Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy szülő kedvéért megtennétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy szülő kedvéért megtennétek, hogy esküdtök templomban?

Figyelt kérdés

Hat hónap múlva lesz az esküvőnk. Párom "pogány". Én Katolikus közösséghez tartozom,de mindig is utáltam a hittanórákat meg a vallással kapcsolatos dogmákat stb. Abszolút idegen tőlem a dolog. Sőőt. Édesapám mégis azt szeretné , hogy legyen templomi katolikus esküvő ,mert az "Ősi magyar szokásnak megfelelően". "Ez az egy kérésem van, ha már a pénzt adjuk az esküvőhöz"

Először úgy gondoltam ez az áldozat belefér 30 perc kibírjuk...

Csakhogy Rengeteg akadály gördített elénk a tisztelt (F)egyház. És most már inkább csak megkeseríti az egész szervezést. Már úgy érzem nem élvezem a legboldogabb napunk közös tervezését...

Ki mit gondol várom a válaszokat, amiket előre is köszönök..

Kérem "térítők" ne válaszoljanak!

2010. febr. 18. 18:45
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
*gyermekemmel.
2010. febr. 18. 19:13
 12/45 anonim ***** válasza:
91%
szia! nekem az unokatesóm nem volt megkeresztelve ,ezért az esküvője elött eljárt a templomba és megkeresztelkedett,hogy lehessen templomi esküvője. én ezt nagyon álszentnek tartom. én sem vagyok megkeresztelve és nem is akarnék templomi esküvőt. szerintem mond meg az apukádnak,hogy ez a Te nagy napod,és nem úgy képzelted el,ahogy ő akarja. sok boldogságot!
2010. febr. 18. 19:25
 13/45 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem csodálatos dolog templomban is megtartani!!!

Gondolkodj el rajta..

2010. febr. 18. 19:43
 14/45 anonim ***** válasza:
69%

nekem épp az ilyen hülye kérések miatt az a tervem,hogy anyakönyvezetőnél legyen meg az időpontunk,senki ne tudjon semmiről,esküvö előtt pár órával szülöknek szolunk,ők legyenek ott,és ennyi,semmi felhajtás,semmi kirakat

L

2010. febr. 18. 19:45
 15/45 A kérdező kommentje:

Minden Választ nagyon köszönök. Kivéve a 19:43-t (nem vetted figyelembe a részletezés utolsó mondatát.

Köszönettel: Gábor

2010. febr. 18. 19:51
 16/45 anonim ***** válasza:
80%
Röviden: nem. Nem vagyok hívő, számomra ugyanannyit jelentene katolikus templomban házasodni, mint pl. pápua törzsi szertartás szerint. Akkor meg mi a csodának?
2010. febr. 18. 20:30
 17/45 anonim ***** válasza:
70%

Rövid válasz: megtenném.

Én is csak a lányos ház/leány miatt bírtam ki a tortúrát.

Csak megkeresztelkedve voltam.

Jegyesoktatás, elsőáldozás, bérmálás...

Soroljam ?

29/f

2010. febr. 18. 21:34
 18/45 A kérdező kommentje:

utsó hozzászólónak.. tudom nem kell sorolni.. Ezért van ki a nemesebbik felem... A páromért megtenném én is.. De fatert soha nem láttam még templomba menni esküvő/temetés kivételével..

Szerintem erősen az van a háttérben, hogy nem akarja, hogy megszólja valaki, hogy nem volt templomi esküvő.. Ami egyébként tök fölösleges, mert olyan esküvőt még nem csináltak sztem, hogy ne lett volna valaki, akinek valami nem tetszik:)

2010. febr. 18. 21:39
 19/45 anonim ***** válasza:
68%

Egy baráti párnál a fiú nagyon vallásos nevelést kapott, és mit tesz Isten , eljegyzett egy ateista lányt. A fiú a lány kedvéért lemondott a templomi esküvőről, a szülők nagyon duzzogva, de beleegyeztek.

Viszont bennem felmerült, hogy lány meg sem próbálta rávenni magát a templomira, holott a fiú, egyből kötélnek állt, amikor a lány erre kérte. Azért ez elgondolkodtató.

2010. febr. 18. 21:58
 20/45 A kérdező kommentje:

# Ne OFFolj! Azaz ne kezdj új téma boncolgatásába, új, a kiírttól teljesen eltérő kérdések feltételébe!

Szerintem ez már nem az én köröm:)

Vagy ha mégis nekem szántad olvasd végig a részletezésem FIGYELMESEN!

2010. febr. 18. 23:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!