Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a szokás nálatok, kit kértek fel tanúnak?
Én a legjobb barátnőmre gondoltam, sok mindenben mellettem állt a múltban, igazi, (remélem(sírig tartó barátságunk van. Nem tinik vagyunk, hogy holnapra összevesszünk. :)
Beszélgettem anyukámmal, szóba került, mondtam neki, kit szeretnék, mire elképedt, hogy de hát az nem szokás- ilyenkor a keresztszülőt (közülük az egyiket)kell megkérni. Anyukám szerint keresztanyám nagyon meg lenne sértődve, ha nem őt kérem fel.
Én meg pislogtam, mint hal a szatyorban.
Nincs rossz kapcsolatom keresztanyámmal, sőt, de meglepett ez a szokás.
Ti hallottatok már róla? Nálatok hol volt?
Anyukádnak igaza van. A keresztszülőket szokás felkérni násznagynak.
Csak újabban térnek el sokan a hagyományoktól.
Igen a szokás az az hogy a kereszszülőt kérik fel. Nekem egyáltalán nincs közeli kapcsolatom a keresztszüleimmel, vagyis szoktunk találkozni, de az a tipikus "jót akarok neked és pletykálok rólad" fajták, tehát nem akartam őt választani. Úgy voltam vele hogy ez a mi nagy napunk, és nem foogm azért őt felkérni mert ezt várják el tőlem. A saját esküvőmet nem úgy akartam hogy másik elvárásainak feleljen meg...
Tehát nekem a bátyám lett a tanúm. és a páromnak is a testvére.
A bátyámnak pár évvel ezelőtt volt, ő viszont a keresztapját kérte meg, de nekik jó kapcsoltuk van egymással.
tehát szerintem ne másik elvárásainak akarj megfelelni, hanem tedd azt amit te szeretnél, elvégre ez a ti napotok, és a ti döntésetek
Keresztszülőt, vagy testvért szoktak
Ha több tesó, akkor vita elkerülésekor baratot is, de ez ritkább.
A barátok altalaban koszorúslanyok, vagy azok párjai szoktak lenni..
Nekem a tesóm volt, ha nem válllata volna, akkor a barátnőm, de a keresztszülőt szokták a hagyomány szerint.
Én nem akartam, szerencsére az volt az első kérdése, hogy ugye nem ra gondoltam, így sértődés sem volt.
Nálunk nem a keresztszülőt szokás tanúnak felkérni, pedig hívő család vagyunk és sok ismerősünk is az, de sehol sem a keresztszülő volt a tanú. Itt általában testvért szoktak, vagy közeli barátot. (Pest megye amúgy)
Nekem nincs tesóm, így egy kedves lánybarátom lesz a tanú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!