Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A menyasszonyom hallani sem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A menyasszonyom hallani sem akar a házassági szerződésről! Szerintetek pénzéhes? 30F

Figyelt kérdés

Szerinte önző vagyok, meg az esküvő után csak "mi" leszünk, meg követni kell a hagyományokat.

Amúgy sokkal többet keresek nála.

2015. jan. 4. 12:47
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
92%

Azért akarsz szerződést, mert most te többet keresel, mint ő??? Legalábbis most még...

És ezt így belemondtad az arcába??

Kicsit olyan, mintha téged zavarna, hogy ő nem keres annyit...

Ha megszüli a közös gyereketeket, akkor még ennyit sem fog keresni!

Milyen feltételeket szabtál egyébként??

2015. jan. 4. 15:05
 32/46 anonim ***** válasza:
80%

Nem mondom, hogy beszéljétek át még egyszer, mert biztos milliószor átrágtátok már ezen.

Ha ennyire nem tudtok kompromisszumokat kötni, szerintem inkább ne házasodjatok, mert akármelyikőtök is lesz az erősebb és "győz" ebben a témában, a másik elégedetlen marad lehet, egész életére.

Jól élni egymással házasság nélkül is lehet.

Én is azon a véleményen vagyok, hogy a házasság előtti vagyon így is, úgy is külön vagyon marad, a házasság után, meg már ami az enyém, az övé is. Ez az egyik lényeges emelem a számomra a házasságnak, ilyen bizalom és ilyen döntés nélkül nem is házasodtam volna, tökmindegy, hány százalék válik, hány százalék nem később.

De megértem a házassági szerződést is, ha komoly indokkal készül, pl. több családtagot érintő vállalkozása van az egyik félnek, vagy bármi más nyomós ok.

Ha viszont az ilyen alap kérdésekben nem tud megállapodni nyugodt szívvel két ember, akkor kár összeházasodni.

2015. jan. 4. 15:26
 33/46 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, hagyd ezt a lányt a francba. Vedd feleségül a pénztárcádat, akkor boldog leszel.
2015. jan. 4. 15:47
 34/46 anonim ***** válasza:
78%
Kérdezõ te vagy a pénzéhes!
2015. jan. 4. 16:37
 35/46 anonim ***** válasza:
92%
Egyszerűen nem értem ezt a "házasodjunk, de szerződéssel" mentalitást. A házasság nagyjából egyetlen előnye az élettársi kapcsolathoz képest a vagyoni közösség, ha ezt kizárjuk a képletből, minek házasodni? Villogni akartok a "házastárs" szóval? Semmit nem jelent, ha közben nincs meg a bizalom, amit jelképeznie kellene. Ha gyereket tervetek, akkor pedig főleg aljas dolog lóbálni azt a szerződést az orra előtt. Ne vedd el, ha a pénztárcádhoz jobban kötődsz, mint hozzá.
2015. jan. 4. 16:50
 36/46 anonim ***** válasza:
91%

35-össel teljesen egyetértek.

Ha valaki már házasság előtt azzal jön, hogy kell egy szerződés, mert a házasságok fele válás, tehát készüljünk fel rá, akkor minek házasodni? Sokkal egyszerűbb és stresszmentesebb élettársi kapcsolatban élni és kész. A házasság meg maradjon meg azoknak, akik tényleg életük végéig gondolják az elköteleződést.

2015. jan. 4. 17:17
 37/46 anonim ***** válasza:
10%
Az. Dehat melyik nem az?!
2015. jan. 4. 17:21
 38/46 anonim ***** válasza:
4%

Kedves kérdező attól függ mit akarsz beleírni,szerintem beszélj egy ügyvéddel hogy egyáltalán van e rá szükségetek.

Ha igen vidd el hozzá a menyasszonyod is, és ott átbeszélhetitek a dolgot. Bár ha ő ennyire ellene van akkor nem tudom hogy elmenne-e?

Mi a házasság alatt készítettünk egy megállapodást a házunk miatt. Hálistennek az én feleségem nem vonakodott, a mai napig áldom az eszem hogy megcsináltattam ezt a szerződést, mert megcsalt a feleségem, válás.stb, így válásnál nincs gubanc hogy kinek mi jár. Nem tudom mért ellenzik az emberek, mikor egy teljesen korrekt eljárás. Ezt neki is meg kell érteni, de ha ő ilyen szempontból nem korrekt az elején, akkor neked is huncutkodni kell kicsit, ha nem akarja keress más lehetőséget hogy bebiztosítsd magad, pl szülöi névre íratni házat, neked haszonélvezeti jog, vagy külföldi bankszámla amiről nem tud , vagy mittudom én mik vannak még járj utána beszélj ügyvéddel. De semmiképpen se hagyd magad!

Mondom úgy lépek ki most házasságból hogy sose gondoltam volna velem ez megtörténhet, sajnos nem csak a férfin múlik a dolog, én mindent beleadtam ő nem , most földönfutó lennék ha nincs az a szerződés.

2015. jan. 4. 22:20
 39/46 anonim ***** válasza:
27%

Azért elég érdekes az itt válaszadó nők felfogása.

Ha a férfi nem akar házasságot, vagyis nem akar aláírni egy darab papírt, akkor az azért van mert nem szereti a nőt, hisz ezt nem meri felvállalni hivatalosan. Akkor igenis kell a papír, nem elég az adott szó.

De, ha a nő szavát adja, hogy nem vinné a férfi vagyonát, azt elkell hinni. Ezt persze nem kell írásba foglalni.

Egy korrekt házassági szerződének van értelme, többniyre azok ellenzik, akik csupasz seggel mennek egy kapcsolatba.

2015. jan. 5. 14:05
 40/46 anonim ***** válasza:

kérdező leírnád végre, hogy pontosan mit is akarsz te szerződésbe foglalni?

Valahogy erre elfelejtettél válszolni!

2015. jan. 5. 14:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!