Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tetszik a köszönőajándék?!
Most hétvégén volt az esküvőnk. Mindenkinek személy szerint odaadtuk a köszönőajándékot és megköszöntük a részvételt. A köszönőajándék egy kis tasakba tett gravírozott ajándékkártya volt, amin a nevünk és dátum volt rajta. Az egyik páron láttam, hogy nem örülnek neki, amint átadtuk be is gyűrték a zsebükbe. Ma visszahallottam, hogy ők valami drágábbra és hasznosra számítottak. Nagyon kiakadtam ezen és már azon is, ahogy a zsebükbe gyűrték, gondolom otthon ki is dobták. Én úgy gondolom, hogy egy köszönőajándéknak elég 200-300 Ft-nak lennie, ráadásul elég sok időt szántam a kártya mintájának tervezésére, tehát szívvel csináltam és adtam. Bár nem is kötelező adni.
Természetesen a többség nagyon örült neki, volt aki el is pityeredett, hogy milyen gyönyörű és elteszi emlékbe.
A félreértések elkerülése végett a pártól mi nem kaptunk semmit, nem is vártuk volna, de azt viszont igen, ha már az esküvőnkön valamit kap azt köszönje meg.
Vagy rosszul gondolom?
Rosszul gondolod.
Igen, 'illik' örülni bármilyen ajándéknak.
De most tedd a szívedre a kezed: te mindig örültél minden hülyeségnek, amit kaptál, csak azért, mert ajándék?
Ha azt válaszolod, hogy igen, akkor nem kicsit vagy képmutató.
Én töredelmesen bevallom, hogy egy rakat köszönőajándékot dobtam már ki. Eleve nem értem, minek kell, csak egy újabb amerikai majmolás, múló divat. És hát valljuk be úgy, ahogy van, hogy az esetek többségében csak kacatok.
Nem akarlak megbántani, de a ti köszönőajándékotok is a kacat-kategória csúcsa. Minek őrözgetne valaki egy ilyen kártyát?
Nem várhatod el, hogy mindenkinek tetsszen.
Én is nemrég dobtam ki egy csomó szemetet, amit ajándék címén kaptam, de egy dobozban voltak évekig. Gyűjtögető meg nem akarok lenni, hogy minden kis dologról kell valami emlékbe.
Itt szerintem két oldala van a dolognak.
Valószínűleg a barátok, rokonok többsége kidobja az ilyen ajándékokat, mégis csak "kacat" évek után, nekem sincs már meg a barátaim esküvőjéről szóló puszedli a nevükkel, pakolgattam pár évig, aztán kidobtam.
Viszont az is bunkóság, hogy ott előtted zsebre teszik, annyit kibírhattak volna, hogy otthon vágnak fejeket.
Én egyébként nem is csináltam köszönő ajándékot, pont emiatt, ha lett volna, az is kémcsőbe írt versike lett volna.
"Én egyébként nem is csináltam köszönő ajándékot, pont emiatt, ha lett volna, az is kémcsőbe írt versike lett volna"
Ami szintén a bóvli kategória :) bocsi :)
A felettem szólok mind leírták a véleményem, mindegyikkel egyetértek. Szép gesztus volt a köszönőajándék, de van, akinek feleslegesen adtátok. Ettől függetlenül biztos volt olyan is, aki örült neki, és meg fogja hosszabb távon is őrizni. Ha pl. a húgom esküvőjén kaptunk volna tőlük ilyet, azt egy időre eltettem volna, de bárki mástól kidobtam volna, minek őrizgessek teljesen feleslegesen valamit? Nemrég kellett nálunk kipakolni a régi szobámból. nem vagyok egy gyűjtögető típus csak az évek során kapott ajándéktárgyakat kellett kirakni, mert nem tudtam volna hova tenni, de annyi volt belőle... Azóta megfogadtam, hogy nem fogok másoknak olyat adni, ami később teherré válik nekik.
Na de a lényeg, hogy nem fogsz tudni mindig mindnekinek megfelelni, nem fog mndig mindenki mosolyogni arra, amiket csinálsz, ezt nekem is meg kellett tanulnom. Örülj annak, akiknek tetszett az ajándék, ne azon az egy páron filózz, akiknek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!