Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg nem éri meg anyagilag...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nem éri meg anyagilag az esküvő?

Figyelt kérdés

Most nem arra gondolok, hogy az esküvő ára visszajönne-e hanem:

Van egy közös gyermekünk. Tervezzük az esküvőt. Anyám szerint azért nem jó ötlet, mert hogy ha bármi történik, munkanélkülivé válnék, vagy akármi, akkor mivel magas a párom jövedelme és egy háztartásban élünk a férjemmel, mivel házasok vagyunk ezért nekem semmi nem járna. Mivel közalkalmazott vagyok, soha nem lesz magas fizetésem. Anyám szerint ha lenne eszem, nem házasodnék össze, mert mindenhol azt mondom, hogy a fiamat egyedül nevelem és meg tudok pályázni sok mindent: ingyen tankönyvet, kedvezményes árú ebédet stb.

Ez igaz lenne, nem vennék figyelembe a párom fizetését?

2015. jan. 5. 12:39
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Amúgy sem lett volna nagy esküvőnk. Nem vagyunk egy hűde esküvőpártiak. A mai világban mindenki kihasznál mindenféle támogatást. Anyámnak a hasonló jellegű tanácsokat egy polgármesteri hivatalban dolgozó barátnője adja, hogy mások s így csInálják.
2015. jan. 5. 13:03
 12/45 A kérdező kommentje:
Én ezt nem tartom csalásnak. Ne akarja nekem senki se ellenőrizni, hogy együtt vagyok-e a gyerekem apjával-e vagy sem! Különben is bármikor fordulhat a kocka, elhagy akármi.
2015. jan. 5. 13:06
 13/45 anonim ***** válasza:
88%
Hányok az ilyen hozzáállástól!!
2015. jan. 5. 13:06
 14/45 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, hogy nem pontos az információm, de egyedülállóként én úgy tudom 1500 Ft plusz családi pótlék jár, semmi más.

Amire anyukád gondolhat az a lakásfenntartási támogatás, azt meg idén márciustól megszüntetik. Szóval sokkal jobban nem jársz ha egyedülállóként vagy nyilvántartva, és akkor még valóban ott a lebukás kockázata is.

2015. jan. 5. 13:08
 15/45 A kérdező kommentje:
Felőlem nyugodtan hányhatsz.. Bocs, de nem neked akarok megfelelni. Hanem a gyerekemnek szeretném, hogy több jusson más dolgokra. Azt hiszem mások sokkal törvénytelenebbül leakasztották már ezt az országot, nehogy már én attól érezzem magam rosszul, hogy neked hánynod kell..
2015. jan. 5. 13:09
 16/45 A kérdező kommentje:
Igazából nem a családi pótlék ami sokat nyomna a latba, hanem étkezési kedvezmények oviban, iskolában. Meg a tankönyvre gondoltam, de azt írják, hogy az ingyenes. Meg ha esetleg munkanélküli lennék, a munkanélküli segély.
2015. jan. 5. 13:12
 17/45 anonim ***** válasza:
90%

Kedves Kerdezo!

Amikor bejelented hogy te egyedul neveled a kisfiad oke kapsz 1100-al tobb csaladit. A hatosag pedig nem szokta bejelenteni hogy mikor megy. Altalaban este es meg is kerdezik a szomszedokat hogy valoban egyedul neveled e miota stb. Ha at is van jelentkezve akkor is az a lenyeg h ha Marika neni szerint Bela minden reggel toled indul munkaba es ezt Gizi neni is megerosoti es esetleg becsengetnek es ott van Bela nalad az neki eleg ahhoz hogy elvegyek azt az 1100at vissza is fizettessek es jol megbuntessenek. Egyik ismerosomek igy buktak le. Es igen szoktak ellenorizni. Tankonyv alsoba ingyen van. Amire a gyereked ovis vagy sulis lesz ki tudja mi lesz az orszaggal. Raadasul ha jol keres a parod kitudjatok fizetni. En a helyedben ferjhez mennek. Nem azon a par ezren mulik. Az en ferjem is kozalkalmazott 300 ezres fizetessel. Megis hozza mentem es kifizetunk mindent a gyereknek. Nem a tamogatas alapjan merlegeltem.

Udv egy anyuka

2015. jan. 5. 13:15
 18/45 anonim ***** válasza:
100%
Munkanélküli segély a párod jövedelmétől függetlenül jár.
2015. jan. 5. 13:16
 19/45 anonim ***** válasza:
84%

Ha a párodnak tényleg magas lenne a jövedelme, nem foglalkoznátok 1500 Ft-os plusz tételekkel. Vagy kamu, vagy nagyon szarrágóak vagytok.

Amúgy ha esetleg kiderülne a csalás (elég ha egy "kedves" szomszéd feljelent, szomszédok tanuvallomása is döntő lehet,h együtt éltek) fizethetsz vissza mindent kamatokkal.

Ha pedig ennyire csak a pénz érdekel, akkor házasodj majd egyből válj is le, viheted a férjed fél vagyonát.

2015. jan. 5. 13:17
 20/45 anonim ***** válasza:
100%
A munkanelkuli segely 3 honapig jar. Azutan nem ha van gyereked ha nincs. Ha van akkor kapsz neha 1 kg krumplit mert raszorulsz. Az etkezes kb 10 havonta. Azt akkor kapod ingyen ha nagycsalados vagy ha egyedulallo akkor tudtommal nem. De lehet en tudom rosszul. Amugy azt is ingyenesse akarjak tenni alsoban
2015. jan. 5. 13:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!