Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Furcsa, hogy két esküvőt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Furcsa, hogy két esküvőt szeretnénk?

Figyelt kérdés

A párom szülőfaluja nagyon messze van, és szinte minden rokona ott él. Nekem csak kevés rokonom jönne el, nem vagyok a család kedvence, hogy úgy mondjam.. Szóval arra gondoltam, hogy lehetne egy kis esküvőnk itt (polgári), két tanú plusz a szüleim, és ha összegyűlik rá a pénz, egy nagy templomi esküvő lagzival ott, a párom barátaival, rokonságával, plusz a szüleimmel (ha eljönnek).

Számunkra ez tűnik a legjobb ötletnek, a rokonság szempontjából, és anyagi megfontolásból is - mivel még egy nagy esküvőre nincs pénzünk, de szeretnénk mihamarabb házasok lenni, így gyorsan meg lesz a polgári, egy-két év múlva pedig egy valódi álomesküvő egy álomszép helyen, az én imádott párommal, és a rokonai sem panaszkodhatnak (az enyémek meg nem nagyon izgatnak, meghívom őket, de nagy részük úgysem jön el).

Ti mit gondoltok?

2014. aug. 27. 01:16
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
74%

Ez nem így működik, ha most megházasodtok, a másodikon mindenkinek olyan érzése lesz hogy csak a felhajtás miatt (rosszabb esetben hogy a pénz miatt) csináljátok. Miközben persze ők várják el a felhajtást...

Nem jó ötlet.

2014. aug. 27. 01:27
 2/25 anonim ***** válasza:
74%
Ha nektek vagy a családnak fontos a vallás, ebben semmi kivetnivaló nincs. A polgári "csak" a kötelező része, a templomi esküvő az "igazi", természetes, hogy arra hívtok meg mindenkit, és akkor tartjátok a lagzit is. Rokoni körben nálunk is volt ilyen, senkiben nem merült fel, hogy ez lehúzás lenne. Bár ott a két esküvő között csak fél év telt el, túl sokat várni nem érdemes (egy még belefér, kettő szerintem már sok lenne).
2014. aug. 27. 02:05
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, ez picit olyan, mint az első csók... Akár jó, akár rossz, az az első és a legemlékezetesebb. Talán valóban nem tűnik rossz ötletnek, amit kitaláltatok és ezt azért is mondom, mert a családom részéről az ilyen formális alkalmakkor rengeteg ellenállásba ütköztem, de semmiképp sem szabadna hagyni, hogy a ti esküvőtöket mások befolyásolják.

Másrészről, esküvő, temetés, keresztelő... összehozza a családot, még ha nem is vagy a legkedveltebb családtag számukra (bár ez attól is függ, te kíváncsi vagy-e rájuk), szerintem a legtöbb esetben ha csak egy napra, akkor egy napra, de eltekintenek a makacs egymásra fújástól.

Ezen kívül pedig változhat a viszonyotok családon belül akár pár hónap leforgása alatt is, ki lehet alakítani, hogy a nagy esküvőt többen várják a családodból. :) És különben is, számomra az ilyen nagy események gondos tervezgetése és a várakozás(vágyakozás) is egy örömteli dolog, álmodozással, csiszolgatásokkal és szervezkedéssel együtt, szóval én a helyedben egyrészt nem apróznám el csak azért, hogy meglegyen a papír, hanem kivárnám a finálét kis esküvő nélkül. Esetleg még azt lehet, hogy megejtetek egy eljegyzést és a lagzi még várat magára. Sokszor telnek el évek a kettő közt...

2014. aug. 27. 02:51
 4/25 anonim ***** válasza:
57%

Az én szemeben egyáltalán nem furcsa.

Javaslom, hogy a szűkkörű polgi esküvőtökre azért párod szüleit feltétlen hívjátok meg!

Ne kezdődjék házasságotok részükről nehezteléssel. (Ha netán ez részükre anyagilag megterhelő, gyűjtsétek össze az utazási költséget.)

A polgári esküvőtök pedig ez alapján nyolc személyes lenne.

A te rokonaidnak küldhetsz meghívót is erre a ceremóniára, de akkor legyen rajta, hogy lagzi egy későbbi időpontban, az egyházi esküvő után lesz megtartva, így senki nem érzi majd mellőzöttnek, átvertnek, nemkivánatosnak magát!

Az, hogy a lagzit mikor tartjátok, csak kettőtökre és az örömszülőkre tartozik.

2014. aug. 27. 05:54
 5/25 anonim ***** válasza:
87%

Ha a meghívott csak felhajtásnak veszi, ne menjen el, ha viszont elmegy, ne kritizáljon, hiszen nem kötelező a meghívásnak eleget tenni!

2014. aug. 27. 05:56
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Mindig komikusnak érzem, ha évekkel a polgári esküvő után van a templomi "álom" esküvő.

Ha nincs pénzetek, akkor nem kell nagy lakodalmat tartani. Azért gyűjtögetni évekig a pénzt, hogy meghívhassatok fűt-fát, ostobaság. Azt a pénzt okosabb dolgokra is elkölthetnétek.

Nem ettől lesz jó vagy rossz a házasság.

2014. aug. 27. 07:11
 7/25 A kérdező kommentje:

8-12 órás az út, és 25ezer a legolcsóbb jegy oda vissza, plusz szállás. A benzin nem is tudom mennyi, vagy egy 20-30ezer az is van.. Ez alapján nem hinném, hogy bármelyik rokonom eljön, de meghívom őket természetesen. A páromnak már csak egy szülője él, ő nem tudom ide el tudna-e jönni a polgárira, nem is a pénz, inkább a munkája miatt. És azzal, hogy ne legyen kis esküvő külön az a gond, hogy itt még megszervezem valahogy a párommal a polgárit, ott nekünk bőven elég a templomit, azzal is lesznek zűrök, a polgárit ott meg azt sem tudom hogy kéne.. és akkor még az sem lehetne ott, aki itt esetleg mégis kíváncsi lenne a polgárimra, de oda nem tudna elutazni. :/

És nem tudom a rokonok mit szólnának, de a sógornômnek is külön volt a templomi esküvő lagzival, igaz, csak pár hónap különbséggel.

2014. aug. 27. 07:26
 8/25 anonim ***** válasza:
54%

Nem furcsa, mi is hasonlót terveztünk. De örülök, hogy végül egy napon volt a kettő, és csak kevesen voltunk, nem nekünk való a sok szervezés meg felhajtás :)

Ha a rokonokkal jó a kapcsolatotok, és tudjátok, hogy senki sem szólna be emiatt, akkor tartsátok így. Más esetben nem éri meg szerintem kidobni a pénzt az ablakon, ha nem örülnek veletek őszintén (márpedig szerintem ez alapvetően határozza meg az esküvő hangulatát).

2014. aug. 27. 07:34
 9/25 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy valakinek ez komikus, számomra viszont tragikus lenne, ha nem lehetne nagy esküvőm. Nemrég viszont úgy alakult az anyagi helyzetünk, hogy ezzel várnunk kell, viszont én szeretnék mihamarabb összeházasodni a párommal, és ő is azt mondja, hogy szeretné.

Eljegyzés pedig már volt, több mint két éve.. Már vagy 8 éve volt, hogy beleszerettem a páromba, ő viszont váratott kicsit magára. Én megvártam. De már többet nem bírok/akarok várni. Most, vagy soha, én ezt mondom.

2014. aug. 27. 07:45
 10/25 anonim ***** válasza:
57%
Nekünk szándékosan volt pár hónappal hamarabb a polgári, hogy a lagzis napon ne kelljen annyi helyre vonulászni, a vendégeknek órákat várni stb. Az számunkra csak egy papír, "kötelező kört" jelentett, így négyszemélyes volt. Anyósom mindenáron el akart jönni, így ő lett a tanúm :), a páromé egy barát. Mondtuk az anyakönyvvezetőnek, hogy de tényleg semmit nem szeretnénk, csak hol kell aláírni: se pezsgő, se nyálas vers, se andalító háttérzene, semmi... Erre azt válaszolta, hogy oké, érti, vette, nagyon-nagyon sokan csinálják így, majd a templominál, minek most ezzel húzni az időt/költeni a pénzt. Szóval nem, nem furcsa, sőt: van akinél még nagy távolság sem kell a két esküvő különválasztásához, és még ennyi felhajtás sincs az elsőnél, mint nálatok. :) De azért a 2 év különbség szerintem is sok. Álomesküvő úgy, hogy már évek óta házasok vagytok... ez inkább valami álomjubileum lenne. Én azt hiszem, inkább kicsit egyszerűbbet, meghittebbet terveznék, amire a közeljövőben pénzünk / lehetőségünk lesz. Nem a tűzijátékos hintós hacacárén meg a félmilliós ruhán múlik egy pár boldogsága. :)
2014. aug. 27. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!