Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szokás a "belépőt" szedni az esküvőre?
Figyelt kérdés
Több olyan kérdést is láttam itt, hogy megyek az xy esküvőjére, menyi pénzt adjak?
Elég szűkösen álunk anyagilag, viszont okt.16-án szeretnén megesküdni.Most kezdek, szervezgetni számolgatni!
Nyugodtan elkérhetem a vacsora árát a vendégektől?
Ha igen kitől szokás, mindenkitől vagy csak a barátoktól és a távoli rokonoktol?Már az esküvőn vagy még elöte szokták kérni?
Te sztem nem vagy normális! Ha nincs pénzetek esküvői vacsira, csak akkor ha belépőt szedtek a barátoktól, akkor inkább ne is tartsátok meg. Ez így nagyon gáz! Ha ott lesztek, akkor mindenki annyit ad, amennyit ő gondol, de előre pénzt kérni a vendégektől... Hát nekem nem lenne pofám!
2010. febr. 21. 10:17
2/47 anonim válasza:
Hát te nagyon félreértelmezted az eddigi kérdéseket. Gondolkodj el egy kicsit, és olvasd vissza magad.
2010. febr. 21. 10:18
3/47 anonim válasza:
XD
2010. febr. 21. 10:18
4/47 anonim válasza:
Hát én nem mennék el olyan esküvőre, ahol belépőt szednek. A "mennyi pénzt adjak" jellegű kérdések arra vonatkoznak, hogy nászajándékba mennyit adjanak. Mert sokan arra gondolnak, hogy az ifjú pár nem örülne hat darab robotgépnek meg egyéb hasonló dolgoknak, mivel manapság már a legtöbben nem az esküvő után költöznek közös otthonba. Régen ennek megvolt a funkciója, mert az esküvőig a szülőkkel laktak, és ilyenkor kaptak mindent, ami kellett az önálló háztartáshoz, de manapság már ezek a dolgok megvannak általában, ezért szoktak sokan inkább pénzt adni, és akkor azt vesznek, amire tényleg szükségük van. Ajándék nélkül nyilván nem mennék el egy esküvőre, de hogy ezen felül még "belépőt" is fizessek, hát eléggé pofátlannak érezném.
2010. febr. 21. 10:19
5/47 anonim válasza:
A legnagyobb pofátlanság lenne. Ha engem meghívna valaki az esküvőjére és lenne képe kifizettetni velem a vacsorát, akkor utána szóba sem állnék vele.
2010. febr. 21. 10:20
6/47 anonim válasza:
Te teljesen kész vagy...
2010. febr. 21. 10:21
7/47 anonim válasza:
Na ilyen kérdést se olvastam még. Ha nincs pénzed, nem kell tartani. Az benne van a pakliban ugyanis, hogy negatív lesz az egyenleged.
2010. febr. 21. 10:23
8/47 anonim válasza:
Te nagyon kész vagy. Ha nincs pénzetek rá, nem kell lakodalmat tartani. Elmentek két tanúval és kész. Belépő, ember. Azt nászajándéknak hívják. Ezt nem előre kell odaadni ha tőlem elkérném, biztosan nem mennék el... röhej.
2010. febr. 21. 10:24
9/47 anonim válasza:
Szerintem is hülyeség! Ne tartsátok meg! Az én szüleim is csak két tanúval(nem volt semmi esküvői ruha,gyűrű is csak kölcsön volt) bementek a polgármesteribe,és kész. Miután hazamentek egy-két baráttal ettek ittak(és nem ám többfogásos ételt,hanem volt egy torta,ropi stb.). Ennyiből is lehet esküvőt csinálni! E gyébként nem értem az embereket! Minek esküvőt,dínomdánomot csiálni??!! Papír nélkül senki nem lehet boldog????!!
Ez nem sértegetés akar lenni
25L/3hetes km
2010. febr. 21. 10:25
10/47 anonim válasza:
Ilyet nem illik csinálni. Ez olyan, hogy meghívnak valakit vacsorázni, akkor visz mondjuk egy üveg bort. De az sem kötelező, csak valaki jelképesen visz. Ha nincs pénz, nem kell parádézni. Ennyi igazából. Nem kell lagzit tartani. Azért a lagzi nem csak a vacsoráról szól. Szóval nem úgy van az, hogy egy pincébe beül 100 ember aztán együnk. Nem olcsó egy esküvő manapság. A menyasszonytáncba meg mindenki annyit dobál be amennyit akar. Valaki semmit se dob bele, valaki meg nem is keveset. Szerintem ha szűküsen álltok anyagilag, felejtsétek el a parádét. Sznobnak nem kell lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!