Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szokás a "belépőt" szedni az esküvőre?
Több olyan kérdést is láttam itt, hogy megyek az xy esküvőjére, menyi pénzt adjak?
Elég szűkösen álunk anyagilag, viszont okt.16-án szeretnén megesküdni.Most kezdek, szervezgetni számolgatni!
Nyugodtan elkérhetem a vacsora árát a vendégektől?
Ha igen kitől szokás, mindenkitől vagy csak a barátoktól és a távoli rokonoktol?Már az esküvőn vagy még elöte szokták kérni?
Belépőt vagy vacsora árat kérni esküvőn????
Az a pénzösszeg, amiről te olvastál az nászajándék; aki nem tudja mit vegyen, az pénzt ad.
Ha pedig nincs sok pénzetek, akkor még vagy várjatok az esküvővel, vagy igazán szűkítsétek le a kört: max. szülők, testvérek- párjukkal, gyerekekkel, ha van (közülük valaki a tanu)és kész.
Semmi barát, ismerős, jó szomszéd, jó akaró...semmi szükség rá, ha egyszer nincs rá pénzetek. Meg fogják érteni! Amúgy a szüleitek biztosan kisegítenek titeket egy kissebb összeggel, ha megkéritek őket.
Jesszus, egy pillanatra még én szégyelltem el magam miattad...:)) Ilyet még az életben nem hallottam!!
Egyébként ezt a vőlegényeddel is megbeszélted?
Ne haragudj, de ha ennyire nem vagy tisztában a világ dolgaival, szerintem várj még a házasodással!
Megijedtem a kérdésedtől. Hová tart ez a világ?!
Nekünk sem volt sok pénzünk, ellenben a férjem oldaláról rengeteg rokon. Szerveztünk otthon egy büfé uzsonnát, előző nap mindent elkészítettem (lesütöttem néhányféle húst, kihűlve felszeleteltem plusz 3féle süteményt sütöttem), az esküvő reggelén már csak a kaszinótojást és a majonézes salátákat dobtam össze és elugrottam a fodrászhoz. Kettő körül megjött anyósom (nekem már senkim sem él sajnos), hozott még kétféle sütit amit ő sütött és a kajákat szépen tálakra rendezte, amíg minket fotóztak egy közeli parkban. Négyre jöttek a vendégek (kb. negyvenen), kellemesen, jó hangulatban meguzsonnáztunk, megkaptuk a nászajándékokat (volt család, akiktől csak egy tál házisüteményt, de tudod, annak is nagyon örültünk, mert tudtuk, hogy szeretettel készítették, mellesleg 6 gyerekük van), aztán hatra mentünk a polgárira (nekünk nem volt templomi esküvőnk). Utána már csak a legszűkebb család (a két tanuval és velünk összesen 13-an voltunk) jött a vacsorára egy étterembe. Nem volt dajdaj, "csak" gyertyafény, lágy, romantikus háttérzenével (cd-ről). Ennyit bírtunk anyagilag, de így is nagyon szép és emlékezetes volt, senki nem bántódott meg, ellenben jól érezte magát egy kellemes szombat délután.
Gondold át,nem tudjátok-e háznál megszervezni, akkor előző nap mindent elő lehet készíteni, a nagy nap reggelén csak kitálaljátok szépen. De lehet akár egy nagy bográcsozás vagy grillezés is a kertben, erre bármelyik jófej pasi kapható és rendhagyó, hangulatos. A grillhúsokat előző nap felszeleteled, bepácolod, a bográcsba valót akár elő is főzheted a tűzhelyen, így a bográcsban szinte csak a hangulat kedvéért rottyan egyet-kettőt az étel. Bográcsokat, grillezőket bármelyik szomszédtól lehet kérni a létszám függvényében, ugyanígy megoldható a kerti asztalok, székek, abroszok száma is.
Ha ennyit sem tudtok megengedni magatoknak, inkább várjatok az esküvővel, de semmiképpen se sérts meg senkit azzal, hogy elkéred a vacsora árát.
Hogy lehetsz ennyire hülye basszus????????
Az ilyenek a genetikai hulladékok agyilag nulla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!