Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A menyasszonyom hallani sem akar a házassági szerződésről! Szerintetek pénzéhes? 30F
Szerinte önző vagyok, meg az esküvő után csak "mi" leszünk, meg követni kell a hagyományokat.
Amúgy sokkal többet keresek nála.
"Az egyik fenti úriember is azt mondta, a felesége megcsalta, és vitte volna mindenét, ha nincs szerződés. Mégis hogyan..? "
Úgy kérlek szépen hogy a házasság előtt szereztünk ingatlant , amiben nem egyenlő arányban voltunk tulajdonosok(értsd én voltam hátrányban de nagyon). De később én több pénzt "hoztam a konyhára" így megegyeztünk hogy legyen fele-fele. De ezernyi körülmény, élethelyzet lehetséges.
Azért írtam beszéljen egy ügyvéddel mert ők jobban tudják van e egyáltalán szükség valamiféle szerződésre.
Szerintem nagyon is szükséges írásban rögzíteni a dolgokat ha tényleg van mit! Így utána nincs civakodás, no meg hogy nem kell feleslegesen a pereskedésért fizetni.
Mai fejjel már kötnék bizony, nőként pedig nem is magam, hanem a gyerek miatt. Szép dolog a szerelem - nekem is van azóta egy imádott párom - de igenis jó ha van.Jobb, mint kiskanalat listázni váláskor.
Én is azt gondoltam, hogy örökké tart, meg bizalmi kérdés, de szakítás esetén a pénz a legnagyobb úr.
Jelenlegi párommal sem szeretnénk közös tulajdont,de nem azért mert nem szeretjük egymást.Tapasztalat!
Hivatkozhatsz arra, hogy ezzel őt is és leendő gyerekeiteket is bebiztosítod.+ még egy nagyon necces helyzet. Ezt nem tudom biztosan, de a mai világban bármi megeshet: halálesetkor, ha nincs meg, kinek mi a tulajdona és még nincs gyerek se,az öröklésnél lehetnek támadók. Ha meg írásban rögzítik, hogy mi az ő tulajdona, mire nem tarthat senki igényt, szerintem hatalmas könnyebbség.
Szóval én már kötnék. A kisfiam miatt. Hitel maradt a nyakamon és egyedül kellett újraépítenem az életünket. Ha ez rögzül a párodban, nem fog nagyon ellenkezni.
Sz@rd le azokat, akik szerint te vagy pénzéhes! Aki egyszer is megégeti magát egy kihasználós (vagy spórolós) egyeddel, az tudja, hogy meddig menjen el!
Az se lehet véletlen, hogy te keresel sokkal többet, mert valószínűleg te dolgozol többet. Vagy tanultál többet azért, hogy utána többet is keress. Vagy olyan családból érkezel eleve, de jellemzően ezekben a családokban az észhasználat és a logikus gondolkodás gyakoribb.
Szóval, hallgass csak az eszedre! A sok álszent, álomvilágban élő hőzöngő pedig nézze csak tovább a barátok köztöt.
Nő vagyok, én erről az oldalról vizsgáltam a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!