Szokás-e még szüzen férjhez menni?
Valóban ritka ma már, én leginkább vallásos házaspárokat ismerek, akik mostanában házasodtak, és mindkettő szűz volt. A muszlimoknál, úgy tudom, más. Egy barátnőm arab fiúval jár, ő mondta, hogy náluk még a nem vallásos körökben is szinte minden lány szűzen megy férjhez, de fiúknál ez egyáltalán nem elvárás. Sőt, ha egy fiú házasságon kívül lefekszik egy lánnyal, utána soha nem fogja elvenni feleségül, mert neki ilyen "könnyűvérű" feleség nem kell. Ez a kettős mérce, vagy mi.
Nem vallásos körökben szerintem nagyon ritka. Viszont nem hiszem, hogy a szűzen házasodás bármilyen módon is negatívan befolyásolná a későbbi házaséletet, sőt, azok az ismerőseim, akik így házasodtak, azt mondták, hogy hihetetlen romantikus volt a nászéjszaka. :)
"minden lány szűzen megy férjhez, de fiúknál ez egyáltalán nem elvárás"
ha a lányok szüzek, akkor a fiúk kivel fekszenek le?:D
jahh egybk nem szokás... pedig sztem jó lehet.
A jelenlegi körülmények között NEM JÓ szűzen férjhez menni. Nagyon nem árt, ha megismeritek előtte egymást. Ha nem akarsz előre túlzottan mélyen ismerkedni, akkor a jegyesség erre kiváló alkalom... szépen, fokozatosan, ahogy illik. Ha nem a rokonoktól, akkor nőgyógyásztól lehet kérdezni intim részleteket is (bármit, amiben kétséged van).
De a nászéjszaka még a házasság előtt legyen. Régen ez azért nem volt ekkora gond, mert a feleségnek így is, úgy is tűrni kellett - és első volt a vagyon (hogy jó helyre kerüljön, gyarapodjon) - és csak utána jött minden más. Bár akár véletlenül is összejöhet - de ezt szeretnéd? És, ha nem jön össze? Elválsz?
Van ahol szokás, bizonyos vallásokban, és nem ilyenre gondolok, hogy muszlim...
De egyébként sztem nem. :D
Az adventista(szombatista) vallás is "megköveteli", hogy szexuális kapcsolat csak házzaságon belül legyen(mindkétfél részéről). Az igaz, hogy tapasztalatlanul "ugranak" bele egy házasságba, de eggyütt fedezik fel, hogy mi jó a másiknak. És szerintem ez sokkal jobb , mint összekötni az életemet valakivel, mert jön a gyerek... nem ítélem el azokat akik megőrzik ártatlanságukat egészen az esküvőig, stő épp ellenkezőleg. De ha az ember egy arra érdemes személynek adja a szüzességét, akkor az sem elítélendő.
(nem vok adventista)
(nem vagy adventista)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!