Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ezt tényleg nem illik a részemről? Kinek van most igaza nekem vagy a leendőbeli anyósomnak?
Az esküvőnk októberben lesz, nem szeretnénk olyan nagy felhajtást max 60 főre számítunk a párommal, a rokonság és 1-2 barát van csak meghívva. A problémám ott kezdődik hogy van pár rokonom a családban akik akarnak hozni plusz embereket is, pl. a 16 év körüli unokahúgom a pasiját... nem ismerem a fiú egy, kettő az egész családja meg van hívva szóval nem is lesz egyedül a lány. Azt találtam ki a nem kívánt emberekre hogy jöjjenek el nyugodtam csak mondjuk fizessenek be 10 ezret azok akik meghívják a plusz főket ami a kaját és a piát fedezi... Februárban születik a kisbabánk is, és 10-15 ezer is sok pénz fejenként ha van belőlük vagy 5-8 ilyen meghívott:/
Erre a variációmra a leendő anyósom rettentően húzta a száját... Megkért hogy írjam le ezt egy papírra és akkor majd kinyomtatva csatolva lesz a meghívóhoz. Ezen a levélen vagy 1 órát gondolkoztam hogy ne legyen se sértő se semmi gond... erre mire haza értem egy totál más szövegű levél várt rám pont olyan amit próbáltam elkerülni mikor írtam én. Mi a véleményetek erről? Én kicsit kiakadtam de nem mondtam inkább semmit...
Bocsi hogy hosszú lett, de így kerek a sztori.
Hát erre én is húztam volna a számat.
Simán közöltem volna az unokahúgommal, hogy nem jöhet a fiú. de kifizettetni vele, az szerintem durva.
Hát én sem neked sem az anyóspajtásnak nem adok igazat.
Anyóspajtásnak nem illet volna tudtod nélkül levelet írni, bár ezzel még nem dől össze a világ. El kell tépni, és nem kell a levéllel foglalkozni. Amíg nincs senkinek elküldve addig nincs gond. Így jöhet a te leveled is.
Neked sincs igazad, mert nem illik a vendégektől "belépőjegyet" kérni.
Illetlenség, hogy meghívsz 60 embert akik elmennek, visznek ajándékot, visznek ajándékpénzt, és meghívsz + 10 embert akiktől meg rögtön helyből mint ha belépőjegyet kérnél kifizetetted az esküvő költségeket.
Inkább mond meg a vendégeknek, hogy ismeretlenek ne jöjjenek, mert szűkös az anyagi keret, és nem férnek bele. Ha meg nem mered megmondani, akkor fogadd el, hogy + 10 fővel többen jönnek, és ugyanolyan vendéglátásban részesüljenek.
Csak megjegyzem: Bár én sosem voltam olyan pofátlan, hogy elvigyem a páromat egy olyan lagziban, ahol nem kívánatos, de ha mondjuk megkérném, hogy engedjék meg, hogy a párom is jöhessen, és erre kapnék egy levelet amiben le lenne írva, hogy oké, jöhet, de a párom fizesse ki a vacsorát, a lagziban való megjelenést, nos a levél lehet a világ legkedvesebb hangnemében is íródva, kicsit megsértődnék, és én sem mennék el.
Akkor már inkább az őszinteség.
Ez így tényleg gáz. Eleve ha valakit meghívsz, nyilván visz nászajándékot. Olyat írni, hogy meg vagy hívva, de csak ha fizetsz ennyit és ennyit, kicsit bunkóság.
Én szerintem azt csinálnám, ha csak 2-3 plusz főről van szó, akit megkérdez a család, hogy jöhetnek-e, mondjuk ennek-annak a párja, akkor még megpróbálnák nekik helyet szorítani, de ha tényleg fűt-fát meg akarnának velem hívatni, abba már nem mennék bele, akkor megmondanám, hogy ez egy szűkebb családi körben tartott esküvő lesz és ennyi.
Szerintem ez így valóban nem épp illedelmes.
Mondd meg szépen, hogy sajnos a férőhelyek és az anyagi keret korlátozottak, nem tudtok több főt fogadni, és kész. Az, hogy "hát jó, akkor jöjjön, elfér, de fizessen, aztán leszarom", valóban egy felháborító hozzáállás.
Ti esküvőtök, tehát ti döntitek el, hogy kik legyenek jelen, DE!
Szerintem hatalmas bunkó dolog lenne pénzt kérni a fogyasztásért. Én még sosem hallottam ilyenről.... ha nem akarjátok, hogy az említett személyek is jelen legyenek, beszéljétek meg a családdal.
Viszont ha én kapnék egy ilyen meghívót, tuti nem mennék el, még ha nem is vágna földhöz az az összeg, akkor sem.
Az esküvő rólatok szól, és a ti ismerőseitek, rokonaitok vannak meghívva rá, nem az XY-nak a haverja, meg haverjának a haverja, meg a kutyájának a kölyke.... Ha én egyedül vagyok meghívva az esküvőre, akkor minimum megkérdezem azt aki engem meghívott, hogy vihetek-e még egy plusz főt. Ha nem engedik, akkor nem viszem.
Mondjatok nemet, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!