Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyire szokás ez?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire szokás ez?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A párom tavaly karácsonykor kérte meg a kezem,viszont az esküvőt nem ebben,hanem a jövő évben szeretnénk megtartani,mivel én akkor fejezek a főiskolán, és még nincs diploma a kezemben,addig szeretnénk várni vele. Mennyire szokás ez,hogy várnak egy évet az emberek az esküvővel? Itt felénk mindenki hipp-hopp megházasodik,azért kérdezem :) 19/L

2015. febr. 19. 09:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk decemberben volt az eljegyzés és szeptemberben házasodtunk össze, én úgy gondolom az eljegyzésnek nem sok értelme van ha évek múltán nem szeretnétek megtartani az esküvőt, de a ti esetetek más, én jó ötletnek tartom, hogy előbb fejezd be az iskolát mindenképpen. MI már idősebbek vagyunk több éve dolgoztunk mikorra az esküvőt megtartottuk, de a szüleim ragaszkodtak hozzá, hogy az én részemet kifizessék, vagy a pénzt ideadják mivel a nővéremét is kifizették ő fiatalabb volt mikor férjhez ment, nem tudták volna kifizetni, mi kitudtuk fizetni önerőből is, de a pénzt megkaptuk és arra költjük el amire szeretnénk, jelent esetben jól is jött mert lakást vettünk.

A lényeg, hogy nyugodtan várj, míg befejezed az iskolát.

27N

2015. febr. 19. 09:41
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

Az én vőlegényem tavaly februárban kérte meg a kezem, és idén nyáron lesz az esküvőnk, tehát 1,5 év elteltével házasodunk.

Szerintem belefér pár év, én csak akkor nem látom értelmét az eljegyzésnek, ha 5-10 éve járnak jegyben a párok, vagy ha fogalmuk sincs, hogy egyébként mikor akarnak házasodni egyáltalán. De ha vannak tervek a közeljövőt nézve, akkor az szerintem rendben van.

Ismerősi körömben van olyan pár, akik 10 éve vannak együtt, van egy 1 éves babájuk is, a srác 3 éve eljegyzete a barátnőjét, viszont házasodni sosem akarnak, mert felesleges papírnak gondolják. Akkor mondjuk nem értem, hogy az eljegyzés minek is kellett??

2015. febr. 19. 10:30
 13/22 anonim ***** válasza:
50%

Én magam részéről úgy tartom jobbnak, hogy az eljegyzés után egy éven belül házasság is van, mivel az eljegyzés szerintem egyenlő azzal, hogy készülünk az esküvőre. de egyébként mindnenki úgy csinálja, ahogy jónak tartja.

Nyilván, ha már megkértek, akkor mindegy, és jó ötletnek tartom, hogy vársz még a diplomáig, de én vártam volna az eljegyzéssel, hiszen úgyis együtt vagytok addig is, nem változtat semmit, hogy hamarabb van eljegyzés.

2015. febr. 19. 10:41
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen,mondjuk,ezt én sem értem! Mint láthatod,mi sem azért nem házasodunk idén,mert nem akarunk,hanem mert így hozta a helyzet. De nagyon nagyon örülök,hogy megkérte a párom a kezem :) :) :)
2015. febr. 19. 10:43
 15/22 A kérdező kommentje:
Hát igen,azt is lehet mondani,hogy "de akkor miért nem idén kéri meg a kezét,és akkor jövőre lagzi?" Nos, nem tudom, de nekem így is tökéletes és határtalanul boldog vagyok! :) és alig várom,hogy eljöjjön az a bizonyos nagy nap!!! :)
2015. febr. 19. 10:45
 16/22 anonim ***** válasza:
27%

Nyugodtan bohóckodjatok eljegyzéssel, aztán menjetek haza anyuciék kisszobájába:) marha vicces, tudod hány ilyen gyerekkapcsolatból lesz végül házasság? Kb. 5%-a az ilyen eljegyzéseknek... És azok is elválnak legkésőbb 2-3 év múlva.

Az a röhejes az egészben , hogy mindig azok hiszik nagyon érettnek és felnőttnek magukat, akiknek még ott a tojàshéj a seggükön és azt hiszik, hogy mindenki màs hülye csak ő a helikopter, holott épp fordítva van :D

2015. febr. 19. 12:22
 17/22 A kérdező kommentje:

Külön élünk a szüleinktől,a nagyimtól örökölt házunkban,és mivel a szüleim bevettek minket is a gazdaságba,ezért van férretett pénzünk megélhetésre. És mivel levelező tagozatra járok,ezért én is betudok segíteni a gazdaságba.

De nehogy már neked kezdjek el magyarázkodni a megélhetésünkről és a szerelmünkről,1. semmi közöd hozzá, 2. nem ez volt a kérdés :)

2015. febr. 19. 12:28
 18/22 anonim ***** válasza:
13%

jaj mikor minden a popsi alá van rakva

párod azért akar gyorsan elvenni, jó parti vagy, ennyi.

2015. febr. 19. 12:30
 19/22 anonim ***** válasza:
39%
Nekem is tavaly márciusban kérte meg a kezem a párom, és idén nyáron házasodunk. Akkor házasodjatok, amikor ti akartok, ez a ti életetek! :)
2015. febr. 19. 12:36
 20/22 anonim ***** válasza:
Egyik volt osztálytársamat 18 évesen jegyezte el a férje és 7 vagy 8 évvel később házasodtak össze. Két ismerősöméknél 1-1 év volt a lánykérés és az esküvő között. Nekünk a másokkal együtt ünnepelt esküvőnk 9 hónappal volt a lánykérés után(a polgári 3 hónappal utána). Nálunk a férjem mindenképpen úgy szerette volna, ha végzünk mindketten a sulival és utána házasodunk. Szerintem simán belefér a 2 év, főleg, hogy még ilyen fiatalok vagytok.
2015. febr. 19. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!