Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy szülő kedvéért megtennétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy szülő kedvéért megtennétek, hogy esküdtök templomban?

Figyelt kérdés

Hat hónap múlva lesz az esküvőnk. Párom "pogány". Én Katolikus közösséghez tartozom,de mindig is utáltam a hittanórákat meg a vallással kapcsolatos dogmákat stb. Abszolút idegen tőlem a dolog. Sőőt. Édesapám mégis azt szeretné , hogy legyen templomi katolikus esküvő ,mert az "Ősi magyar szokásnak megfelelően". "Ez az egy kérésem van, ha már a pénzt adjuk az esküvőhöz"

Először úgy gondoltam ez az áldozat belefér 30 perc kibírjuk...

Csakhogy Rengeteg akadály gördített elénk a tisztelt (F)egyház. És most már inkább csak megkeseríti az egész szervezést. Már úgy érzem nem élvezem a legboldogabb napunk közös tervezését...

Ki mit gondol várom a válaszokat, amiket előre is köszönök..

Kérem "térítők" ne válaszoljanak!

2010. febr. 18. 18:45
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
67%
Én a helyedben leülnék apukámmal, elmagyaráznám neki, hogy tisztelem az ő vallásosságát, és cserébe arra kérem, hogy ő meg tisztelje azt, hogy engem nem vonz a templom. Nyilván próbált engem is ebben a szellemben nevelni, de ennek ellenére nem megy, és kész. Felnőtt vagyok, el kell fogadnia. És hogy ez lesz életem egyik legfontosabb napja, és mivel ráadásul még a párom sem vallásos, tehát így felesleges hercehurcának tenném ki, egyszerűen nem szeretnék templomi esküvőt.
2010. febr. 18. 18:53
 2/45 anonim ***** válasza:
81%
ha sok vele a macera (nem házasodtam még:) akkor hagynám a fenébe. Ha nem lenne vele sok szervezkedés,probléma,akadály akkor megtenném,nem egy foghúzás.
2010. febr. 18. 18:54
 3/45 anonim ***** válasza:
83%
Hát a fő kérdésre válaszolva: nem. Ez a XXI. század, nem az ősi Magyarország. Viszont azt aláírom, hogy biztos jó érzés hercegnőként végigvonulni egy templomon :) Nem a szülő kedvéért, hanem a hangulat és élmény miatt. Nálunk a papok állítólag lefizethetők :) Hogy ne kelljen hittanra meg ilyesmire járni eskövő előtt. Azt még azért elárulom, hogy amikor anyukámék esküdtek (24 éve) akkor a pap azt mondta, hogy csak úgy adja össze őket, ha a gyerekeiket katolikusoknak fogják keresztelni. (mivel anyukám református, apa katolikus, és a faluban katolikus templom van). Szóval én is, és öcsém is katolikusok vagyunk "formailag". De a döntés a te kezedben van . . .
2010. febr. 18. 18:55
 4/45 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

"Nyűggel" ne esküdjetek templomban. És ezt nem rosszindulatból írom! Isten előtt tennétek ígéretet, úgy hogy lehet hogy a párod el se fogadja a létét. A kirakat miatt ne inkább, főleg hogy a rengeteg akadály csak megkeseríti a szervezést! Ezt így el kell mondani édesapádnak, hogy oda olyan "befogadó" hit kell, ami nincs, anélkül meg felesleges.

2010. febr. 18. 18:57
 5/45 anonim ***** válasza:
73%

Nekem nem esne nehezemre ennyit megtenni, igaz én sem vagyok templomba járó, férjem sem. De mi is gondolkdotunk, hogy mindenképp lenne templomi esküvőnk ennek ellenére is, mert valahogy ez így szokás és így szép.

Végül egyenlőre baba érkezése miatt még csak polgárink volt.

2010. febr. 18. 18:57
 6/45 anonim ***** válasza:
100%
Lehet egy templomi esküvő vallásosság nélkül is szép, csak jó papot kell találni. Az öcsém meg sincs keresztelve, a felesége (akkoriban még barátnője) ugyan katolikus, de ő sem a vallás, hanem mint itt korábban írták, a templomban végigvonulás miatt akarta az egyházi esküvőt. Az öcsém kikötése az volt, hogy semmiféle macerát ne jelentsen számára. Találtunk is olyan modern beállítottságú papot (még fizetni sem kellett neki), aki szó nélkül összeadta őket, sőt gyönyörű esküvőt csinált nekik, aminek a megszövegezésénél még azt is figyelembe vette, hogy a gyülekezet nagy része nem vallásos.
2010. febr. 18. 18:59
 7/45 anonim ***** válasza:
81%

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!

Ez a Te esküvőd! Gondold végig, mennyi mindent döntöttek már el az életedben helyetted! Ez a TE NAPOD! A LEGSZEBB NAP AZ ÉLETEDBEN! hagyd, h olyan legyen, amilyet te szeretnél, meg persze a párod!

2010. febr. 18. 19:00
 8/45 anonim ***** válasza:
77%
Egyértelműen nem!! Nem és nem!! A Ti esküvőtök, a ti életetek! Nem szabad engednek, hogy "mások " belekontárkodjanak (lehet, hogy ez durva szó), mégha a édesapádról is van szó, akit nyilván nagyon szeretsz. Én is hasonló cipőben jártam és nem engedtem, mi több ugyanaz a véleményem, mint neked. Bár lehet, hogy én egy szélsőséges eset vagyok, de engem a hideg kiráz a templomi esküvőtől.Úgy érzem, hogy az igazi vallásosságnak ehhez meg végképp nincs köze.
2010. febr. 18. 19:02
 9/45 anonim ***** válasza:
77%

Tulajdonképpen mi is "csak"azért tartottuk meg a templomi esküvőt,mert az én időmbe azt mondták,hogy csak akkor keresztelik meg a gyermekeinket templomba ha van templomi esküvő is.

Nem tudom azóta változott e a dolog.

Egyebként ez tőletek függ ,hogy ti mit akartok.

Ha egyikőtök sem akarja akkor le kell ülnötök a szüleitekkel ezt megbeszélni.

De azért felejthetetlen élmény volt azért el kell mondanom,és nem bántam meg a sok herce -hurcát ami vele járt.

Mi is különböző vallásuak voltunk.

2010. febr. 18. 19:08
 10/45 A kérdező kommentje:

Minden Választ köszönök... 19:02. Nagyon megfogtad a lényegét... én is szélsőséges érzelmeket táplálok az egyház iránt (katolikus pláne) csak nem akartam kifejteni igazán , mert nem akartam megsérteni az ellenkező nézetűeket.

A Baj csak az, hogy édsapám is olyan makacs hülye, amilyen én vagyok... Csak reménykedek benne, hogy az ó próbálkozása is sikertelen lesz.. amúgy meg az , hogy egy pogányból keresztényt csináljanak fél év alatt, sztem az már úgyis halott... És igazán akkor fogok kiakadni, ha Fater még megvesztegetésre is akarja adni a fejét! mert a zt úgy érzem , hogy "tőlünk veszi el". A gyermekmel tuti nem fogok kitolni nem lesz megkeresztelve....

2010. febr. 18. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!