Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan esik rosszul, hogy nem hívtak meg?
Kedves kérdező!
Megkérdezted, hogy mi az oka annak, hogy most csak ilyen gyors esküvő lesz?
Feltételezéseim szerint valami miatt gyorsan össze akarnak házasodni (jön a baba, lakást vásárolnak és kell a kedvezményes hitelhez...stb.), de most nincs idejük vagy pénzük nagy lagzit szervezni. Sokan vannak így.
Hogy téged miért nem hívtak meg, miért csak a szülőket és a nagyszülőket?
Valószínűleg azért, mert ha a fenti szűk körön kívül csak téged meghívnak, akkor a Mariska néni, vagy a Piroska néni sértődik meg, aki meg úgy gondolja, hogy a vőlegény egy szem keresztanyja, vagy az egy szem nagynénije vagy akárki.
Szerintem előbb kérdezz rá a testvérednél, hogy mi a helyzet az esküvővel meg a lagzival, ráérsz azután besértődni. Vagy akkor, ha nem kapsz jövőre meghívót, mert te nem szerepelsz a néhány kóbor (egyébként fontos) rokon között, akiket meghívnak a lehet, hogy népes famíliából.
Elsőre lehet, hogy rosszul esett, de ha logikusan végiggondolod, és van logikus magyarázat, akkor túlreagálod. Főleg az utolsó hozzászólásodban írtakat.
Eddig is külföldön éltek, most olyan országba mennek, ahol jobb, ha házasok.
Rokonságunk nagyon szűkös,minden részt bele számítva.
Nem anyagiak miatt nem tartanak most nagy esküvőt, a nászutat meg mi fizettük volna.
Külföldi barátok miatt akarnak jövőre IS! De nem itthon, hanem külföldön, ahová mi már korunk, egészségünk miatt nem tudunk elmenni.
Igazatok, van önzőség tőlem, hogy megsértődtem.
Nem, egyáltalán nem jogos.
A keresztszülőség nem rokoni kapcsolat, sőt általában semmilyen se, csak egy felszínes bohóckodás 2x az életében. Ha nem hívott meg benneteket, gondolom nincs amúgysem jó vagy közeli kapcsolatotok.
Utolsó nagynéni is nem csak keresztanya.
"Én hívõ vagyok, nekem az egyházi esküvõ az igazi, nemde te is hasonlóan gondolod, kedves keresztanya? _"
Hívő lenne a lány akkor az is zavarná, hogy bűnben él még plusz egy évig:)
Nekünk pont emiatt nem lett ilyen az esküvőnk, hogy hol húzzuk meg a határt. Ha a szülők jöttek volna, akkor a férjem szüleinél lakott nagymama, aki akkor nem marad otthon. De akkor ha már az a nagymama jön, akkor jön a másik is, aki amúgy is egy utcával lakott csak arrébb, meg milyen már, ha ő nem. Annál lakott az unokatesója a férjemnek, aki akkor csak nem marad otthon. Plusz férjem tesója, aki még szintén otthon lakott a pasijával együtt. Na de, akkor nem jöjjenek az én nagyszüleim? Meg az én unokatesóm? De akkor az unokatesóm tesója, meg a szüleik a keresztszüleim is. De akkor már apám tesójai is ugyanazon rokonsági fok, mint a keresztanyám (anyám tesója) és akkor azok is jönnének az összes többi unokatesómmal, és azok feleségeivel és így tovább. Szóval szétterjed volna az egész.
Nyilván azért nem hívtak meg téged sem, mert egyértelmű határ lett húzva a szülőkkel, nagyszülőkkel és akár egyetlen ember is elindította volna a dominó effektust, hogy akkor hívjuk xy-t is, mert azonos rokonsági fok, de akkor már a Z is... stb.
Kulfold miatt nekunk is elobb volt a polgari, es mi pont a fentebbiek miatt nem is mondtuk meg a szulokon es a testvereken kivul senkinek. Igaz, a mienk hivatali idoben volt, es be se fert volna senki a szulokon kivul a hivatali szobaba.
Kerdezo, ertheto, hogy rosszul esik, de nagyon sok helyen a polgarit amugyis kettanusan elintezik par nappal a templomi elott. Az eskuvo ket ember boldogsagarol szol jo esetben, es latszik is, hogy szereted a keresztlanyod, kulonben nem esett volna rosszul, hogy nem lehetsz ott a polgarin. De irtad te is, hogy kulfold miatt hoztak elore a polgarit, tehat nyilvan nem szandekosan hagynak ki belole, sot nem is hagynak ki, hiszen a templomin te is ott lehetsz.
Nagyon szep dolog, hogy ok egyutt kepzelik el az eletuket, sajnalom, hogy nem tudsz ennek teljes szivbol orulni. Anyukam nekem tobbszor is elmondta, hogy ot csak az erdekli, hogy ugy csinaljuk, ahogy nekunk jo, az is jo, ha mar csak a gyurut mutatom neki, hogy nezd anya, osszehazasodtunk. A naszajandekunkat is szivbol adta, es nem kototte feltetelhez, meg ahhoz sem, hogy az eskuvonkon ott lehet e, vagy sem.
Kivanom, hogy meglasd azveskuvonek a lenyeget, es tudj orulni annak, hogy egy szeretett csaladtagod boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!