Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy szülő kedvéért megtennétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy szülő kedvéért megtennétek, hogy esküdtök templomban?

Figyelt kérdés

Hat hónap múlva lesz az esküvőnk. Párom "pogány". Én Katolikus közösséghez tartozom,de mindig is utáltam a hittanórákat meg a vallással kapcsolatos dogmákat stb. Abszolút idegen tőlem a dolog. Sőőt. Édesapám mégis azt szeretné , hogy legyen templomi katolikus esküvő ,mert az "Ősi magyar szokásnak megfelelően". "Ez az egy kérésem van, ha már a pénzt adjuk az esküvőhöz"

Először úgy gondoltam ez az áldozat belefér 30 perc kibírjuk...

Csakhogy Rengeteg akadály gördített elénk a tisztelt (F)egyház. És most már inkább csak megkeseríti az egész szervezést. Már úgy érzem nem élvezem a legboldogabb napunk közös tervezését...

Ki mit gondol várom a válaszokat, amiket előre is köszönök..

Kérem "térítők" ne válaszoljanak!

2010. febr. 18. 18:45
1 2 3 4 5
 41/45 A kérdező kommentje:

Kedves 12:36

Többször olvastam végig, a hozzászólásodat. Igyekezvén elkerülni azt, hogy kifakadjak otrombaságodon és lekezelő stílusodon. Sajnos többszöri próbálkozásomra sem sikerült ezt elérnem. Ha már azt sem hiszed el, amit kérdezek minek terheled meg a szervert, és minek ragadsz billentyűzetet?

Lehet , ha vannak gyermekeid, akkor ők csak a pénzt látják benned, de a keserűségedet okait ne próbáld rám vetíteni.

Régi szép szép ősi szokás...

Az ŐSI magyarok fehér lóáldozatot mutattak be. Ünnepekkor. Akkor az is legyen??? (ilyen indokkal lehetne akár)

Miért hozom fel ezt? Mert az is hagyomány, hogy a hagyományok változnak.

Köszönöm a házasság szentségéről bemutatott idézetet.

(csak megemlíteném, hogy külön kértem, hogy térítést kerüljük)

De ha már felhoztad.

Gondolod, hogy csak ettől maradhat egyben a házasság? És örök garancia jár érte, hogy ti aztán innentől kezdve boldogok lesztek és együtt is maradtok?

Ez nem kellék egy boldog házassághoz nem lesz hiányzó alkatrész.

Pont azt akartam elkerülni a "térítők ne válaszoljanak" résszel, hogy a szubjektív megítélésű dolgokat elkerüljük.

Hiszen ezen vitázni olyan, mintha megkérdeznélek: Melyik szebb a szemedben a zöldbab vagy a zöldborsó?

Nem a szertartás haladja meg az erőmet(ugyan nem érzem fontosnak nem érzem magaménak)hanem az, hogy elsimítsam az akadályokat. Nyilván ez a rész elkerülte a figyelmedet ismét.

Az életben egyszer van esküvőm. VÉGRE !!! Van valami amiben egyetértünk! Van közös bennünk!! De mint fentebb leírtam, amíg te meg vagy győződve róla, hogy ennek csak a templom lehet a kulcsa, én nem így érzem.

És Igen Férfi Leszek, Megbeszélem Édesapámmal. Nem úgy, ahogy most lelki szemeid előtt látod, hogy asztalt csapkodva toporzékolva, hanem értelmesen. (Bár feltételezem ismét nem hiszel nekem)

Utóiratban csak annyit kérdeznék, hogy:

Amilyen stílusban válaszoltál a kérdésemre vajon melyik hitközösség kultiválná?

2010. febr. 19. 20:15
 42/45 A kérdező kommentje:

Még annyit szeretnék mondani:

Szeretném megköszönni a sok kedves hozzászólást azoknak, akik segítő válaszokat adtak. A sok bátorítás nagyon jól esett!

Annyiban én is hibás vagyok , hogy kellett volna jeleznem , hogy azok se írjanak, akik szeretik hangoztatni "Ezek a mai fiatalok"

Az ilyen írásokról az a véleményem, hogy nem azért vannak az oldalon, hogy válaszoljanak, hanem azért, hogy megsértsenek embereket, és vitázzanak. DE EZ NEM AZ AZ OLDAL!

2010. febr. 19. 21:05
 43/45 anonim ***** válasza:
70%
Nem!!! A mi szüleink is ezt szerették volna, de mi be nem tesszük a lábunkat templomba a férjemmel. Elmagyaráztuk a szüleinknek, hogy mi ebben nem hiszünk, és képmutatásnak tartanánk, ha mégis megtennénk. Arról nem beszélve, hogy valóban oda kell akkor járni előtte éjjel-nappal, hogy "felkészítsenek".
2010. febr. 19. 22:14
 44/45 anonim ***** válasza:

Ha te sem tudod biztosan minek okítsz ki másokat???

Okostojás!

2010. febr. 20. 07:29
 45/45 anonim válasza:
Édesapádtól nagyon nemes gesztus amit felajánlott. Viszont ez a ti életetek a ti nagy napotok. Nem mindegy,hogy élitek át már az esküvő szervezését is. Az egyházi esküvőnek rengeteg szabályai vannak. Amit ti magatok szerveztek abban fogjátok magatokat érezni a legjobban. Tanácsot szülők,barátok adhatnak,de a nagy nap az a ti döntésetek kell,hogy legyen.
2010. febr. 20. 20:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!