Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A menyasszonyom hallani sem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A menyasszonyom hallani sem akar a házassági szerződésről! Szerintetek pénzéhes? 30F

Figyelt kérdés

Szerinte önző vagyok, meg az esküvő után csak "mi" leszünk, meg követni kell a hagyományokat.

Amúgy sokkal többet keresek nála.

2015. jan. 4. 12:47
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudok érdemben válaszolni a kérdésedre, mert kevés az infó.

Annyit tudtam meg, hogy jelenleg többet keresel nála, ő meg nem akar aláírni valamit, de ez még önmagában semmilyen következtetésre nem ad okot.

2015. jan. 4. 13:22
 22/46 anonim ***** válasza:
85%
Ja, de bocs, egy következtetésre már van lehetőség, hogy jól indul a házasságotok.
2015. jan. 4. 13:23
 23/46 anonim ***** válasza:
76%
Ezt most hogy kell elképzelni? Egy hétig veszekedtek azon, hogy kinek-mennyije van és mit ad be a közösbe és mit nem, aztán szombaton mosolyogtok az oltár előtt és azt mondjátok egymásnak, hogy "szeretlek és melletted leszek gazdagságban, szegénységben"? Mint valami rossz minőségű brazil szappanopera, komolyan!
2015. jan. 4. 13:25
 24/46 anonim ***** válasza:
89%

Attól függ, mi van benne.

A főnököm egyszer kifejtette, hogy ő csak úgy nősül, hogy leírják hogy 30-70% lesz váláskor, hiszen a nő nyilván elmegy szülni, aztán táppénzre a gyerekekkel, aztán ápolni az időseket - az ő szüleit is. Mert ez a nők dolga.

Ilyet nyilván sosem írnék alá.

2015. jan. 4. 13:30
 25/46 anonim ***** válasza:
84%

A házassági szerződés elvével van baja, azaz semmit nem akar aláírni, vagy olyan feltételeket szabtál, amit nincs ember, aki aláírná? Mert nem mindegy ám! :)

Amit én házastársként elfogadnék egy szerződésben: a házasság előtti ingó és ingatlanvagyon különvagyon marad. Ennek megfelelően döntünk majd arról a házasság során, kinek a vagyontárgyára mennyit fordítunk. A szerződésben kikötném, milyen jellegű beruházások végzése változtatja meg ezt az állapotot. Ez alatt olyanokra gondolok, hogy ha viszek a házasságba egy egyszintes kis téglaházat, de aztán együtt ráépítünk egy másik szintet, akkor azt már nem érezném jogosnak egyedül vinni a váláskor, valami ellenszolgáltatást jogosnak éreznék a házastársam felé.

A másik fontos pont a gyerekvállalás kérdése. Csak abban az esetben vállalnám a közös vagyon jövedelemarányos elosztását, ha a gyerekkel egyenlő időt töltünk otthon. Azaz ha én keresek 200 ezret, ő pedig 400 ezret, lesz a váláskor 6 millió megtakarításunk, akkor ez esetben én 2 milliót vinnék, a férjem 4 milliót. Azonban ha végig nekem kell otthon maradnom a gyerekkel, mert ő nem akar áldozatot hozni, akkor ez a szerződésbe foglaltan azt jelentené, hogy a közösen gyűjtött vagyon válás esetén 50-50%.

A lényeg az, hogy a nyereség és az áldozatvállalás mértéke legyen egyforma. Ha mindketten gyereket akarunk, akkor mindkettőnk pénztárcája viselje ennek terhét. Ha ezt a férj otthonmaradással kiváltja, akkor korrekt a jövedelemarányos osztozás, egyébként nem.

2015. jan. 4. 13:33
 26/46 anonim ***** válasza:
36%
Kiállítottátok a kérdező felé a bizonyítványotokat:-))))
2015. jan. 4. 13:35
 27/46 anonim ***** válasza:
82%

Honnan tudjam, pénzéhes-e a menyasszonyod?

Hogy nem akar hallani róla, annak sok oka lehet:

- megalázó módon hoztad elő a dolgot

- megalázó feltételeket kéne aláírnia

- függetlenül az egész tartalmától elítéli a szerződést, mint lehetőséget

Az egész szerződésesdinek egyféleképp lehet kihúzni a méregfogát, ha a "szegényebbik" fél felajánlja. Én is így tettem, hiába keresünk most kb. egyformán, de ő örökségből hozzájutott egy lakáshoz és némi készpénzhez is. Én szívesen lefixálnám, hogy mindez az övé, hiszen semmi közöm hozzá. Viszont pl. zavarna, ha erőltetetten külön kasszán akarna lenni, mert amit a házasságkötés után közös erővel, egymás támogatásával szereztünk, az legyen közös, akkor is, ha pl. gyerekvállaláskor én "csak" az itthoni körülményeket teszem neki otthonossá, és a pénzt ő keresi. Így vagyunk egy család, ez a munkamegosztás, bár nyilván én is dolgozom, keresek, részt veszek a háztartás fenntartásában. De ugye lesz, amikor erre nincs módom, mert a KÖZÖS gyerek foglal le.

2015. jan. 4. 13:36
 28/46 anonim ***** válasza:
80%

25 és 27

az örökségre és a házasság előtti vagyonra pont azért nem kell szerződés, mert ezeket a törvény megfelelően szabályozza!

Pont úgy, ahogy gondoljátok! Örökség mindig külön vagyon marad, akkor is ha házasság alatt örököl valaki. Akkor is, ha az örökölt ingatlant eladjátok és új tulajdont vesztek - az új tulajdon is külön vagyon marad (már az a része, amit abból a pénzből vettetek).

A felújítás is azonos. Ha a másik különvagyonát közösen felújítjátok, akkor az értéknövekedés már közös.

Ha egy 9 millás lakásból nyílászárócserével, fűtéskorszerűsítéssel 11 millás lakás lesz, akkor a lakás eladásakor a 2 millás különbözet fele jár a nem tulajdonos félnek.

2015. jan. 4. 13:42
 29/46 anonim ***** válasza:
74%
Ez nagyon megalazo, en biztos nem hazasodtam volna igy. Ennyi bizalom mar csak legyen ha mar ossze akarom kotni valakivel az eletem. Es nem, nem vagyok penzehes. Hala Istennek a ferjem hasonloan keres mint en. De ha milliomos lenne, akkor sem hozakodott volna elo ilyesmivel, mert szeret engem.
2015. jan. 4. 14:36
 30/46 anonim ***** válasza:
74%
Én aláírnám, de csak azért, mert nem akarok gyereket.
2015. jan. 4. 14:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!