Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Furcsa, hogy két esküvőt szeretnénk?
A párom szülőfaluja nagyon messze van, és szinte minden rokona ott él. Nekem csak kevés rokonom jönne el, nem vagyok a család kedvence, hogy úgy mondjam.. Szóval arra gondoltam, hogy lehetne egy kis esküvőnk itt (polgári), két tanú plusz a szüleim, és ha összegyűlik rá a pénz, egy nagy templomi esküvő lagzival ott, a párom barátaival, rokonságával, plusz a szüleimmel (ha eljönnek).
Számunkra ez tűnik a legjobb ötletnek, a rokonság szempontjából, és anyagi megfontolásból is - mivel még egy nagy esküvőre nincs pénzünk, de szeretnénk mihamarabb házasok lenni, így gyorsan meg lesz a polgári, egy-két év múlva pedig egy valódi álomesküvő egy álomszép helyen, az én imádott párommal, és a rokonai sem panaszkodhatnak (az enyémek meg nem nagyon izgatnak, meghívom őket, de nagy részük úgysem jön el).
Ti mit gondoltok?
Ez nem így működik, ha most megházasodtok, a másodikon mindenkinek olyan érzése lesz hogy csak a felhajtás miatt (rosszabb esetben hogy a pénz miatt) csináljátok. Miközben persze ők várják el a felhajtást...
Nem jó ötlet.
Tudod, ez picit olyan, mint az első csók... Akár jó, akár rossz, az az első és a legemlékezetesebb. Talán valóban nem tűnik rossz ötletnek, amit kitaláltatok és ezt azért is mondom, mert a családom részéről az ilyen formális alkalmakkor rengeteg ellenállásba ütköztem, de semmiképp sem szabadna hagyni, hogy a ti esküvőtöket mások befolyásolják.
Másrészről, esküvő, temetés, keresztelő... összehozza a családot, még ha nem is vagy a legkedveltebb családtag számukra (bár ez attól is függ, te kíváncsi vagy-e rájuk), szerintem a legtöbb esetben ha csak egy napra, akkor egy napra, de eltekintenek a makacs egymásra fújástól.
Ezen kívül pedig változhat a viszonyotok családon belül akár pár hónap leforgása alatt is, ki lehet alakítani, hogy a nagy esküvőt többen várják a családodból. :) És különben is, számomra az ilyen nagy események gondos tervezgetése és a várakozás(vágyakozás) is egy örömteli dolog, álmodozással, csiszolgatásokkal és szervezkedéssel együtt, szóval én a helyedben egyrészt nem apróznám el csak azért, hogy meglegyen a papír, hanem kivárnám a finálét kis esküvő nélkül. Esetleg még azt lehet, hogy megejtetek egy eljegyzést és a lagzi még várat magára. Sokszor telnek el évek a kettő közt...
Az én szemeben egyáltalán nem furcsa.
Javaslom, hogy a szűkkörű polgi esküvőtökre azért párod szüleit feltétlen hívjátok meg!
Ne kezdődjék házasságotok részükről nehezteléssel. (Ha netán ez részükre anyagilag megterhelő, gyűjtsétek össze az utazási költséget.)
A polgári esküvőtök pedig ez alapján nyolc személyes lenne.
A te rokonaidnak küldhetsz meghívót is erre a ceremóniára, de akkor legyen rajta, hogy lagzi egy későbbi időpontban, az egyházi esküvő után lesz megtartva, így senki nem érzi majd mellőzöttnek, átvertnek, nemkivánatosnak magát!
Az, hogy a lagzit mikor tartjátok, csak kettőtökre és az örömszülőkre tartozik.
Ha a meghívott csak felhajtásnak veszi, ne menjen el, ha viszont elmegy, ne kritizáljon, hiszen nem kötelező a meghívásnak eleget tenni!
Mindig komikusnak érzem, ha évekkel a polgári esküvő után van a templomi "álom" esküvő.
Ha nincs pénzetek, akkor nem kell nagy lakodalmat tartani. Azért gyűjtögetni évekig a pénzt, hogy meghívhassatok fűt-fát, ostobaság. Azt a pénzt okosabb dolgokra is elkölthetnétek.
Nem ettől lesz jó vagy rossz a házasság.
8-12 órás az út, és 25ezer a legolcsóbb jegy oda vissza, plusz szállás. A benzin nem is tudom mennyi, vagy egy 20-30ezer az is van.. Ez alapján nem hinném, hogy bármelyik rokonom eljön, de meghívom őket természetesen. A páromnak már csak egy szülője él, ő nem tudom ide el tudna-e jönni a polgárira, nem is a pénz, inkább a munkája miatt. És azzal, hogy ne legyen kis esküvő külön az a gond, hogy itt még megszervezem valahogy a párommal a polgárit, ott nekünk bőven elég a templomit, azzal is lesznek zűrök, a polgárit ott meg azt sem tudom hogy kéne.. és akkor még az sem lehetne ott, aki itt esetleg mégis kíváncsi lenne a polgárimra, de oda nem tudna elutazni. :/
És nem tudom a rokonok mit szólnának, de a sógornômnek is külön volt a templomi esküvő lagzival, igaz, csak pár hónap különbséggel.
Nem furcsa, mi is hasonlót terveztünk. De örülök, hogy végül egy napon volt a kettő, és csak kevesen voltunk, nem nekünk való a sok szervezés meg felhajtás :)
Ha a rokonokkal jó a kapcsolatotok, és tudjátok, hogy senki sem szólna be emiatt, akkor tartsátok így. Más esetben nem éri meg szerintem kidobni a pénzt az ablakon, ha nem örülnek veletek őszintén (márpedig szerintem ez alapvetően határozza meg az esküvő hangulatát).
Lehet, hogy valakinek ez komikus, számomra viszont tragikus lenne, ha nem lehetne nagy esküvőm. Nemrég viszont úgy alakult az anyagi helyzetünk, hogy ezzel várnunk kell, viszont én szeretnék mihamarabb összeházasodni a párommal, és ő is azt mondja, hogy szeretné.
Eljegyzés pedig már volt, több mint két éve.. Már vagy 8 éve volt, hogy beleszerettem a páromba, ő viszont váratott kicsit magára. Én megvártam. De már többet nem bírok/akarok várni. Most, vagy soha, én ezt mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!