Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora összeget ajandekoztal a párnak? Hányan voltatok? Mikor volt? Es mennyire közeli hozzátartozó?
"Biztos, hogy sokan meg is teszik, mégis úgy gondolom, hogy ez nagyon szomorú, és az ilyen párok esküvője nem arról szól, amiről kellene. "
Attól, hogy legalább annyi pénzt illik adni, mint amennyibe kerülsz, még arról szól egy esküvő, amiről kell. Ez csak figyelmesség, illem kérdése.
Nyilván ha éppen nagyon rossz anyagi helyzetben van valaki, akkor érthető, hogy nem ad annyit, de ha nem megterhelő számukra, akkor elég sóherség.
Nem hiszem, hogy az összeg számít. Több mint 30 évvel ezelőtt házasodtunk, de még mindig őrzöm azt a vázát, amit igazán szerény körülmények között élő barátnőmtől kaptam.
Benne volt a szíve is..
Most készültünk egy esküvőre. Nem hívtak meg. Több, mint 500eFt-ot adtunk volna, mert közeli hozzátartozó.
De nem kellettünk. Mert mi csak parasztok vagyunk. Igaz, földművelésből élünk, de több diplománk is van, és nem gumicsizában mentünk volna.
:(
Nyáron, távoli ismerős (nekem konkrétan eszembe sem jutna meghívni őket) sorsjegyes esküvőjére ketten 10.000 Ft értékben vettünk sorsjegyet. Az átlag felett élünk, de az esküvő előtt összvissz kétszer találkoztunk a párral életünkben, nem is értettük, miért lettünk meghívva.
Közeli barát esküvőjére 40-50 ezer forintot biztosan szánnék. Távolabbi rokonnal nem vagyok olyan viszonyban, hogy elmenjek az esküvőjére, közeli is kapna 40-50 ezret, illetve, ha a tesóimról van szó, akkor 100-at.
26N
Egyik legjobb barátnőm esküvőjére 30.000 Ft-ot adtunk, szerintem átlagos körülmények között éltünk akkor is és most is, kb. 200-250 e között volt a fizunk összesen, kettőnkre adtunk ennyit úgy, hogy 3 héttel később ők jöttek a miénkre. A miénk vidéken volt, a szállást mi fizettük, az utazást mindenki magának állta, így nem várunk nagy összegeket, mégis volt, aki 40.000-t adott úgy, hogy 10 e. között volt az utazás is, sőt, volt aki Kanadából jött csak az esküvőre, még jó, hogy nem vártam pénzt. Sajnos azóta nem él :(
Jövőre úgy néz ki, hogy két esküvőre megyünk, az egyik páréra én 30-at számolok, a másikére 50-60 körül, velük jóban vagyunk nagyon, régebb óta is ismerjük őket. Öcsémére sajnos nem tudtam adni akkor még :( Neki később segítettem, ahogy tudtam.
A kis sógornőm, ha férjhez megy, neki 100 körül szeretnék adni, ha sikerül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!