Mit szokás venni a kereszt gyereked születése napjára?
Uh, szerintem az a pelenkatorta nagyon gáz...ennél már az is jobb, ha agyári csomagolásban marad.
Én egy szép takarót varratnék a nevével. Vagy venném készen és belehímeztetném. Nekem megvan még a babakori takaróm, nagy becsben van tartva.
Valami kis ékszert vennék!
Párom a keresztlánya születésére a másik keresztszülővel együtt egy fülbevalót vettek, a szülők választották ki. Nálunk, a családban is ez a hagyomány, hogy keresztszülők - de olykor a nagyszülők is - nagyobb eseményre (ballagás, bérmálkozás, 18. szülinap) ékszert vesznek.
Annyiban könnyebb volt a keresztlánynál, hogy eleve születéskor kifúrták a fülét, így gyakorlatilag azonnal hordhatta.
Kisfiú születésére pl. lehetne egy szép medált (ha meg lehet kockáztatni, akár a leendő horoszkópjával), de akár kis láncot/karláncot stb. Bár azonnal nem veszi hasznát, de mindenképp maradandó (én magam is szívesen emlékszem vissza azokra az ékszerekre, amik vmi eseményhez - de még inkább a megajándékozóhoz - kapcsolódnak)!
De fiúnak is lehet sokfajta ékszert venni (persze inkább a későbbiekben).
Egyedül és kizárólag talán fülbevalót és gyűrűt nem lehet, minden mást igen: lánc, karlánc, medál... (később pl. óra/zsebóra).
( ?...tényleg már ebbe is bele kell kötni...? )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!