Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy szülő kedvéért megtennétek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy szülő kedvéért megtennétek, hogy esküdtök templomban?

Figyelt kérdés

Hat hónap múlva lesz az esküvőnk. Párom "pogány". Én Katolikus közösséghez tartozom,de mindig is utáltam a hittanórákat meg a vallással kapcsolatos dogmákat stb. Abszolút idegen tőlem a dolog. Sőőt. Édesapám mégis azt szeretné , hogy legyen templomi katolikus esküvő ,mert az "Ősi magyar szokásnak megfelelően". "Ez az egy kérésem van, ha már a pénzt adjuk az esküvőhöz"

Először úgy gondoltam ez az áldozat belefér 30 perc kibírjuk...

Csakhogy Rengeteg akadály gördített elénk a tisztelt (F)egyház. És most már inkább csak megkeseríti az egész szervezést. Már úgy érzem nem élvezem a legboldogabb napunk közös tervezését...

Ki mit gondol várom a válaszokat, amiket előre is köszönök..

Kérem "térítők" ne válaszoljanak!

2010. febr. 18. 18:45
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Persze,hogy nem akar,hiszen az neki sok nyűggel jááár!!
2010. febr. 19. 13:14
 32/45 anonim ***** válasza:
57%

11:37-es vagyok. Igen sérteni akartalak, mert nem értettem, hogy a normális válaszomat miért hívtad offolásnak. Egyébként nem vagyok egyszerű elme, a miénket is a szülők fizették, és ha volt valami kérésük az esküvővel kapcsolatban, akkor azt próbáltuk teljesíteni. Én úgy gondolom,hogy ennyi jár. És igen, ha ők fizetik,akkor simán belefér a szertartás. És nincsenek dogmák. Ez esküvő, nem térítés. Nem voltál még templomi esküvőn?

Én úgy látom, hogy inkább a te értékrenden az "egyszerű".

2010. febr. 19. 13:18
 33/45 anonim ***** válasza:

Nagyon "mai gyerek",a régi szokásokat lenézi,az apja kérése nem érdekli..

Széép..

A műveltségéhez hozzátartozna utána nézni ,hogy az esküvő nem Csak annyiból áll,hogy berohanok elveszem azt annyi.Akkor minek az esküvő??

Anélkül is együtt lehet élni.

2010. febr. 19. 13:32
 34/45 anonim ***** válasza:
80%

Megmondtad apukádnak mennyi macerával jár a templomi esküvő? Ahogy olvasom már végigjártad, kezdve attól hogy jegyesoktatás, előtte hittanóra a párodnak hogy megkeresztelkedhessen.... A díjakról nem is beszélve. Szerintem ott kezdődik, hogy fél év talán nem is elég ehhez.

Ha ezt így elmondod apukádnak, hogy szeretted volna, körbejártak, de sok macerával jár, és megkéred hogy tekintsen el ettől, akkor nem hiszem hogy méltatlankodna, csak kérned kell, nem utasítani :) az én apám is ilyen.

Esetleg, ha meggondolod, és megkérdezed a párodat, és egyetért, akkor én felajánlanám, hogy a gyerekeket meg fogjátok keresztelni (annál nincs ilyen macera)

Én is mindig úgy gondoltam, hogy templomi esküvőt szeretnék, na nem mindtha ez most aktuális lenne. De mikor utána néztem, nekem is elvette a kedvemet a sok macera.

2010. febr. 19. 13:46
 35/45 anonim ***** válasza:
35%
Ez sok macera. Ha az, akkor hogy szervezi meg az esküvőt? Az még több macera. Akkor nem kell csinálni. Nekünk volt kb. 4 jegyesoktatás, aztán csókolom. Nem nevezném macerának, talán ez volt az egyik legegyszerűbb dolog a szervezésben.
2010. febr. 19. 13:59
 36/45 anonim ***** válasza:
83%
Azt a sok nagyon okos embert az nem érdekli, hogy a kérdező nem hívő ember (és a párja sem)?! A templomi esküvő nem azért van, mert hagyomány, meg szép. Azoknak találták ki, akik hisznek abban, hogy amit Isten egybeköt, ember szét nem választhatja. A többieknek semmi keresnivalójuk ott, bár tudom, mondtátok, a hagyományok meg szép... Miért olyan nagy baj, ha a kérdező nem akar álszent módon bevonulni a templomba, csak mert az apja akarja. Még egyszer mondom, nem ő a hálátlan, nem vele van baj, hanem a kedves papával, aki pénzzel meg érzelmi zsarolással akarja kikényszeríteni, hogy olyasvalamire esküdjön, amiben nem hisz. Engem nem zavar, ha mindenki maga eldönti, hogy belefér-e neki, hogy nem hisz Istenben, de bemegy esküdni a templomba, de könyörgöm, ne baszogassunk már olyanért valakit, ami a helyes megoldás lenne (vagyis a kérdező elkerüli a templomot)!!!
2010. febr. 19. 14:29
 37/45 anonim ***** válasza:
31%
Háát persze sajnáljuk már szegényt!!!
2010. febr. 19. 14:34
 38/45 anonim ***** válasza:
73%
A 13.59-esnek teljesen igaza van!!
2010. febr. 19. 16:09
 39/45 anonim ***** válasza:
64%
Itt nem arról van szó, hogy a kérdező meg a párja vallásos-e, hanem arról, hogy lehetne teljesíteni az apa kérés, pláne, ha ő fizet. Gondolom apuka is tudja, hogy a lánya nem hívő, de az ő lelke megnyugodna, ha lenne templomi is. Mi a francnak kell ezt így túlfújni? Egy 20 perces dologról van szó. Ennyit bárki megtehet az apjáért.
2010. febr. 19. 16:47
 40/45 anonim ***** válasza:
59%

13:46os vagyok

Kedveseim, nemcsak a jegyesoktatásról van szó, ami egyébként jól is jöhet meg érdekes lehet, hanem arról, hogy előbb meg is kell keresztelkednie a menyasszonynak, hiszen nincs neki keresztlevele! és az sem annyi mint egy kisbabánál, oda már oktatásra kell járni! nem tudom mennyi idő, de szerintem legalább annyi mint az elsőáldozáshoz!

2010. febr. 19. 17:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!