Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szokás a "belépőt" szedni az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szokás a "belépőt" szedni az esküvőre?

Figyelt kérdés

Több olyan kérdést is láttam itt, hogy megyek az xy esküvőjére, menyi pénzt adjak?

Elég szűkösen álunk anyagilag, viszont okt.16-án szeretnén megesküdni.Most kezdek, szervezgetni számolgatni!

Nyugodtan elkérhetem a vacsora árát a vendégektől?

Ha igen kitől szokás, mindenkitől vagy csak a barátoktól és a távoli rokonoktol?Már az esküvőn vagy még elöte szokták kérni?

2010. febr. 21. 10:14
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%
Egy esküvőn NEM KÉRHETED EL a vacsora árát senkitől, mert az pofátlanság. Akkor inkább ne hívd meg az unokahúgod sem, legyenek ott csak a szülők, és probléma megoldva.
2010. febr. 21. 11:06
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
Tartsátok meg szűk családi körben, ha mindenképpen esküvőt akartok.
2010. febr. 21. 11:07
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azt szokták mondani, hogy NÁSZAJÁNDÉKBA legalább annyit illik adni mint a vacsora költsége. De ez ajándék, nem belépő. Nem lehet "beszálót" kérni (hogy a te szavaiddal éljek), max. a szüleitek segíthetnek anyagilag, de olyan nincs, hogy azt mondod egy rokonnak "ha a pasid is jön, akkor fizessetek"., Erre azt mondanám, hogyha ennyit nem szántok rá a vendégségre, akkor köszönöm, de én sem megyek. Nagyon tapsztalatlannak tűnsz, hány éves vagy? Ha nincs sok pénzetek, inkább legyen svédasztalos vendégség, nem kell mindenáron nagy lagzi, nem ettől lesz jó a házasságotok.
2010. febr. 21. 11:08
 24/47 anonim ***** válasza:
100%

Belépőt vagy vacsora árat kérni esküvőn????

Az a pénzösszeg, amiről te olvastál az nászajándék; aki nem tudja mit vegyen, az pénzt ad.

Ha pedig nincs sok pénzetek, akkor még vagy várjatok az esküvővel, vagy igazán szűkítsétek le a kört: max. szülők, testvérek- párjukkal, gyerekekkel, ha van (közülük valaki a tanu)és kész.

Semmi barát, ismerős, jó szomszéd, jó akaró...semmi szükség rá, ha egyszer nincs rá pénzetek. Meg fogják érteni! Amúgy a szüleitek biztosan kisegítenek titeket egy kissebb összeggel, ha megkéritek őket.

2010. febr. 21. 11:34
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Esküvőt azok a párok tartanak, akik nagyon szeretik egymást és szeretnék együtt, törvényesen is elismert keretek között leéli az életüket. Lagzit azok tartanak, akik szeretnék, ha családjuk és barátaik velük együtt ünnepelnék ezt az életre szóló nagy döntést és csodálatos vállalást. Így azok a vendégek tesznek NEKED SZÍVESSÉGET, akik elfogadják a meghívásodat. Ők áldoznak az idejükből és vállalják, hogy végig vigyorogják és bulizzák a SZÁMODRA fontos napot. Még ha idegen is vagy nekik, mert ők csak az unokahugod/nénéd/szomszédod szeretői...csak h tisztán lásd h mi miért történik...
2010. febr. 21. 11:53
 26/47 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, egy pillanatra még én szégyelltem el magam miattad...:)) Ilyet még az életben nem hallottam!!

Egyébként ezt a vőlegényeddel is megbeszélted?

Ne haragudj, de ha ennyire nem vagy tisztában a világ dolgaival, szerintem várj még a házasodással!

2010. febr. 21. 11:56
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

Megijedtem a kérdésedtől. Hová tart ez a világ?!

Nekünk sem volt sok pénzünk, ellenben a férjem oldaláról rengeteg rokon. Szerveztünk otthon egy büfé uzsonnát, előző nap mindent elkészítettem (lesütöttem néhányféle húst, kihűlve felszeleteltem plusz 3féle süteményt sütöttem), az esküvő reggelén már csak a kaszinótojást és a majonézes salátákat dobtam össze és elugrottam a fodrászhoz. Kettő körül megjött anyósom (nekem már senkim sem él sajnos), hozott még kétféle sütit amit ő sütött és a kajákat szépen tálakra rendezte, amíg minket fotóztak egy közeli parkban. Négyre jöttek a vendégek (kb. negyvenen), kellemesen, jó hangulatban meguzsonnáztunk, megkaptuk a nászajándékokat (volt család, akiktől csak egy tál házisüteményt, de tudod, annak is nagyon örültünk, mert tudtuk, hogy szeretettel készítették, mellesleg 6 gyerekük van), aztán hatra mentünk a polgárira (nekünk nem volt templomi esküvőnk). Utána már csak a legszűkebb család (a két tanuval és velünk összesen 13-an voltunk) jött a vacsorára egy étterembe. Nem volt dajdaj, "csak" gyertyafény, lágy, romantikus háttérzenével (cd-ről). Ennyit bírtunk anyagilag, de így is nagyon szép és emlékezetes volt, senki nem bántódott meg, ellenben jól érezte magát egy kellemes szombat délután.

Gondold át,nem tudjátok-e háznál megszervezni, akkor előző nap mindent elő lehet készíteni, a nagy nap reggelén csak kitálaljátok szépen. De lehet akár egy nagy bográcsozás vagy grillezés is a kertben, erre bármelyik jófej pasi kapható és rendhagyó, hangulatos. A grillhúsokat előző nap felszeleteled, bepácolod, a bográcsba valót akár elő is főzheted a tűzhelyen, így a bográcsban szinte csak a hangulat kedvéért rottyan egyet-kettőt az étel. Bográcsokat, grillezőket bármelyik szomszédtól lehet kérni a létszám függvényében, ugyanígy megoldható a kerti asztalok, székek, abroszok száma is.

Ha ennyit sem tudtok megengedni magatoknak, inkább várjatok az esküvővel, de semmiképpen se sérts meg senkit azzal, hogy elkéred a vacsora árát.

2010. febr. 21. 12:01
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
Az ismeretségi körömben 3 olyan esküvő is volt, ahol a barátoknak csak szingli meghívót adtak, és az átadáskor világosan meg is fogalmazták, hogy csak nekik szól, egyedül (mindegyiknek jegyese volt...). Aztán 1 hónap múlva meg ugyanúgy szingli meghívóval visszahívták a saját esküvőre a már akkor házas felet. Valószínű olyan megfontolásból játszották ezt, ami miatt a kérdező is ódzkodik a +1 főktől...Undorító...
2010. febr. 21. 12:02
 29/47 anonim ***** válasza:
100%
A 12:01-esé nagyon kedves esküvő lehetett, őszinte. Én is inkább ilyet szeretnék majd. De tudod, ez csak olyanoknál jön be, akiknek nem a bazi nagy rongyrázó lagzi jelenti a házasságot. Mert nagyon sokan a gatyából kilógó seggükkel is akkora banzájt rendeznének természetesen nem a saját kontójukra (szülők, rokonok lenyúlása, legjobb esetben a saját kontójukra kölcsön), amennyit 10 év alatt se tudnának önerőből összespórolni, és kell minden, a legdrágább szalonból való ruhától kezdve minden...csak mert hogy ez a NAGY NAP. És akinek nem futja olyasmire, amit megálmodott, akkor jön az, h előre költségvetést csinálnak, h melyik rokontól mennyi jön be, kitől mennyire számíthatnak, és lesik a menyasszonytánckor bejött összeget, mert h abból kéne kipengetni a vacsit...Ráadásul Mo.-n elég magas a válások száma...szóval még azt se lehet mondani, hogy dehát 1x van ...Aztán meg mennek anyós nyakára lakni, mert spórolnak még arra is, hogy albérletbe tudjanak menni, nemhogy saját otthonba...Na, az ilyeneket, ha 1000 évig élek se fogom megérteni.
2010. febr. 21. 12:11
 30/47 anonim ***** válasza:
88%

Hogy lehetsz ennyire hülye basszus????????

Az ilyenek a genetikai hulladékok agyilag nulla!

2010. febr. 21. 12:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!