Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tetszik a köszönőajándék?!
Most hétvégén volt az esküvőnk. Mindenkinek személy szerint odaadtuk a köszönőajándékot és megköszöntük a részvételt. A köszönőajándék egy kis tasakba tett gravírozott ajándékkártya volt, amin a nevünk és dátum volt rajta. Az egyik páron láttam, hogy nem örülnek neki, amint átadtuk be is gyűrték a zsebükbe. Ma visszahallottam, hogy ők valami drágábbra és hasznosra számítottak. Nagyon kiakadtam ezen és már azon is, ahogy a zsebükbe gyűrték, gondolom otthon ki is dobták. Én úgy gondolom, hogy egy köszönőajándéknak elég 200-300 Ft-nak lennie, ráadásul elég sok időt szántam a kártya mintájának tervezésére, tehát szívvel csináltam és adtam. Bár nem is kötelező adni.
Természetesen a többség nagyon örült neki, volt aki el is pityeredett, hogy milyen gyönyörű és elteszi emlékbe.
A félreértések elkerülése végett a pártól mi nem kaptunk semmit, nem is vártuk volna, de azt viszont igen, ha már az esküvőnkön valamit kap azt köszönje meg.
Vagy rosszul gondolom?
Megmondom őszintén, teljesen felesleges a köszönőajándék, ha semmire nem lehet használni, csak kacat és ide oda kell rakosgatni. Mi pl. egy hűtőmágnest kaptunk, amire a párocska egy hétköznapi fotójukat tetették rá. Nah... én nem akarom őket nézni a hűtőmön, így ki sem vettem a csomagolásból. (ráadásul akik családdal mentek esküvőre, azoknak így 2-3-4-5db... ugyanolyan mágnesük lett. Jobb lett volna akkor már egy toll.
24/N
Igazat adok a többieknek abban, hogy ez alapvetően a kacat kategória, még ha gesztusnak szép is, de nyilván a legtöbben egy idő után az ilyesmit kidobják.
DE az már egyáltalán nem fér bele szerintem, ha valaki hangoztatja (még ha nem is nektek, hanem másoknak), hogy hasznosabb, drágább ajándékra számított. Mire föl? Főleg úgy, hogy azt írod, ti nem kaptatok tőlük semmit. Akkor ők miféle drága meg hasznos ajándékot vártak? Nem elég, hogy ingyen ettek-ittak-mulattak?
12# zabmester köszönöm, teljesen igazad van!
Kíváncsi leszek, hogy mikor jön majd beszólás a részükről, hogy az ingyen kaja is milyen pocsék, kacat volt.
Ezért nem volt nálunk köszönőajándék.
Távozáskor mindenki kapott egy doboz sütit, annak legalább mindenki örült.
Illetve még a kézzel készített ültetőkártyákat vitték el sokan.
Tavaly voltam a barátnőmék esküvőjén.
Mézeskalács volt a köszönő ajándék.
A vőlegény rokonai között voltak kamasz fiúk is.kb 16-17 évesek és ők bizony bekapták azt amit az ő családjuk kapott.:D
Emlékszem a barátnőm,hogy kikelt magából,hogy mit képzelnek,stb.
Nekem kicsit vicces volt a szituáció.
Én is kidobtam az ilyen köszönőajándékokat, mégis mit csináljak velük? Nézegessem otthon?
24F
Gyerekek, nem értitek, hogy nem azon van a lényeg, hogy van-e értelme a köszönetajándéknak???
A nagyi által adott giccs-díszt se teszed ki, de illedelmesen megköszönöd, majd jobb esetbe elteszed a szekrény mélyére, rosszabb esetbe megy az első kukába.
Itt az a baj, hogy kaptak valamit, amire vágták a fejeket, ott helyben begyűrték a zsebükbe, majd később egyértelműen kidobták - és még hangoztatták is, hogy DRÁGÁBBRA számítottak...
Hát, az kérem a hatalmas nagy POFÁTLANSÁG iskolapéldája.
Ne ragadjatok le a kell - nem kell köszönetajándék kérdéskörnél, mert nem az a lényeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!