Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nem éri meg anyagilag az esküvő?
Most nem arra gondolok, hogy az esküvő ára visszajönne-e hanem:
Van egy közös gyermekünk. Tervezzük az esküvőt. Anyám szerint azért nem jó ötlet, mert hogy ha bármi történik, munkanélkülivé válnék, vagy akármi, akkor mivel magas a párom jövedelme és egy háztartásban élünk a férjemmel, mivel házasok vagyunk ezért nekem semmi nem járna. Mivel közalkalmazott vagyok, soha nem lesz magas fizetésem. Anyám szerint ha lenne eszem, nem házasodnék össze, mert mindenhol azt mondom, hogy a fiamat egyedül nevelem és meg tudok pályázni sok mindent: ingyen tankönyvet, kedvezményes árú ebédet stb.
Ez igaz lenne, nem vennék figyelembe a párom fizetését?
Kedves Kérdező!
Egyik családtagom szintén ugyanezt csinálja, hogy külön lakcímen laknak a párjával és egyedülállónak vallotta magát.
Még engem hülyézett le, hogy én minek mentem férjhez, így elesek éves szinten majdnem 20 ezer ft-tól.
Aztán beköpte őt a szomszéd, hogy a párja napi szinten ott lakik vele, nem is egyedülálló (tehát még csak ki se kellett jönnie az ellenőrnek). Most vissza kell fizetnie az éveken át csalt pénzt, kamatostul, büntetéssel együtt. Nagyon megérte neki, hogy pár ezret nyert, de most majdnem 1 milliót fizet vissza.
Na akkor szerinted megéri?! Mindenki a saját kárán tanul, pedig lehetne a másik hibájából is.
Hátránya is van például a családi adókedvezménynél. Egy gyereknél még nem számít, de kettőnél bizony jókora összeggel is megrövidültök, ha neked nincs munkád, vagy kevés a fizetésed és a férjed fizetéséből nem tudjátok igénybe venni.
Ha érdekel elmagyarázom, de ha úgy sem terveztek 2, vagy több gyereket, akkor nem megyek bele.
Másrészt ha hitelt terveztek ketten könnyebben adnak.
Ááá, a szomszéd nem tudna beköpni, tehát akkor ezek szerint neked havi ezer forintért megéri kamuzni?
Mellesleg, ha nem házasodtok össze, akkor sem vagy egyedülálló, ha amúgy együtt éltek. Vagy te amúgy annak tartod magad? Gondolom nem.
Na, csókoltatom a gerinctelen anyádat :)
Amúgy meg azt értsd már meg, hogy nem a családi állapottól függ egy támogatás, hanem az egy főre eső jövedelemtől. És akár házasok vagytok, akár nem, beleszámít a pasid jövedelme is, mert együtt éltek.
Amúgy meg nem tudom, milyen támogatásokra gondolsz, mire a kölkeitek iskolások lesznek, és tényleg számítani fog az ebéd meg az ilyesmi, addigra valószínűleg már azt is megtapasztalod, hogy milyen az az állapot, amit most hazudni akarsz magadnak. De te tudod, én mindenesetre olyat sosem hazudnék magamról, amit amúgy nem kívánok magamnak. Neveltem egyedül a gyerekem, elhiheted, hogy lóf_szt nem ér az a támogatás, amit adnak, nem pótolja egy másik kereső ember bevételét, de még csak a töredékét sem.
Amúgy meg elhiheted, hogy lesz olyan jóakaród, aki felnyom a csalásodért, vagy csak úgy spontán kimennek szétnézni, és kapásból kiderül, hogy nem csak te meg a gyerek laktok a háztartásban, akármennyit utazik is a pasid.
Ez csak kifogas. Szerintem valami mas oka van hogy le akar beszélni az esküvöröl pl. nem tudna hozzajarulni anyagilag vagy mas dolog.
Mert egyébként a segély igénylésnél azt nézik az adott lakcimre hanyan vannak bejelentve, és azok jövedelmét összesen veszik figyelembe.
Pl. én és a parom a kapcsolatunk elején (amikor még nem voltunk hazasok) egy ideig aposomnal laktunk, és az önkormanyzat bekérte mind3unk adatait, papirjait. Amugy kaptunk is akkor tamogatast. Az egy före juto jövedelmünk nem érte el a minimalisat, és az alapjan adtak.
ha minimálbér felet vagy így se úgy se kapnál 1 gyerekre semit,
és az ilye segélyek önkormányzatokként válltoznak, csak akor jár biztosoan ha 3 gyerek van
Köszönöm a lepontozást.
A 30-asnak pedig köszönöm a választ, így már értem! :)
Ha ennyire meg vagy győződve a magad igazáról és tojsz más véleményére/tapasztalatára mi a p.csnak kérdezted meg?
Csináld ha ez így jó neked a te életed te hülyeséged egészségedre!
Írták már, hogy nem tudhatod, ki mikor jelenik meg nálad csak úgy spontán ellenőrizni. És akkor sok apróság lenne, amit nem tudnál megmagyarázni.
Kiszel Tündénél például egy fogkefén bukott meg a férjes sztori.
Megér neked évi húszezer forintot az állandó készenlét, hogy mikor állít be hozzátok valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!