Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy szülő kedvéért megtennétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy szülő kedvéért megtennétek, hogy esküdtök templomban?

Figyelt kérdés

Hat hónap múlva lesz az esküvőnk. Párom "pogány". Én Katolikus közösséghez tartozom,de mindig is utáltam a hittanórákat meg a vallással kapcsolatos dogmákat stb. Abszolút idegen tőlem a dolog. Sőőt. Édesapám mégis azt szeretné , hogy legyen templomi katolikus esküvő ,mert az "Ősi magyar szokásnak megfelelően". "Ez az egy kérésem van, ha már a pénzt adjuk az esküvőhöz"

Először úgy gondoltam ez az áldozat belefér 30 perc kibírjuk...

Csakhogy Rengeteg akadály gördített elénk a tisztelt (F)egyház. És most már inkább csak megkeseríti az egész szervezést. Már úgy érzem nem élvezem a legboldogabb napunk közös tervezését...

Ki mit gondol várom a válaszokat, amiket előre is köszönök..

Kérem "térítők" ne válaszoljanak!

2010. febr. 18. 18:45
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
86%
Hát, ha apám már kifizeti az egész hacacárét és ezt kéri, mert fontos neki, hogy a frigyemen a jóisten áldása legyen rajta, akkor lehet megkérném, hogy legyen szíves kenje már meg a papot is, mert nem akar ez összejönni. Templomi esküvőről volt szó, amibe bele is mennék, de hogy hittanra járjak meg tököm tudja, arról szó sem volt, szóval apa, légyszíves intézd már el akkor, ha ilyen fontos.
2010. febr. 18. 23:40
 22/45 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egészen odáig oké a kérés apukád részéről, hogy szeretné a templomit, az már gáz, hogy a pénzért cserébe, gyakorlatilag meg akar venni.

Szerintem először magadban kell rendet tenned: te egyedül mit szeretnél. (Az első gondolatod az volt, hogy megteszed.)

Utána gondold át, hogy nem csak azért érzed-e macerának, mert kellemetlen, hogy a párodat terheled ezzel.

És azt is gondold át, hogy milyen a viszonyod apukáddal. Ne a pénz döntsön, hanem hogy szíved szerint megtennéd-e neki ezt az áldozatot.

A párod egyébént mit gondol a dologról? Lehet, hogy írtad, de elvesztem a részletekben...

Nálunk egyébént hasonló a helyzet (bár nem a szüleim kedvéért lenne, hanem én szeretném), én katolikus vagyok, a párom nincs megkeresztelve. Nagyon friss infó, hogy ez nem akadály az egyházjog szerint. Elénk semmilyen akadályt nem gördítettek. Nem kell megkeresztelkednie, megtérnie. Mindössze néhány alkalom jegyesoktatáson kell részt venni. Azt mondta a pap, hogy senkire nem akar semmit kényszeríteni, csak megadja a lehetőséget, hogy gondolkozzunk azon, amiket mond.

Ha pestiek vagytok, meg tudom adni a pap elérhetőségét, csak küldj egy e-mailt.

2010. febr. 19. 09:10
 23/45 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk kimondottam a szüleim kedvéért tartottunk egyházi esküvőt. Ők hívő emberek, de sajnos idejekorán kiengedték a gyeplőt a kezük közül, így az teljesen magaménak érzett hitig nem jutottam el. Nem bántam meg az templomi esküvőt, annyira hitvány és lapos volt az anyakönyvvezetői ceremónia, hogy végül a temlpomi szertartás vált számomra az igazivá, anélkül, hogy a lényegét magaménak éreztem volna. Igaz, utána szeretetben és hűségben éltünk 19 évig, de ezt lehet, hogy megtettük volna egyházi esküvő nélkül is.
2010. febr. 19. 09:34
 24/45 anonim ***** válasza:
63%
"Nyűggel" ne esküdjetek templomban. És ezt nem rosszindulatból írom! Isten előtt tennétek ígéretet, úgy hogy lehet hogy a párod el se fogadja a létét.
2010. febr. 19. 10:37
 25/45 anonim ***** válasza:

21:58-as vagyok. Miért is offoltam kedves kérdező? Azzal, hogy leírtam, hogy a baráti pár a lány miatt nem esküdött templomban, akárhogy akarták is a fiú vallálos szülei?

Ez miért nem vág a témába? Nem értelek! Egyékbént meg ha az belefér, hogy a szülők fizessék, akkor férjen bele az a 30 perces szertartás is.

2010. febr. 19. 11:37
 26/45 anonim ***** válasza:
37%

ÓÓ az nem hiszem ,hogy a tisztelt fiatalembernek ez az "áldozat"

belefér.

Itt megkapja a pénzt a papától azt csend legyen neki?

Igen ez egy szép régi ősi szokás.

"A házasság szentsége a katolikus egyházban és az ortodox egyházakban az úgynevezett hetedik szentség, amely – az egyházi tanítás szerint – a férfi és nő életközösségét megszenteli: a házasság lényegi sajátossága e szerint az egység és a felbonthatatlanság."

Valószínünek tartom,hogy nagyon megterhelő és nehéz lehet neked ezt elfogadnod és túl "nagy dolgot"kértek tőled ,ami a te erődet már meghaladja.

Az életedben egyszer van esküvőd (valószínűnek tartom)

de neked ez túl nagy áldozat.

Igazad van.

Légy férfi és mutasd meg milyen kicsinyes felfogásod van!!!

2010. febr. 19. 12:36
 27/45 A kérdező kommentje:

Lnézést az OFF ért akkor..

Hidd El ha ezen múlna ,akkor hitelből finanszíroznám én az egészet.

és szerintem egy egyszerű elmére utal a "Egyékbént meg ha az belefér, hogy a szülők fizessék, akkor férjen bele az a 30 perces szertartás is."

Bár gondolom csak sérteni akartál, de azért köszönöm a te hozzászólásodat is.

2010. febr. 19. 12:40
 28/45 anonim ***** válasza:
84%

Most én offolok bocs, de a 12.36-ot nem tudom szó nélkül hagyni.

Hát fura a felfogásod, az biztos. Nem hinném, hogy a kérdezőt kéne cseszegetni, ugyanis ebben az ügyben nem ő az önző, hanem az apja, aki "mindent megtesz" ugyan, de cserébe feltételei vannak. Én ha adok valamit, nem szabok feltételket, lelki zsarolással sem, hogy "csak azt azt egyet kérem". Ez undorító és gusztustalan. A kérdező helyében megmondanám a szüleimnek, hogy nem kell a pénzük, 2 tanús esküvő lesz. A templomot illetően meg saját magamra hallgatva döntenék, a párommal megbeszélve. Egyébként az voltam, aki ajánlotta a bp-i papot.

2010. febr. 19. 13:05
 29/45 anonim ***** válasza:
38%
A 13,05 értek egyet. Nem kell a pénz, két tanu és hello. Ez önzőség, adok, de kérek is cserébe. Ez a TI napotok!Sok boldogségot!
2010. febr. 19. 13:08
 30/45 anonim ***** válasza:
Szerintem simán rákenheted apádra ,hogy miért nem akarsz templomi esküvőt!
2010. febr. 19. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!