Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jó lesz ez az esküvői menü?
Körteleves
Töltött káposzta
Rántott szelet tejfölös krumplipürével
Sütemények és a menyasszonyi torta dobostorta lesz.
Kb 40-50 fő lesz.
Egy barátunk fogja csinálni a menüt.
Szerintem is az a gond, hogy ez a leves (ami amúgy szerintem tök jól hangzik) nem illik az utána következő ételekhez. Meg hát az is igaz, hogy engem nem dobna fel, ha csak krumplipüré lenne a köret, és kész, jó lenne mellé valami friss saláta vagy párolt zöldség is.
De szegény körteleves tényleg nagyon kilóg a sorból. Ha nem akartok hagyományos húslevest, akkor lehetne valami raguleves is, vagy krémleves, azt még mindig esélyesebb, hogy többen szeretik, mint a körtelevest, mert nekem az a tapasztalatom, hogy sokan nem kedvelik az édes leveseket.
Körteleves --> Pulykaraguleves gazdagon
Töltött káposzta --> nekem ezzel nincs bajom, sokan szeretik
Rántott szelet tejfölös krumplipürével --> a rántott szelet nagyon vasárnapi, inkább 2 féle hús és egy könnyedebb pl. Töltött csirkecomb, grillezett sertéscomb, és a könnyedebb, ami akár vega kajának is elmenne, mondjuk töltött gomba, a köret pedig rizs, és steakburgonya lenne, friss salátával.
A leves nekem se illik bele a menübe a káposzta mellé.
Lehetne pl csontleves csigatésztával vagy cérnametélttel, ott nem marad ki hús.
A rántott húst szeretem, a krumplipürét is, de tényleg jó lenne egy kis választék. Nem csak a vegák szeretik a rántott gombát, rántott sajtot, rántott karfiolt és ezek olcsóbbak is, mint a hús. A rizsköret is választékot ad és egyáltalán nem drága.
Szerintem pl:
csontleves csigatésztával
rántott hús (disznó és csirke vegyesen), rántott gomba, fasírt - rizs, krumplipüré, savanyúság, tartármártás
töltött káposzta
sütik, torta
Összességében minimálisan kerül többe, ha egyáltalán többe kerül, de mégis jobban néz ki a menüsor, nem úgy, mint egy vasárnapi ebéd.
A húslevest nem tartom jó ötletnek mivel ahoz sok tyúkhús kellene ilyen kevés vendég pedig nem eszi meg azt a rengetek tyúkhúst mi meg nem akarunk pocsékolni.
NEkem az anyósom jó 40 éve főz lakodalomban (meg közétkeztetésben), 10 főre számol egy tyúkot. 5 tyúk nem akkora kiadás, és ha a húshoz adtok egy mártást, már nem is marad meg.
Elképesztően vérszegény, unalmas, és nem összeillő az étrend, amit terveztél.
Mi is tervezzük az esküvőt, kb. ugyanennyi személyre.
Én úgy gondoltam:
Tyúkhúsleves
rántott és töltött hús, rizzsel, petrezselymes krumplival
rántott gomba és karfiol
(húslevesből rántott húsnak is sok mindent fel lehet használni)
bográcsos pörkölt( marha vagy birka) főtt krumpli
sós, édes sütik
Elég proli kaják ezek..
Arról nem beszélve hogy a gyümölcs leves után egy kis káposzta és mennék is fo..sni.Még a rántott hús ok,de nem mindenki szereti a krumplit,én szeretem de pl a krumplipürét már nem igazán.Szóval ha ez a felállás marad,akkor legalább legyen sült hús is,hasáb krumpli,és rizs.Szerintem nem nagy pénz elosztani a krumplit,hogy az egyik fele hasáb legyen a másik meg püré,és még mellé rizs.A savanyúságról meg nem is beszlve,még azt nem említetted.Szóval bocsi,de elég gyér menü lenne ez...
Jó lenne ez a körte leves (én inkább azt enném, mint a húslevest), de akkor legyen utána ehhez illő főfogás.
Én úgy csinálnám a helyedben, hogy pl 1/3 körteleves 2/3 tyúk vagy raguleves, és akkor mindenki talál olyat amit szeret.
A másik dolog attól, hogy valaki nem vega, még nem jelenti azt, hogy csak húst eszik hússal. Én se vagyok vega, a szárnyashúsokat szeretem, de nagyon szeretem a gombát bármilyen formában, szeretem a salátákat, szeretem a sajtot. Ráadásul ha marad a töltött káposzta, akkor biztos lesznek olyanok akik utána szívesebben esznek valami könnyű kaját, nem is beszélve azokról akik eleve nem szeretik.
Szóval még egy fajta leves, zöldség(!), még egy fajta köret legalább rizs és valamilyen szárnyashús.
Én nem a körtelevest venném ki a menüből, hanem a töltött káposztát.....viszont mivel nem mindenki szereti a körte levest (én pl szeretném azt hiszem, csak azért mert nem ettem még direktbe körtelevest, valószínűleg ez nem akadályozna meg abban, hogy kipróbáljam)
nekem a töltött káposzta nem illik egy esküvői menübe, az olyan karácsonyi dolog.....meg persze főzök szerdán délben, mert a férjem imádja, de semmiképp nem egy esküvőre....ez persze az én véleményem, le is pontozhattok érte akár, mert nem izgat a százalék...
amit én változtatnék: az a baj, hogy otthon az egyetlen előétel, amit ismernek az a leves.....én viszont-és tuti nem én vagyok az egyetlen- megeszem a levest ha muszáj, de ha van más helyette, akkor tuti a "mást" választom....szóval én tennék MELLÉ, vele egy időben valamit.....nézz szét a google-ön előételek címszóval, nem feltétlenül drágák, sőt!
a töltött káposztát teljesen elhagynám, az előbb már kifejtettem miért.
A rántott hús számomra nem játszik, a legtöbb ember megeszi......én tuti szárnyasból készítettném (abból is szoktam), kevesebb ember fogja kifogásolni mint a disznót .....köret: ha már krumpli meg tejföl, én inkább hagymás tojásos krumplisalátát kérnék (ugyanazok a hozzávalók), ráadásul előre elkészíthető, mert be kell hűteni.....és emellé még minimum riszt+savanyút (azt is legalább 2t félét, de inkább többet), illetve natúr párolt zöldséget.....a főételenek viszont választanék még valami "szaftosabb" ételt is, olyat ami passzol a már amúgy is elkészített köreteimhez is.
de a ti esküvőtök amúgy, szóval ha neked ez tetszik, hát nekünk mindegy, de minden jóindulattal mondom egy pici felülvizsgálatot tényleg megérne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!