Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vezessem rà a baràtomat, hogy ideje lenne, hogy megkérje a kezem? Ötletek?
Kedves Kérdező!
1. A kedves párod nyíltan vállal, vagy bujkálni kell?
Ebben az esetben (bujkálás) azt kell mondani, hogy tovább nem vagy hajlandó erre, az egésznek semmi értelme. Meglepődsz, hogy mi fog történni. Saját tapasztalat, következménye házasság volt. Bele kell számítani azonban, hogy a férfiak büszkék a nagy agytérfogatukra (tisztelet a kivételnek), de mire az oda hátraér és értelmezi, addigra hármat ugrasz. Saját tapasztalat.
2. Meg kell nézni, milyen a családi háttér. Család centrikus, vagy sem? Nemleges észlelés esetén kérdéses (ki mit "hozott" otthonról), hogy egyáltalán valaha is az lesz. Egyedül cipelheted a terheket, csak magadra számíthatsz. Saját tapasztalat.
3. Kérdés, hogy az ifjú anyuci pici fia, vagy nagynéni neveltje? Ebben az esetben meddő dolog a házasság, mert ők győznek. Mindig úgy kezdik, még ha látszólag el is fogadtak, hogy nem szólnak bele, de........ És máris beleszóltak. Még rövid távon is elviselhetetlen. Saját tapasztalat.
4. Kérdés, hogy egyformán szeretitek-e egymást, vagy Te szeretsz, ő pedig "csak" fogadja? Ebben az esetben időpazarlás, hiszen nem ő az igazi. Saját tapasztalat.
5. Ha 100 %-osan szeret, belső késztetést érez arra, hogy feleségül vegyen. Ha több éves a kapcsolat és eddig nem következett be, akkor nem is fog. Saját tapasztalat.
Tedd fel magadban, írd is le a kérdést pro és kontra, hogy mi szól mellette, és mi nem? Ha többségében nemleges a válasz, akkor Te is tudod a választ. Hidd el, nem is kell keresned, váratlanul magától fog jönni az, akivel kölcsönösen ugyanazt érzitek, s akkor nem kell azon gondolkodnod, hogy rávezesd a házasságkötésre. Remélem hasznos dolgokat írtam.
Hát én sem célozgatva, sem nyíltan nem kérdeztem rá. Ez hagy legyen már a férfi dolga. Meg egyébként sem akartam úgy emlékezni a lánykérésre, hogy na tessék, ezt is kierőszakoltam. Nem mondtam, hogy nem vártam, pláne, hogy már a közös házunkban laktunk. Aztán egyszer, amikor nem is számítottam rá, megkért. Ő akkor ért meg rá. Ezt hagyni kell.
Jó, lehet, hogy 10 év együttélés után már célozgatnék rá, 2-3 év után biztos nem.
Sok valaszolo nem erti,h vannak bizonyos ferfiak,akiknek igenis el kell mondani,h te mit erzel. Az en baratom peldaul olyan csaladbol jott,ahol a szulok es rokonok hazasok voltak 18 eves koruk ota, rogton jott a gyerek, sosem jartak nyaralni, kirandulni, anyuka gyereket nevelt, apa dolgozott es meg most is hazasok, de utaljak egymast es ha tehetik,kulon toltenek minden percet. Szoval neki ez jelenti a hazassagot. En nagyon szeretnem,ha elvenne, de szerintem nem fog,mert az apja azt mondogatja neki allandoan,h `sose nosulj meg fiam,mert ugy jarsz,mint en` es eleg nagy hatassal van ra.
Szerintem beszelj vele nyiltan.
Rávezetni? Sehogy.
Mondd el neki, te mit érzel, te mit szeretnél. Ő meg azt mond amit akar(érez) és akkor mikor eljön az ideje. Nála.
Ha nem akarsz erre várni, mondd meg azt is!
De miért kizárólag a férfi dolga? Ez megbeszélés kérdése, nem kizárólag a férfi dolga! Vagy egymaga van a férfi abban a PÁRkapcsolatban?
Ez még akkor elment volna érvnek, bár kicsit sántán, mikor nem volt divat évekig együtt járni, szexelni, együtt élni, de így azért hadd kérdezze már meg a nő, mikor úgy van vele, hogy basszus, már eljutott a kapcsolatunk addig, hogy érdekel akar-e tovább lépni, vagy tocsogunk a langyosvízben még 10évet, aztán majd lesz valami, hogy akar-e valamit akkor vagy sem! Vagy illedelmesen főzze a vacsoráját, mossa a gatyáját, vasalja az ingjeit éveken keresztül, nyomja el a saját igényeit, ne mondjon semmit, csak azért, mert ő a nő? És a férfi miért kérdezheti meg? A nő meg miért nem? Mert egy félcédulás alávetett senki, akinek kuss a neve, vagy mi?
Nem arról van szó, hogy kijelenti vegyél el, most, hanem utalni akar rá, hogy hahó évek óta együtt vagyunk, fogunk tovább lépni valamerre, vagy én leszek a csajod, aki kéznél van, ha kaja és szex kell, és ennyi?
Köszönöm a vàlaszokat..
Az igazsàg az,hogy 10 honapja vagyunk együtt..még most fogunk összeköltözni... ö 37 én 35 ...ö még nem volt hàzas én màr vàltam...nagyon szeretnék màr gyereket ezért hàzasodnék szivesen...
Egyébként ö beszél igy ....ha mi hàzasodnànk..., ha nekünk gyerekünk lenne....stb.. ö célozgat rà..
AKKOR MIÉRT NEM LÉP? MIERT NEM KÉRDEZI MEG??
Tíz hónap után? Nem akar komolytalannak látszani, azért. Majd megkérdezi. Talán már befizette a párizsi utat. Ne rontsd el! Hadd szervezze meg! Talán még egy év, ne sürgesd!
DE. Beszélgessetek, mondd el - általánosságban - hogy te házasságpárti vagy, neked fontos a hagyomány, a forma, stb. Mert lehet, hogy ő nem is gondol házasságra. A férfiak előbb gondolnak gyerekre, mint esküvőre.
Hát, ha célozgat rá, akkor azért teszi, mert szeretné egyértelműen hallani tőled: igen, szeretnék veled összeházasodni, szeretnék mielőbb gyereket szülni neked. Ha ezt elmondod, utána nekilát, s 4-5 hónap múlva előadja a lánykérést. Ennyi idő kell átgondolni, hogy legyen-e, hogy legyen. hol legyen, mit mondjon, mit adjon.Addig kiderül számára, tudtok-e együtt élni.
Amikor célozgat, akkor nem viccesen, hanem komolyan, érthetően mondd el, hogy neked ő kell , vele akarsz élni, házasságban, és gyereket is szeretnél. Ez nem lánykérés, csak a tények feltárása, hogy tudjon lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!