Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha a polgári csak két tanús...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a polgári csak két tanús lesz, hogy lehet szülőköszöntőt rendezni?

Figyelt kérdés

Polgári csak két tanúval lesz testvéreinkkel, utána fotózás, majd templomnál találkozunk mindenkivel utána lakodalom. És komolyan eddig abba a tudatba voltam hogy szülőköszöntő az a lagzin van és most hogy rákerestem rökönyödtem meg hogy az a polgárin :)

Násznép miatt nem szerettük volna a polgárit, olyan sablonos tud lenni aztán rohangálni egyik helyről a másikra kocsival dugóba stb az egész násznép, nekünk a templomi a fontos hiába fordítva hivatalos.

Tehát így hogy lehetne megoldani a szülőköszöntőt a lakodalomba? Nagyon szeretném mert irtó szerencsések vagyunk mindkettőnknek szuper szülei vannak, bár enyémek elváltak de ez nem veszít a lényegből :) Ugyanúgy adnánk mostohaszüleimnek is mert ők is nagyszerű emberek. Esetleg zenészt kérjem meg hogy valahogy felvezesse? Vagy hagyjam inkább? Nem voltam még valami sok esküvőn.. Várom az ötleteket :)

2015. ápr. 23. 12:32
 1/8 anonim ***** válasza:

A szülőköszöntőt az anyakönvvezető mondja a polgárin, lagziban nem igazán szokott lenni.

Nem tudom hogy lehetne megoldani, a zenészek nem biztos, hogy vállalják. Esetleg a vőfély ha lesz?

Vagy olyat tudok elképzelni, hogy ti fogalmaztok meg egy szülőköszöntőt és ti magatok mondjátok el mondjuk a lagzi elején.

2015. ápr. 23. 12:37
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem lesz vőfély? Akkor ő felvezethetné.

Ha nem lesz, akkor te meg a párod kezetekbe veszitek a mikrofont, elmondjátok a mondandótokat, a köszönetet és átadjátok az ajándékot.

2015. ápr. 23. 12:38
 3/8 A kérdező kommentje:

Áh nem lesz vőfély, 45-en leszünk és családias hangulatra nem éreztem szükségét, de akkor örülök hogy nektek is ez jutott eszetekbe akkor ezekszerint nem gáz hogy mi mondjuk :) Szokott lenni lagziba szülővel tánc is direkt? Mondom nem vagyok otthon a témába, csak bátyám esküvőjén is volt hogy bátyám anyuval,sogórnőm meg apukájával táncolt.

Vagy ott az lehetett a szülőköszöntő,vagy külön szokott lenni ilyen tánc? Mert akkor egybeköthetnénk azzal pl.

2015. ápr. 23. 12:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Mindenhol más a szokás. Nem minden lagzi ugyanolyan.

Mindent szervezzetek úgy, ahogy ti szeretnétek.

Ha akartok a szülőkkel táncot, akkor legyen. Ha nem, akkor ne legyen.

2015. ápr. 23. 13:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
En szlovakiaban elek, itt nem kotelezo a polgari, legtobbszor tehat vagy csakbpolgari, vagy csak templomi eskuvo van. En eddig csak templomin voltam, es ott is szokott szulokoszonto lenni. A pap az ifju par neveben megkoszoni a szuloi szeretetet, gondoskodast, utana a par atadja az anyukaknak a viragot. De siman lehet a lagzin is, miert ne? egy kis figyelmet kertek a ferjeddel, es mondotok egy rovid szoveget, hogy miert vagytok halasak, es szinten akkor lehet valami szimbolikus ajandekot adni nekik, esetleg direkt szulo-tancot beiktatni, ahol egy tanc erejeig te tancolsz az apukaddal meg azaposoddal, a fsrjed meg forditva.
2015. ápr. 24. 14:56
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi igen ezek jó ötletek :)

Majd beszélek hétfőn a zenésszel hogy iktassuk be valahogy,gáz hogy 3 hét múlva esküvő és ilyennel nem voltam tisztába, de hát jobb később mint soha.

2015. ápr. 24. 15:00
 7/8 anonim válasza:
Nálunk is ugyanez a helyzet, mint Nálatok. Én láttam már olyan esküvőről videót, ahol a templomban köszöntötték a szülőket. Mi is megbeszéljük majd ezt a pappal, ha lazább, szerintem simán belemegy. Meg kell neki mondani, hogy nektek a templomi a fontosabb, oda fog mindenki jönni, de ugyanakkor fontosnak tartjátok a szüleitek köszöntését is. Nyilván nem ez a szokás, de szerintem ezen senki nem rökönyödik meg, ha a pap belemegy. Megkéritek,hogy a beszédjébe mondja el azt is, hogy a szülők nélkül nem lennétek, hálások vagytok,stb., és szeretnétek köszönteni őket.
2015. ápr. 25. 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekünk is pici esküvőnk lesz, és ezt a problémát mi úgy oldottuk meg, hogy előbb lesz a templomi a násznéppel (nekünk is az a fontosabb), és utána a polgári az étteremben, vacsi előtt. Így nincs gond a dugóval, ott lesz a násznép, és rendben lesz a szülőköszöntés is.
2015. ápr. 26. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!