Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Furcsa, hogy két esküvőt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Furcsa, hogy két esküvőt szeretnénk?

Figyelt kérdés

A párom szülőfaluja nagyon messze van, és szinte minden rokona ott él. Nekem csak kevés rokonom jönne el, nem vagyok a család kedvence, hogy úgy mondjam.. Szóval arra gondoltam, hogy lehetne egy kis esküvőnk itt (polgári), két tanú plusz a szüleim, és ha összegyűlik rá a pénz, egy nagy templomi esküvő lagzival ott, a párom barátaival, rokonságával, plusz a szüleimmel (ha eljönnek).

Számunkra ez tűnik a legjobb ötletnek, a rokonság szempontjából, és anyagi megfontolásból is - mivel még egy nagy esküvőre nincs pénzünk, de szeretnénk mihamarabb házasok lenni, így gyorsan meg lesz a polgári, egy-két év múlva pedig egy valódi álomesküvő egy álomszép helyen, az én imádott párommal, és a rokonai sem panaszkodhatnak (az enyémek meg nem nagyon izgatnak, meghívom őket, de nagy részük úgysem jön el).

Ti mit gondoltok?

2014. aug. 27. 01:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%
Vallás ide vagy oda, hogy mer bárki olyat leírni, hogy a templomi esküvő az igazi, nem a polgári? A templomi egy semmi, amit hivatalosan sehol nem ismernek el. Akár tetszik, akár nem, a polgáritól lesztek hivatalos házasok.
2014. aug. 27. 08:02
 12/25 anonim ***** válasza:

"egy-két év múlva pedig egy valódi álomesküvő egy álomszép helyen, az én imádott párommal, és a rokonai sem panaszkodhatnak"

Ez így nem jó. Két esküvőt ugyan tarthatsz, ismertem is olyan embert, akinek kettő volt, de egymás után, max. egy hét kihagyásával. Éveket nem szabad várni, mert az már nem olyan érzelmi töltetű lesz, mint az első volt, és biztosan a kutya sem volt eljönni rá.

Ha szereted a párod, akkor nem kell álomesküvő, ha nincs rá pénz. Úgysem az számít. Nem számítanak a rokonok sem, mert aki utálni akar, az úgyis találni fog arra ürügyet, hogy utáljon.

Szerintem tartsatok egy esküvőt, és ott, ahol a meghívandók zöme (a többség) él. A többiek pedig utazzanak oda.

2014. aug. 27. 08:27
 13/25 A kérdező kommentje:
A polgári csak egy papír. Hivatalos. Egy szerződés. Lehet, hogy te szerződést szeretnél kötni, más pedig a szerelmével az életét szeretné összekötni, Isten előtt. A polgárit ripsz-ropsz fel is lehet bontani, de a katolikusat nem. És miért ne lenne igazi? Mert az nem mondja ki, hogy te örökölsz, meg közös a kassza? Inkább maradtál volna csendben.
2014. aug. 27. 08:31
 14/25 anonim ***** válasza:

Én voltam ilyen esküvőn, mert nagyon nagy szétszórt rokonság volt, összesen több, mint 500 fő lett volna a vendégek száma, így inkább kettőt tartottak. Elsőnél volt polgári és lagzi. Másodiknál a templomi és ott is egy lagzi.

Mondjuk náluk nem teltek el évek a kettő között, hanem csak 1 hét :)

2014. aug. 27. 08:36
 15/25 anonim ***** válasza:

"A polgári csak egy papír. Hivatalos. Egy szerződés. Lehet, hogy te szerződést szeretnél kötni, más pedig a szerelmével az életét szeretné összekötni, Isten előtt. A polgárit ripsz-ropsz fel is lehet bontani, de a katolikusat nem. És miért ne lenne igazi? Mert az nem mondja ki, hogy te örökölsz, meg közös a kassza? Inkább maradtál volna csendben."

Nem lehet felbontani? Az esküvői kötelék szívben köttetik, magyarázd már meg kérlek a templomi esküvőt kötött, majd elvált pároknak, hogy de ők még mindig házasok, mert a templomit nem lehet felbontani. :D Biztos nem röhögnek ki...

A polgári a hivatalos összetartozás. Nem a pénz és az öröklés miatt, te buta nőszemély. Lélekben összetartozni nem papírfüggő, és nem is annak függvénye, hogy a pap megáld-e vagy sem. Az már előtte kialakul, legalábbis normális pároknál. A papír, igen, az a darab papír teszi hivatalossá. A templomi az olyan, mint a keresztelés, a bérmálás. Egy szertartás, amit sehol sem tartanak számon.

2014. aug. 27. 08:43
 16/25 anonim ***** válasza:
Szerintem furcsa. Megértem, milyen indokok alapján jutottatok el eddig az elképzelésig, de én ezt nem csinálnám meg. Vagy várjátok meg, amíg lesz elég pénzetek a nagy esküvőre (bár mint írod, már elég türelmetlenek vagytok), vagy pedig házasodjatok össze most, egyszerűen, hivatalosan, és ennyi. Ez a "már 2 éves házasok vagyunk, de azért tartunk egy nagy esküvőt, hogy teljesüljön a leánykori álmom" nagyon aranyos és érthető, de szerintem kicsit erőltetett. Én legalábbis nem tudnám úgy megélni, mintha tényleg akkor mennék férjhez életem szerelméhez, te végül is ti érzitek...
2014. aug. 27. 08:45
 17/25 A kérdező kommentje:
Azt nem mondanám, hogy két év múlva a kutya sem jönne el... És az is biztos, hogy itt lesz a polgári, ott én nem fogok nekiállni megszervezni, mert más ország, stb. Mondjuk ha ott van a templomi, akkor annyi szervezés ide vagy oda nem számítana, de nálam ez elv kérdése is egy kicsit.. És a rokonok.. a sajátjaim véleményére magasról teszek, de a párom rokonai... az más tészta. Vallásosak, a faluban mindenki ismer mindenkit... mondjuk engem ők sem különösebben izgatnának, de ha a párom ad a véleményükre, akkor nekem is kell, hogy ne hozzam őt kínos helyzetbe. Így a templomi egyértelmű, akkor meg már milyen, ha nincs lagzi, ha meg van, akkor milyen az már, ha nem nagy.. (meg hát én is szeretném, nem akarom csak rájuk fogni).
2014. aug. 27. 08:46
 18/25 anonim ***** válasza:
*de
2014. aug. 27. 08:46
 19/25 anonim ***** válasza:
Majd X évvel a polgári után rájössz, hogy teljesen más szájízzel mész be a templomba a szerinted igazi esküvődre, mint képzelted. :) Más lenne, ha egy napon lenne, de így...
2014. aug. 27. 08:53
 20/25 A kérdező kommentje:
Igazándiból várhatnánk még két évet, csak én már így is két éve vártam, hogy a párom (és a kapcsolatunk) oda jusson, hogy ne csak jegyesek legyünk, hanem végre házasok is. Nemrég úgy beszéltük, hogy jövő tavasszal lenne egy polgárink, nyár végén a templomi, de félek, hogy addigra nem gyűlik rá össze a pénz, mert pillanatnyilag munkanélküli vagyok, és a párom sem tudott két hónapja félrerakni.. Persze keresek munkát amint lehet, aztán majd meglátjuk, úgy mégiscsak más lenne, ha csak 3 hónap van a két esküvő közt, de nem merem nagyon beleélni magamat.. Pedig már a flancos több százezres ruháról is lemondtam, egy egyszerű, csinos, fehér nyári ruhám lesz, és a székszoknyák sem a szívem csücskei, hintót, tüzijátékot nem is terveztem, de valljuk be, egy lagzi még így sem egy olcsó mulatság. Két esküvő meg főleg nem, de kezdek akár arra is hajlani, hogy a polgárira beszaladunk farmerben, se zene, se pezsgő, csak odakanyarítjuk a nevünket, és kész. Hiába, számomra az nem jelent semmit, még ha törvényileg az is az igazi.
2014. aug. 27. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!