Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A menyasszonyom hallani sem akar a házassági szerződésről! Szerintetek pénzéhes? 30F
Szerinte önző vagyok, meg az esküvő után csak "mi" leszünk, meg követni kell a hagyományokat.
Amúgy sokkal többet keresek nála.
A keresetarányos felosztás minden, csak nem igazságos. Főleg, ha gyerek is szerepel a tervekben!
Nekünk ugyanaz a végzettségünk, jelenleg én keresek többet, én adtam nagyobb tőkét a közös tulajdonunkba, de még így se írnék alá semmit.
Miért? Mert ahogy a többiek is írták: az én karrierem fog megtorpanni, nekem kell majd kisebb fizetésért elhelyezkednem. Én leszek az, aki nem fog tudni hétvégén is dolgozni, túlórát vállalni, s valószínű, hogy így a további előléptetésről is lemondhatok. Mindezt a közös cél (=gyerek) érdekében.
Na mégis hol lenne fair, hogy emiatt kevesebbet kapjak egy esetleges válás esetén?
30N
Mi van a szerződésben? Mi a problémája vele?
Egyébként hiába van szerződés, az a törvényeket nem írhatja felül. Pl. váláskor a házasság alatt szerzett vagyon ugyanúgy közös lesz és osztozni kell rajta. Külön vagyon meg szerződés nélkül is külön vagyon. Szóval nem értem ezt a házassági szerződéses divatot mostanában.
Ez más országokban szokás, ahol pl. ebben szabályozzák, hogy válás esetén mennyi pénz jár a feleségnek, ha 1 vagy 2 vagy 3 gyerek van, stb, jár-e feleségtartás, stb.
De nálunk ennek nem sok értelme van, mert a törvények szinte mindent szabályoznak már eleve.
Kérdésre válaszolva pedig nem hiszem, hogy pénzéhes, hanem inkább romantikus és nem érti, hogy jön egy szerződés a szerelemhez.
Mi is idén házasodunk és én is szerződést akarok írni. (nő vagyok)
Van egy házam, és pedig házasság előtt szereztem nem lenne hozzá köze, de neki van egy előző házasságából egy lánya. Ő miatt, vagyis az ő drága édesanyja miatt fogom meglépni ezt a lépést. Mert az egy pénzéhes r.banc!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!