Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha felkérnek valaki koszorúslánynak, akkor ő fizeti a kiválasztott ruhát, vagy a pár, aki felkérte?
Mikor én voltam koszorúslány, akkor magunknak fizettük. Nem volt meghatározva semmi.
Most, hogy én kértem fel a lányokat, nem tettem semmi kikötést, csak, hogy találjanak valami egymáshoz illő megoldást. Ebből kifolyólag, olyat néznek, amit utána is fel lehet venni. Nem én fizetem.
Ha lett volna olyan elképzelésem, hogy én csak türkiz habcsók ruhában vagyok hajlandó vonulni velük, akkor a bérlést fizettem volna. Megvetetni nincs értelme olyan ruhát, amit az életben nem húznak fel.
Egyszer voltam olyan esküvőn, ahol a menyasszony megszabta, hogy milyen színű ruha lehet és milyen fazon, mert úgy illenek a koszorúslányok a dekorációhoz... :D Na ott a menyasszony fizette a bérlést miután kiborult a fél brigád, hogy komolyan még a fazon se változhat? De végül jó esküvő lett, mert az igen kimondása után a menyasszony kisimult a koszorúslányok meg alakítottak a ruhákon egy kis dekorációval a buli forgatagában. (az egyik magára csavart egy girlandot kb, egy másik meg teletűzdelte a haját az asztaldísz virágaival.)
De általában a családban a 12 évnél fiatalabb lányokat kérik meg koszorúslánykodni, nekik általában fizetik a ruhát, kivéve ha közkézen forog a családban egy-egy jó ruha. (volt egy rokon aki turival foglalkozott és koszorúslány ruhákat is "árult", a szebb darabok mentek a családi közkincsbe) A nagyobbak 1-1 kivétellel inkább jelentkeznek, hogy nagyon szeretnének koszorúslányok lenni, mert valamiért kimaradt. Ők általában kifizetik a saját ruhájukat, viszont színben harmonizál a kisebbekével, fazonban már elég gyakran eltér.
Utolsó felénk ez sokkal inkább fordítva jellemző. A menyasszony felkéri a jó barátnőit koszorúslánynak, a kislányok szülei viszont szeretnék a gyerekeket is. Pláne hogy a hagyomány szerint a koszorúslányok az eladósorban lévő fiatalok, akiket az esküvőkön felvonultattak.
Amúgy kérdező ha nincs megszabva szigorúan a fazon, csak mondjuk a szín és az sem extrém, akkor a koszorúslányok szokták maguknak fizetni.
Én is mindig magamnak fizettem és nálunk is a lányok fizették.
Én annyit szerettem volna hogy abroncsos legyen, és bordó vagy annak árnyalatai, végül volt lila, kék barack is, de nem zavart, így is szépek voltak :)
1 lánynak kellett kifizessem, aki akkor a legjobb barátnőm volt. napi doboz cigire megvolt a pénz, de egy ruhára nem... jelzem, 3500ft-ért vettem neki a vaterán egy rózsaszín, pánt nélküli, abroncsos ruhát stólával...
Megbeszélés kérdése, én mindenkit úgy kértem fel, hogy előre jeleztem, a ruhákat nem tudom fizetni. A csokrokat viszont tőlünk kapták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!