Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora összeget ajandekoztal a párnak? Hányan voltatok? Mikor volt? Es mennyire közeli hozzátartozó?
Most augusztusban ketten voltunk 50.000ft-ot adtunk.
Szerettünk volna többet adni, de csak ennyit sikerült. Azt szerettük volna, hogy maradjon valamennyi pluszban is át ifjú párnak. Nagyon jó baráti házaspárnak a lánya volt a menyasszony, akivel szintén barátságban vagyunk.
Örülök, hogy vannak, akik így gondolják. Amit én fizetek, és még külön is költök rá, az nem vendégség. :(
És még most gondolkodom: esküvőszervezős diplomás barátnő???
Ez komoly? Ilyen van?
Évekig tanulja, hogy kell esküvőt szervezni? Komolytalan. Egyetem 4-5 év minimum, fősuli 3, éveken át miket tanul?
Tuti, hogy nem 2 perc leszervezni egy lagzit, na de diploma? Az ifjú pár jó esetben nagy vonalakban tudja, mit akar. A szervező keres szabad helyet, ami szinte csak telefonálgatás. Szervez időpontot a ruhaszalonokba. Keres szakácsot, ntéz próbamenüt, amit végigkóstolnak. de sztem ma már ez sem divat. megmondod, h húsleves + töltött káposzta, és kész. a tortát azért meg lehet kóstoltatni, fotókról választani vagy megrajzolni az elképzelést. zenekart szervezni, de ilyen alkalomból is egyre kevesebb van. nem is ez a lényeg, hanem hogy az eddig felsoroltak szint csak telefonálgatások. vagy odamsz a megbeszélt helyre a megbeszélt időben, és megnézel/dokumentálsz mindent. nem azt mondom, hogy felesleges ez a szakma, mert akinek nincs ideje a szervezésre, annak leveszi a gondot a válláról. de azt árulja el nekem vki, hogy lehet ebből diplomát szerezni? mit tanítanak évekig?
Jajj, nem kell már így nekem esni. Nem azt mondtam, hogy egyet is értek ezzel, csak azt, hogy az esküvőszervezők is ezt tanulják. (igen, van rendezvényszervezői szak, azon belül esküvőszervezői). És mivel sokaknak szervezi esküvőszervező a lagziját, esküvőjét, gondolom, hogy az esküvőszervező talán erről is említést tesz a párnak, és akkor a pár már elvárja, hiszen azt hallotta az esküvőszervezőtől, hogy ezt így szokás.
Ez nem vélemény volt a részemről, csak az 5-ös válaszolónak szerettem volna elmondani, hogy van ilyen kvázi iratlan szabály és valószínű, hogy a barátnője sem maga találta ki ezt, hanem ő is hallotta valahonnan.
(7-es voltam)
Amit fogyasztasz... én még nem voltam esküvőn - erről az oldalról tudtam meg, hogy van "belépő" - , de nagyon sok kérdést olvasok esküvői menükről, és a leggagyibb, legátlagosabb kajákat sorolják fel az emberek.
Ha kaviár meg szarvasgomba meg mittudomén milyen pezsgő lenne, azt mondom, oké a 10 ezer... de egy tányér töltött káposztára vagy rántott husi + krumplira adjak MINIMUM 10 ezret?
Az vagyok, aki ellenzi ezt a látásmódot, de leírom, mire van a 10 ezer.
Tulajdonképpen van ennyi, csak még mindig azt mondom, ne hívjon meg, ha azt várja,hogy visszafizessem!
Szóval: a pogácsa már kint van az asztalokon, sőt talán az mindig van. jön a leves, hagyományosan csigatésztás húsleves, és hagyományos a töltött káposzta is. ez így már egy étteremben is 3-4 ezer. iszogattok, tánc, és itt a lényeg: ahol mi voltunk, korlátlan italfogyasztás volt. azért a férfiak folyamatosan tolják be a pálinkákat, likőröket, ilyenkor a nők is baley's-t isznak, sztem pezsgő is alap. éjfélkor szokták kihozni a tortát, utána a sülteket.
én nem kételkedek abban, hogy megvan a 10 ezer.
sőt, sok helyen még aprósütemény-csomagot is kapnak a vendégek a távozáskor. csak nem kellene ennek az egésznek a pénzre mennie. hogy nem ritkán kimerülve, táskás szemmel azt számolja az ifjú pár, hogy júúúj, mennyi jött össze? nagy lehet a szerelem...
rongyrázás az egész. azt vallom, addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. ezért akadtam ki évekkel ezelőtt, amikor megjelent az esküvői hitel. kifejezetten erre a célra, kedvező kamattal.
nekem ne mondja senki, hogy nem rongyrázás az, amikor limuzinon érkezik a pár, ott van még az ovis csoporttárs is, meg a nagymama szomszédja, csak hogy mindenki lássa a nagy eseményt, aztán még 5 év múlva is a hitel részleteit nyögik.
egyébként pedig kaptál válaszokat. nem egyet, nem kettőt.
lepontozhatsz, de attól még így van.
hány választ akarsz? írtak 20 ezret, 40 ezret, 50 ezret, írtak olyat is, h azt sem tudták, van ilyen szokás. sztem megkaptad a választ a kérdésekre, aztán elkalandoztunk páran azon, hogy ezzel mennyire értünk egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!