Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Teljesen ki vagyok borulva a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Teljesen ki vagyok borulva a húgom miatt. Hogy kezelnétek egy ilyen helyzetet?

Figyelt kérdés
Külföldön lakom, de az esküvő Magyarországon lesz. Egy hete hazalátogattam. 19 éves húgom az elmúlt egy hétben nagyon furán viselkedik. Szinte megáll a kés a levegőben ha ott van. Evidensnek éreztem, hogy a koszorúslányom legyen. Amikor megkérdeztem, semmit nem mondott, csak megvonta a vállát. Tegnap a szobájában vacsorázott nem lent velünk az asztalnál. Próbáltam beszélni vele, de mogorva, elutasító. Nem tudom hova tenni, nem tudom mi lelte, csak bámulok ki a fejemből. Szüleimet is kérdeztem, dióhéjban elmondták, mi a baja(diszkrécióból nem írom le), de akármi is az, én örülnék a testvérem örömének. Ti hogy látjátok?

2014. aug. 5. 10:52
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
73%
kérdező, ez most mély kérdés lesz, de: nem lehet, hogy a te sorozatos sikereid, a szüleid öröme az akkor még sikereket nagyon elérni nem tudó (hiszen egszerű diák), kamaszként labilis húgodat egy önismreti válságba, vagy akár depresszióba taszította? elolvastam az ő kérdését is, igen, mintha egy öt éves hisztikézne, hogy a nővére barbipónijának a sörénye fényesebb, de végig kell gondolni az utat, ami ide vezetett. nem ismerem a történteket, ezt te ismered, de gondolj bele: 5 éve kaptál ösztöndíjat belgiumba (ehhez egyébként gratulálok), és ekkor te már valószínűleg majdnem kiforrott egyéniség voltál, szép alakkal, szép hajjal, szép bőrrel. a húgod ekkor 14 éves volt, kamasz, teljes lelki kavarodásban, pattanásokkal, önmagát keresve, és a világ rezdüléseire mérhetetlenül érzékenyen. ez senkinek nem könnyű időszak, mindenki emlékszik még, mennyire kétségbeejtő tudott lenni a legkisebb apróság is, főleg hogy a legnagyobb sikerünk abban az életkorban az lehetett, ha ötöst kaptunk abból a tárgyból, amiből bukdácsoltunk, vagy ha megnézett minket az a fiú, aki rég tetszett nekünk. és az ilyen hullámok közt hánykolódó húgod látott maga előtt egy tökéletes nővért, hatalmas lehetőségekkel. és igen, teljesen jogosan sütkéreztél a dicsfényben, hiszen nyilván rengeteget tettél érte. viszont ezzel a húgod úgy is érezhette, hátrahagyod őt (ha jól vettem ki, korábban jó volt a kapcsolatotok), az élet úgy hozta, pont akkor értél el sikereket és léptél ki az életéből, amikor erre a legnagyobb szüksége lett volna (hű, jézusom, már látom is a piros kezek sokaságát). szuper, hogy segíteni akartál neki, de addigra vagy túl késő volt, vagy a tanulásban segítés, sportolás pont nem az volt, ami neki kellett volna, lehet szekálásnak érezte, hogy a nála okosabb és csinosabb/sportosabb nővére rángatja ide oda, egy zavarodott kamasz erre könnyedén reagálhat negatívan, mert neki főleg rengeteg beszélgetésre van szüksége, és miután megértette a segítő szándékot, hogy tényleg szívből jön, nem pedig elvárásból, azután nyilván rábólint. de ő mit látott: a szupersikeres nővérem elment külföldre, néha hazajön, és akkor az megy, hogy jaj, jön tanulni segíteni, peeersze, mert ő a szuperokos, meg jaj, menjek vele futni, mert ő olyan csinos, aztán meg akarja modnani nekem, mit cisnáljak. ezt még mindig csupán spekuláció, nem szeretném, kedves kérdező, hogy félreértsd, de ha esetleg így történt, akkor talán könnyebb megérteni. mert a húgodmost hisztiző gyerekként viselkedik, de ha nem tesz semmit magáért, az komolyabb lelki problémákra vezethető vissza. kicsit olyan a történet, mintha a húgodat utánad tolták volna (menjen egyetemre, fogyjon le, stb). lehet, hogy tényleg nem fősulis/egyetemes típus, lehet, hogy neki tényleg az a munka való, amit az OKJ-s képzésen tanult, de ezt egy szuperkülföldiegyetemes nővér árnyékában a szüleidnek és neki sem biztos, hogy könnyű volt megemészteni. valószínűleg szörnyű önértékelési zavara van, ami túlnőtt rajta, és nem volt ott senki, aki segítsen neki. nézd ezt kicsit így is. ne csak a mostani állapotot lásd, mert minden egy folyamat, aminek van kezdőpontja. nem is igazán merek igazából többet leírni ide, mert leszedik a fejem, de ha gondolod kérdező, írj privátot nyugodtan, sajnos/nem sajnos nagyon jól ismerem a húgod mostani állapotát, és ha szeretnéd, tudok tanácsokat adni a kapcsolatotok rendezéséhez és persze a húgod "rendbetételéhez", mert ezt azért próbáld meg belátni, nem egyszerű hiszti. mert amíg te elmentél, és arattad a babérokat, ő otthon ült, egy a csapból is a sikereid folytak. gondolj mondjuk ronra a harry potterból. na de tényleg nem írok többet, így is látom már előre hogy a válasz nulla százalákban lesz hasznos, de azért remélem, rá tudtam néhány dologra világítani, vagy el lehet kezdeni felgöngyölíteni a szálakat, és természetesen privátban is elmondanám, amit még esetleg tudok, ha úgy gondolod, kérdező.
2014. aug. 6. 01:32
 32/32 anonim ***** válasza:
48%

Ülj le beszélni a húgoddal. Csak ketten. A szülők nem is kell, hogy tudjanak róla. (ez most ne legyen "kirakatban", ez szóljon csak kettőtökről.) Szerintem meg kell tudnod kérdezni, hogy Ő is szeretne-e a koszorúslányod lenni. Nem szabad megsértődni, ha nemet mond. Lehet, hogy ez most kellemetlen Neki. Olyan időszakot él meg, ami nehezebb most Neki. Mondd el, hogy szereted és igazán szeretnéd, hogy Veled tudjon örülni. Elmondhatod, milyen nehézségek árán jutottál el idáig. Még csak 19 éves, bőven van ideje mindenre. A KSH adatai szerint a nők átlagos életkora a házasságkötéskor 28 év. A világ sokat változott azokhoz a filmekhez képest is, amiken felnőttünk, nem 21 évesen találjuk meg az igazit és nem akkor hullik az ölünkbe az álommeló. Az, ha nem ott tart, ahol szeretne, az nem azt jelenti, hogy nem is fog eljutni addig, ameddig szeretne. Sztorizzatok régi szép emlékekről, hogy eszébe jusson, hogy szeret.

Persze, Te lehet örülnél a tesód örömének, de a tesód jelenleg nagyon depressziós, nem lát tovább a saját gondjánál, még az is lehet, hogy szakértő segítségre lesz szüksége a jövőben, hogy rendbe tegye magát és a saját magáról alkotott képet. Túl nagy elvárásai is lehetnek magával szemben, amiknek nem tud megfelelni, vagy kishitű és sosem mert beleugrani azokba a dolgokba, amikkel elérhetné az álmait. "Úgysem sikerül a fogyókúrám", "úgysem tudnék elvégezni egy egyetemet", ..., ...

Ne engedd, hogy lehúzzon, de tudd, hogy ez nem "hiszti", nem tud túllépni a problémáin és depressziós. Szeresd és akkor könnyebben fog menni. A helyén kell tudni kezelni a dolgokat, így Őt is. A Te esküvőd ettől nem lesz jobb, vagy rosszabb. :)

2014. aug. 6. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!