"Ez nálatok családi szokás hogy idősen mentek férjhez? ". Most erre mit mondjak?
tekintve, hogy ő a bunkó, szerintem ne foglalkozz azzal, hogy hogyan ne legyél sértő.
kérdezz vissza, hogy és maguknál meg családi szokás mások életében való turkálás? (én 37 vagyok, sose voltam férjnél, és barátom sincs régóta:)
Régi időkben valóban jogos lett volna a néni kérdése, mert a fennmaradáshoz kellett a család, az utánpótlás,stb. Most más világ van. NEM KÖTELEZŐ FÉRJHEZMENNI. Sőt még gyereket szülni sem. És a néniknem az ilyen kérdésre nem kötelező bűntudatosan és szégyenkezve válaszolni.
Amúgy igen, lehet, hogy ha nem is öröklődik, de a csadlában a példa mutatja, hogy visszafogottan kell viselkedni, nem szabad kihívóan öltözni, diszkózni, és aki ilyen tiltások közt él, az begubózik, emiatt nehezen talál párt. Ha ez a helyzet nálad, akkor próbálj ezen változtatni, vagy ha neked ez a megfelelő életforma, akkor foadd el magabiztosan, ne érezd magad leértékeltnek. Talán nem is kellene lerázni annak a néninek az unokáját. Kicsit barátkozhatsz vel, miért is ne?
Igen, ezt csak poénnal lehet elütni, többet nem szabad mögé gondolni.
Pl. az "Emlékszem anyád is nehezen ment férjhez."-re jól passzol az "Aztán milyen jól belejött ;)" :)
Szerintem nyugodtan meg lehet érte sértődni, mert nem Kérdező tehet arról, hogy az öreglányt b@sztatták a férjhez menéssel, így nem illik rajta leverni. De utálom az ilyen szipirtyókat, unatkoznak és jobb dolguk sincs!
Biztos megjegyezném, hogy rossz a felhozatal, csak azért, hogy férjhez menjek, nem megyek férjhez, mert nem akarok úgy járni, mint EGYESEK, hogy válni kell, aztán meg újból férjet vadászni.
Ezeknek a büdös banyáknak fixa ideája, hogy a nő hibája, ha még nem "kelt el".
Azt is megjegyezném hangosan, más témában vagy más személyekkel kapcsolatban az orra előtt, hogy milyen nyámnyila pasi már, akinek az anyja vagy a nagyanyja akar feleséget keríteni, hát annak biztos nem ok nélkül nincs még! Pl. "ó képzelje már, hallottam, hogy a Pirit meg a Palkót úgy hozta össze a nagyanyjuk. milyen nyekenyóka legény lehet ez a Palkó! még nőt se talál magának egyedül, nekem ugyan nem kéne! úgyis válás lesz a vége!"
Szóval add vissza nyugodtan neki, hogy pofátlan.
Jajj, szerintem üsd el poénnal :)
A néni csak le van maradva 50 évvel, meg gondolom olyan tipikus pletykás vénasszony, neki még ez a normális. Őket már nem lehet rászoktatni arra, hogy 2013 van és nem kötelező házasodni, főleg nem 23 évesen :) Szard le, nyomj rá egy poént és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!