Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Szokás-e még szüzen férjhez...

Szokás-e még szüzen férjhez menni?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy egy hagyománytisztelő roma csaldban még ma is ez az elvárás, meg a muszlimoknál is, meg ha azt vesszük, a nagyon vallásos keresztényeknél is, de most arra gondolok, hogy "hétköznapi" embereknél szokás-e? És vajon ahol elvárás, hogy szűz legyen a lány, ott miért nem elvárás, hogy a férfi is az legyen?
2008. ápr. 26. 18:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Mostmár kevés az aki szüzen férjhez megy, nagyon ritka...de vannak ilyen emberek, én is ismerek egy ilyen nőt. Ő is "olyan" családban nőtt fel ahol ezt elvárják.
2008. ápr. 26. 18:36
 2/15 anonim válasza:
100%

Valóban ritka ma már, én leginkább vallásos házaspárokat ismerek, akik mostanában házasodtak, és mindkettő szűz volt. A muszlimoknál, úgy tudom, más. Egy barátnőm arab fiúval jár, ő mondta, hogy náluk még a nem vallásos körökben is szinte minden lány szűzen megy férjhez, de fiúknál ez egyáltalán nem elvárás. Sőt, ha egy fiú házasságon kívül lefekszik egy lánnyal, utána soha nem fogja elvenni feleségül, mert neki ilyen "könnyűvérű" feleség nem kell. Ez a kettős mérce, vagy mi.

Nem vallásos körökben szerintem nagyon ritka. Viszont nem hiszem, hogy a szűzen házasodás bármilyen módon is negatívan befolyásolná a későbbi házaséletet, sőt, azok az ismerőseim, akik így házasodtak, azt mondták, hogy hihetetlen romantikus volt a nászéjszaka. :)

2008. ápr. 26. 18:51
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
Nem szokás, nagyon- nagy butaság! És ha a szex nem működik, akkor elválnak? Mert a szex igenis fontos egy kapcsolatban, házasságban! Inkább férjhez megyek egy olyanhoz, akivel a szex is jó, mint "beleugrani" egy házasságba ismeretlenül!
2008. ápr. 26. 18:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
"Hétköznapi" családoknál nem szokás, de van, aki még betartja. A férfiaknál régen sem volt fontos a szüzesség, most meg pláne nem az, hogyszűzen házasodjanak.
2008. ápr. 26. 19:29
 5/15 anonim ***** válasza:
82%

"minden lány szűzen megy férjhez, de fiúknál ez egyáltalán nem elvárás"

ha a lányok szüzek, akkor a fiúk kivel fekszenek le?:D

jahh egybk nem szokás... pedig sztem jó lehet.

2008. ápr. 26. 20:57
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem régenazért mehetett ez így meg egyes kultúrákban, mert fiatalon férjhez mentek a lányok és szűzek voltak, na de gondolj bele, manapság már sokan csak 30 felé házasodnak, azért addig szűznek lenni? Szóval elég ritka, és ha mégis be kell ezt tartani akkor figyeld meg hogy már tizen- huszon évesen házasság van.
2008. ápr. 27. 11:05
 7/15 anonim ***** válasza:
79%

A jelenlegi körülmények között NEM JÓ szűzen férjhez menni. Nagyon nem árt, ha megismeritek előtte egymást. Ha nem akarsz előre túlzottan mélyen ismerkedni, akkor a jegyesség erre kiváló alkalom... szépen, fokozatosan, ahogy illik. Ha nem a rokonoktól, akkor nőgyógyásztól lehet kérdezni intim részleteket is (bármit, amiben kétséged van).

De a nászéjszaka még a házasság előtt legyen. Régen ez azért nem volt ekkora gond, mert a feleségnek így is, úgy is tűrni kellett - és első volt a vagyon (hogy jó helyre kerüljön, gyarapodjon) - és csak utána jött minden más. Bár akár véletlenül is összejöhet - de ezt szeretnéd? És, ha nem jön össze? Elválsz?

2008. ápr. 27. 13:27
 8/15 A kérdező kommentje:
Tévedés ne essék, nem akarok szüzen férjhez menni (nem is vagyok szűz, 21 évese, egy gyerekkel ez elég vicces lenne), csak érdekelt, hogy szokás-e még valamennyire, vagy van-e itt olyan, aki így ment férjhez.
2008. ápr. 27. 14:27
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Van ahol szokás, bizonyos vallásokban, és nem ilyenre gondolok, hogy muszlim...

De egyébként sztem nem. :D

2008. ápr. 27. 20:20
 10/15 anonim válasza:
94%

Az adventista(szombatista) vallás is "megköveteli", hogy szexuális kapcsolat csak házzaságon belül legyen(mindkétfél részéről). Az igaz, hogy tapasztalatlanul "ugranak" bele egy házasságba, de eggyütt fedezik fel, hogy mi jó a másiknak. És szerintem ez sokkal jobb , mint összekötni az életemet valakivel, mert jön a gyerek... nem ítélem el azokat akik megőrzik ártatlanságukat egészen az esküvőig, stő épp ellenkezőleg. De ha az ember egy arra érdemes személynek adja a szüzességét, akkor az sem elítélendő.

(nem vok adventista)

(nem vagy adventista)

2008. ápr. 28. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!