Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire szokás ez?
Régebben az eljegyzést kb egy évre követte a házsság, de ez nem köbe vésett szabály. Elsietni viszont nem szabad, akkor házasodjatok, maikor nektek jó. Elkésve nem vagy még, 20 évesen még inkább korai a házasság, mint túl késöi.
Abban igazad van, hogy elöször legyen valami a kezedben, én a diploma után még egy fix állást is megvárnék.
Arra nem támaszkodnék, ha esetleg a prdonak van munkája, mert ezzel eleve kiszolgáltatott helyzetböl indulnál.
Van akik eljegyzés után 5 évig is várnak az esküvőre. Van akik addig nem is csinálnak lagzit amíg össze nem spórolják a pénzt rá. Van akiknek eljegyzés sincs, rögtön házasodnak.
Szóval ezerféle "szokás" van. Minden csakis rajtatok áll, és nem a szokásokon.
és hova költöztök?
minek sietni?
úgy akarod kezdeni az életet, hogy másokra vagy utalva
A mi eljegyzésünk 1,5 évvel ezelőtt volt, de még mindig nem tudjuk mikor házasodnánk. Egyszerűen együtt élünk, jól megvagyunk, és úgy vagyunk vele, hogy majd egyszer meg lesz ez is. Szerintem nincs erre írott szabály, hogy mennyi idő az ideális. Ez függ attól is, hogy számotokra pl mennyire fontos a papír, milyen gyorsan szeretnétek papírformailag összekötni az életeteket, a terveitektől, és még sok mindentől. :)
25N
Én 22 ées vagyok, most költöztem össze a barátommal, előtte otthon laktam, és 1 éve dolgoztam már mikor elköltöztem.
Én így láttam jónak, hogy legyen biztos munkám is a suli után, ami már 1 éve megvolt, és most összeköltöztünk.
Ismerkedünk, próbáljuk kiismerni egymást, és majd lesz ami lesz. De mi is szeretnénk majd eljegyzést, esküvőt, saját házat.
Amúgy 2 éve vagyunk együtt.
Szerintem így sokkal jobb.
És ha a szakma előtt, munka nélkül, csak így házasodnánk, akkor az én szüleim nemhogy kifizetni akarnák, hanem inkább próbálnák elvetni ezt a hülyeséget, és lebeszélnének róla, hogy ennyire ne siessem el.
Fura a szüleid beállítottsága.
22N
Elnézést,véletlen elküldtem :)
21 éves leszek mikor férjhez megyek,de teljesen úgy érzem,hogy most értem meg rá,és úgy érzem,az életemnek ez a része most kell,hogy következzen. Nem érdekel annyira a bulizás,sokkal inkább családcentrikus vagyok. Bár valóban vannak olyan kortársaim,akikről nem tudnám elképzelni (de szerintem ők sem),hogy házasodjanak.
Részben örülök is,hogy így alakult,hogy várnunk kell vele egy évet,így a szervezéssel sem kell annyira kapkodnunk, és ha ősszel kezdjük el szervezni,akkor még mindenből választhatunk is.. :) Édesapámnak van egy cégje,ott fogok dolgozni az iskola után.
nem tudom miert blamaljatok le a kerdezot. irja hogy suliba jar, es hogy varnak mig befejezi, aztan suli utan van biztos munkaja mert cegnel fog dolgozni. szoval szerintem ok is tervezik a kozos hazat, mint mindenki mas is..
en suliba jarok, es mellette dolgozom is, iden lesz 5 ev utan az eskuvunk :)
szerintem nektek kettotoknek kell megbeszelni, es a szuleid tamogatnak akkor minden ok.
regen tneyleg ugy tartotta a szokas hogy eljegyzes utan egy evet varnak.. de ez mar regen volt es ismerek olyanokat akik mar 5 eve jegyesek
10 es vagyok,
en 23vagyok parom 30 es megis dolgozunk mindketten a szulok fizetik a lagzit, mivel ugy erzik kotelesseguk, ki nem allnak ebbol.. szoval szerintem ezis szulo fuggo, es buszke vagyok szuleinkre hogy igy kiallnak mellettunk es tamogatnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!