Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szokás a "belépőt" szedni az esküvőre?
Több olyan kérdést is láttam itt, hogy megyek az xy esküvőjére, menyi pénzt adjak?
Elég szűkösen álunk anyagilag, viszont okt.16-án szeretnén megesküdni.Most kezdek, szervezgetni számolgatni!
Nyugodtan elkérhetem a vacsora árát a vendégektől?
Ha igen kitől szokás, mindenkitől vagy csak a barátoktól és a távoli rokonoktol?Már az esküvőn vagy még elöte szokták kérni?
Én is ilyen házibuli szerü lagzit szeretnék, csak hogy ketten vagyunk a döntésben és páromnak ez nem tetszik.
Ő élő zenét akar, amivel nincs is baj, mert van a családjában muzsikus!
Szüleink segítségére nem nagyon számíthatunk, mert anyósomnak csak a nyugdíja van, apósom nem él, anyám szintén szegény apám pedig sóher.
Én amikor még csak agyban elkeztem gondolkodni, akkor úgy voltam vele hogy max. 40fő.Alá írunk elmegyünk egy számunkra kedves étterembe és utána házibuli.
Miután kedrült hogy nem drágább az éterem ha ott is maradunk lagzizni, úgy döntöttem maradunk ott.
A próbléma csak akkor kezdődött, amikor elkeztük a vendéglistát és még csak a párom oldalánál tartottunk 30főnél, és az én családom még sehol nincs.
Fiatal vagyok az tény, de attól még vágyhatok az esküvőre és tervezhetem.Vagy talán tiltott?
Vannak problémáim és kétségeim, nézelődök, utána járok hogy mi hogy van.
Tudjátok azért most bánom, hogy teljesen névtelen az oldal, mert biztos vagyok benne hogy ti is tettetek már fel olyan kérdést ami másnak tök evidens, és nevetségesnek tartotta.
De nem mentegetőzök, hülye kérdést tettem fel, lehet.Félre értettem pár dolgot, az is lehet!
De uram bocsá, én sem tudhatok mindent.
Hát erre van a mondás hogy aki kérdez az hülye, aki nem kérdez hülye is marad!
Kitől akarsz belépőt, meg pénzt kérni, anyádtól? A saját esküvődön? Akkora esküvőt kell szervezni, amekkorát a pénztárcád megenged, de a bulit te és a férjed finanszírozzátok, nem a vendégek... Pff...
Annyit lehet, hogy a meghívóra van szöveg, ami valahogy úgy szól, hogy "megvan minden a háztartásba, de a perselyünk üres", ennek nézz utána, ez azt jelenti hogy nászajándékba pénz jönne a legjobban.
Ennél messzebbre ne merészkedj, mert vérciki, és nem klubdélutánt akarsz szervezni vidámparkkal meg lópörgővel, hanem lakodalmat...
Hát ez tényleg nagyon durva!
Figyelj! Esküvőre lakodalomra NEM SZOKTAK BELÉPŐT szedni kérni!!!!!!
Ha van pénzed tartasz ha nincs akkor NEM!
Az más kérdés, hogy a meghívottak mit és mennyit visznek nászajándékba vagy ha van menyasszonytánc akkor mennyit adnak!!!!!!!
Hány éves vagy és hány esküvőn voltál eddig?
Amiről kérdezgetni szoktak, az a nászajándék, mert újabban ez a divat, hogy pénzt adnak (ha a pár nem csinál ajándéklistát, mert azt is szoktak), teljesen érthetően, mert változott a világ, belépőt nem szednek sehol (max. ha valami holywood-i sztárpár tart esküvőt belépőköteles templomban - Mátyás templomba is belépővel juthatsz be nézelődni). A nászajándékba szánt pénzt pedig vagy menyasszonytánckor vagy külön a párnak valamikor a lagzin szokták átadni.
Nos, csak úgy mellékesen, a szüleim mindketten szegény családból származnak, falun tartották a lagzit, sátorban, cigányzenekarral, helyben főztek és sütöttek, és ami esetleg nászajándékként pénznek bejött, azt anyu szüleinek kellett adni, mert pénz nélkül maradtak.
Szerintem ha belépőt akarsz, kérj minden vendégtől 1 kitöltött és befizetett 1 heti 1 mezős lottószelvényt. :-) Hátha valamelyik bejön... :-D
Belépő... Remélem, engem nem akarsz meghívni, mert ha ilyen meghívót kapok, el se megyek, ugyanis hamarosan lakáshitelt fogok törleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!