Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy szülő kedvéért megtennétek, hogy esküdtök templomban?
Hat hónap múlva lesz az esküvőnk. Párom "pogány". Én Katolikus közösséghez tartozom,de mindig is utáltam a hittanórákat meg a vallással kapcsolatos dogmákat stb. Abszolút idegen tőlem a dolog. Sőőt. Édesapám mégis azt szeretné , hogy legyen templomi katolikus esküvő ,mert az "Ősi magyar szokásnak megfelelően". "Ez az egy kérésem van, ha már a pénzt adjuk az esküvőhöz"
Először úgy gondoltam ez az áldozat belefér 30 perc kibírjuk...
Csakhogy Rengeteg akadály gördített elénk a tisztelt (F)egyház. És most már inkább csak megkeseríti az egész szervezést. Már úgy érzem nem élvezem a legboldogabb napunk közös tervezését...
Ki mit gondol várom a válaszokat, amiket előre is köszönök..
Kérem "térítők" ne válaszoljanak!
11:37-es vagyok. Igen sérteni akartalak, mert nem értettem, hogy a normális válaszomat miért hívtad offolásnak. Egyébként nem vagyok egyszerű elme, a miénket is a szülők fizették, és ha volt valami kérésük az esküvővel kapcsolatban, akkor azt próbáltuk teljesíteni. Én úgy gondolom,hogy ennyi jár. És igen, ha ők fizetik,akkor simán belefér a szertartás. És nincsenek dogmák. Ez esküvő, nem térítés. Nem voltál még templomi esküvőn?
Én úgy látom, hogy inkább a te értékrenden az "egyszerű".
Nagyon "mai gyerek",a régi szokásokat lenézi,az apja kérése nem érdekli..
Széép..
A műveltségéhez hozzátartozna utána nézni ,hogy az esküvő nem Csak annyiból áll,hogy berohanok elveszem azt annyi.Akkor minek az esküvő??
Anélkül is együtt lehet élni.
Megmondtad apukádnak mennyi macerával jár a templomi esküvő? Ahogy olvasom már végigjártad, kezdve attól hogy jegyesoktatás, előtte hittanóra a párodnak hogy megkeresztelkedhessen.... A díjakról nem is beszélve. Szerintem ott kezdődik, hogy fél év talán nem is elég ehhez.
Ha ezt így elmondod apukádnak, hogy szeretted volna, körbejártak, de sok macerával jár, és megkéred hogy tekintsen el ettől, akkor nem hiszem hogy méltatlankodna, csak kérned kell, nem utasítani :) az én apám is ilyen.
Esetleg, ha meggondolod, és megkérdezed a párodat, és egyetért, akkor én felajánlanám, hogy a gyerekeket meg fogjátok keresztelni (annál nincs ilyen macera)
Én is mindig úgy gondoltam, hogy templomi esküvőt szeretnék, na nem mindtha ez most aktuális lenne. De mikor utána néztem, nekem is elvette a kedvemet a sok macera.
13:46os vagyok
Kedveseim, nemcsak a jegyesoktatásról van szó, ami egyébként jól is jöhet meg érdekes lehet, hanem arról, hogy előbb meg is kell keresztelkednie a menyasszonynak, hiszen nincs neki keresztlevele! és az sem annyi mint egy kisbabánál, oda már oktatásra kell járni! nem tudom mennyi idő, de szerintem legalább annyi mint az elsőáldozáshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!