtésben, ahol egy pici baba feje fölé kell a tető. Az már más kérdés (és nem is értem), hogy hogyan van az, hogy tudnának neked is venni, de csak akkor, ha visszafizeted? Ebből esetleg arra tudok következtetni, hogy a saját vagyonuk terhére hitelt vennének fel és a hitel törlesztése miatt lenne fontos, hogy törleszd feléjük az adósságot.
Ezen én is gondlkodtam, hogy lehet aztán nem kell kifizetni, csak még is érdekes a dolog így.
Igen persze, inkább családnak tartozok mint egy banknak.
Bár a nővére most próbálja meggyőzni őket, hogy kocsit kapjon majd karácsonra...
4, nem hitelt nem kell felvenniük. Most épp játszóteret építenek a balatoni nyaralóba. (pénzügyi gonjuk nincsen) a lakásunk van a baba váróknak, csak majd szeretnének egy házat a jövőben.
Van mozditható töke, egyszerűen csak nem értem, hogy nekem miért kell visszafizetnem.
Nővérem azt mondta, hogy sokat költöttek rám...jah tényleg egy 80 000Ftos műkörmös szakmát... neki meg fizettek fél millát hogy kimennyek görögbe az akkor párjával és ott próbáljanak szerencsét, nem jött össze. Nem hiszem, hogy erről van szó.
És persze ez is nagy segítség, hogy vesznek és akkor nem hitel meg nem máshogy kell lakást vennünk. De azért rosszúl esik.
Remélem nem gondoljátok, hogy telhetetlen vagyok, de még is legbelül azért rossz így
Nállunk az a fura, hogy bár az esküvőt mi fizetjük(bár most már elegem lett) , anyukám így is beleszól, míg nővéremnél akinek a lakást vették semmibe nem szólnak bele...
Nállam mindenbe..nem véleményt mondanak, azt mondja anyukám ő ezt szeretni szóval így lesz...
Hány éves a nővéred? Nem lehet, hogy őt már felnőttebbnek tartják, veled meg még nem igazán éltek meg éveket a felnőttséged óta?
Valahol a korod, és a szülőkkel való kapcsolatod körül keresgélnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!