Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről? Mit...

Mit gondoltok erről? Mit tegyek? Kicsit hosszú

Figyelt kérdés

Van nekem egy unokatestvérem (ő lány én fiú), ők elég rossz helyzetben élnek. Átszokott jönni internetezni, elég gyakran. Mióta apám külföldön dolgozik minden hónap végén hoz egy valag édességet, természetesen viszünk belőle nekik is. Mostanában (naponta kb.), mikor átjön megkérdezi, hogy nincs e valami édességem (persze tisztában van vele, hogy van), egyik nap megemlítettem neki, hogy miért kér folyton folyton csokit, mikor kapott. Azt a választ kaptam, hogy mert abban csak 2-3 tábla volt és aznap el is fogyott, mind ezt olyan hangnemben, mintha nekem kötelező lenne ellátnom csokival. Most lett egy pasija is, mostanában ő is ezt csinálja. Ma itt voltak, gépezni és igen bunkó volt én meg megemlítettem neki, hogy simán megtehetném, hogy nem adom oda a laptopot vagy nem adok csokit. Erre óriási felháborodással közölték velem, hogy "mi van sajnálom tőlük?". Vagy például múltkor óvszert adtam nekik, azóta mindig azt jönnek kunyerálni vagy ha nekem nincs, akkor követelik, hogy kérjek a testvéremtől (persze nem kapnak). A saját laptopomat előbb használta, mint én és akkor még én vagyok a bunkó, meg a szemét, aki sajnálja a csokit meg a netet. (azt még azért tudni kell, hogy hetente 10-15 órát tölt itt az unokatestvérem netezéssel)

Már nagyon ott tartok, hogy elküldöm őket a fenébe...

2012. jún. 30. 03:16
 1/6 Evilkiller válasza:
100%

Én is jártam hasonló cipőben, bár nem rokonnal, csak egyszerű baráttal!

Addig nem zavart, hogy ide járkál, amíg nem vette természetesnek a dolgot, de mikor pofátlanul kéregetett mindent, és aztán megsértődött, ha valamit nem adtam, közöltem vele, mi a bajom!

Szépen elmondtam, hogy adok szívesen, de csak addig, amíg nem él pofátlanul vissza a jóindulatommal!

Megértette az álláspontom, azóta visszafogja magát, és jól megvagyunk!

Próbáld meg te is felvázolni az érzéseid, ha erre is indulattal reagál, akkor küldd el a p...ba!

2012. jún. 30. 03:32
 2/6 anonim ***** válasza:
55%
10-15órát?? Jesszus! Akkor reggel jön, egész nap netezik és este hazamegy? Mond neki, hogy ne jöjjön,mert nem érsz rá, programod van. Nem kötelező otthon ülnöd és várnod őket. CSinálja magadnak programot 1hétig minden nap és rázd le őket, hogy nem érsz rá, dolgod van. Majd rájönnek, hogy milyen jó dolguk volt :)
2012. jún. 30. 05:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Heti 10-15 óra az 2 óra naponta, te....
2012. jún. 30. 07:01
 4/6 anonim ***** válasza:

szerintem elég égő hogy óvszert kérni is hozzád megy meg könyörög a csokiért mint valami óvodás, küldd el őket a pi.csába

ne foglalkozz vele ha lehord mindennek majd belenyugszik

2012. jún. 30. 07:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Haat küld el! A baratokat meg lehet valogatni a rokonokat nem. Ha megsertödik, akkor is az unokstesod marad. Majd megyugszik egy idö utan es talan magaba is szall. Ö sem törödik azzal hogy ez neked mennyire kellemetlen, te se foglalkozz az ö lelkivilagaval.
2012. jún. 30. 08:17
 6/6 A kérdező kommentje:

Ismerem annyira, hogyha elküldöm, akkor nem fog lehordani, hanem egy darabig nem jön aztán megint fokozatosan. Vagy, megy a testvéremhez és ott gépezik, de ha ez sem válik be megy anyámhoz.

Volt már ilyen, hogy megmondtam neki a magamét, csak akkor még nem pofátlankodott ennyire.

Programot meg nem tudok minden napra kitalálni, nincs rá lehetőségem.

Amúgy, mikor nincs itt a palija nem csak napi 2 órát van itt, hanem egész estéket, mikor szólok, hogy már illő lenne elmenni, akkor még fél órát vakarózik és elmegy...

2012. jún. 30. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!