Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti, hogy kezelnétek ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti, hogy kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
A vőlegényem svájci, itt is élünk már egy ideje, a hónap végén esküvő. A szülei viszont nem tudják megemészteni, hogy egy magyar nőt vesz feleségül, vagy inkább egy nem svájcit, nem tudom melyik a nagyobb bűn a szemükben. Az egy dolog, hogy nem csípnek, ilyenkor az esetek többségében ugye nem találkoznak az érintettek, mert hogy "haragban vannak". Na, nálunk ez nem így van, mert a férjem az apja ügyvédi irodájában dolgozik, és néha itthon is megtárgyalnak 1-2 ügyet este. Nem az van, hogy szidnak engem meg mocskolódnak, hanem egyszerűen a fiúkkal jól megvannak, engem meg mintha levegőnek néznének. Az anyukája is így viselkedik, az esküvőn is ott lesznek, de ez nekem olyan megalázó. Mondok egy példát, ülünk az asztalnál, beszélgetnek a férjemmel, hozzám egy szót se szólnak,de ha valamit hozzáfűzök, mintha meg se szólaltam volna, nem vesznek róla tudomást. Tudom, hogy a férjemnek fontosak a szülei, ezért nem akarom őket elszakítani, és azt is tudom, hogy örüljek, hogy nem mondanak rólam csúnyákat, de komolyan mondom,ettől, hogy gyakorlatilag nem létezem, még az is jobb lenne, ha utána néha emberszámba vennének. A párom nem erőlteti,hogy sokszor találkozzunk,amennyire tudja minimalizálja, ő is folyton mondja a szüleinek, hogy próbáljanak meg nyitni felém. Viszont szeretné, ha majd a gyerekeink tartanák a nagyszülőkkel a kapcsolatot, és szerinte idővel majd megenyhülnek. Viszont én már nem tudom ezt,hogy kezelni. Mindig azt mondom magamnak, hogy nem érdekel, majd jobb lesz és nem. Sokszor én nem megyek,csak a párom, de azt meg nem akarja. És most itt lesz az esküvő, fogalmam nincs,hogy kellene viselkednem. Egyszerűen meglátom őket és olyan mintha megnyílna alattam a talaj. Velem más gondjuk nem lehet, tisztességes családban nőttem fel, illemtudó vagyok, beszélem a nyelvüket, van rendes állásom, gyógyszerész vagyok, tehát még társadalmilag is megbecsülnek, és nem utolsó sorban családcentrikus vagyok.
2011. nov. 11. 21:22
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
*leendő férjemmel
2011. nov. 11. 21:23
 2/32 bánomisén ***** válasza:
91%

A vőlegényed megteszi, amit tud, de megváltoztatni a szüleit ő sem tudja. Abban lehet, hogy igaza van, hogy ha majd jönnek a gyerekek, a szülei is változni fognak, de ez majd akkor derül ki, ha ott lesztek.

Sajnos az előítéletek ellen nagyon nehéz harcolni, a helyedben nem csinálnék ebből lelki problémát, elkönyvelném úgy, hogy ha bunkók, hát bunkók, a lényeg az, hogy a fiuk szeret téged.

2011. nov. 11. 21:28
 3/32 anonim ***** válasza:
78%
Semmiképpen nem a kivárás a megoldás. Igyekezz közeledni feléjük, ez nagyon nehéz, a legtöbb embernek nem is megy. Vigyél nekik mindig ajándékokat, vacsora után menj ki és segíts az anyukának elpakolni, stb. Attól még, hogy ő nem beszél hozzád, te beszélhetsz hozzá. Tudom, hogy furcsa megoldás, de más nem nagyon lehet célravezető. Ha már hozzád szólnak, akkor kérj segítséget valamiben. Pl. anyósnak dicsérd meg a főztjét, és ami nagyon ízlett, azt utána kérdezd meg, hogy csinálta, mert ilyen finomat te még nem ettél. Így szépen apránkánt közelebb kerülhetsz hozzájuk. Idővel talán azt is elmondják, mi a gond veled, és jóban lehettek. Legyél nagyon türelmes és kedves, mindig kifogástalan mind megjelenésben, mind viselkedésben, lehet hogy egy-két évbe beletelik, de meg fogod nyerni őket!
2011. nov. 11. 21:29
 4/32 anonim ***** válasza:
90%
a férjednek kéne komolyan elbeszélgetnie a szüleivel. ha hatástalan nem tudom mit tehetnél
2011. nov. 11. 21:29
 5/32 A kérdező kommentje:
Ez már pontosan 1.5éve megy így. Az elején én is azt gondoltam változni fognak,de nem. Szinte mindig viszek nekik valamit mikor vacsározni megyek hozzájuk. Az asztalt természetesen mindig az anyukával szedem le, és beszélek is hozzá. Próbálom megtalálni a középutat,nem szeretném,ha azt gondolnák,hogy nyalizok,de igyekszem nem is hűvös maradni. És semmi....Valahogy én már nem hiszem,hogy 1-2év múlva más lesz.
2011. nov. 11. 21:31
 6/32 anonim ***** válasza:
88%

Az a bajuk, hogy nem svájci vagy és ezt nehezen emésztik meg. Én is itt élek, hasonló dolgokat tapasztaltam a baráti körömben. Amit tanácsolok, hogy ne aggodalmaskodj (tudom könnyen beszélek), de ne foglalkozz velük. Szerintem direkt csinálják, hogy rosszul érezd magad. Hagyd a fenébe, beszélj nyugodtan közbe és ha gyerekeitek lesznek úgyis közeledniük kell feléd, hisz mégis csak Te vagy az anyjuk.

Csodás esküvőt kívánok!

2011. nov. 11. 21:36
 7/32 A kérdező kommentje:
Elmondták mi a bajuk, de azt se nekem, csak ugye előttem, az,hogy magyar vagyok. És komolyan mondom 1 db olyan mondatot nem hallottam tőlük, amit egyenesen hozzám intéztek volna.
2011. nov. 11. 21:37
 8/32 bánomisén ***** válasza:
85%
Lehet, hogy nem változnak (de még az is előfordulhat, hogy igen), de akkor sem velük fogsz élni, hanem a férjeddel. Gondolom, külön házban/lakásban a szülőktől. Amikor együtt kell lennetek, maradj udvarias, segítőkész, mást nem nagyon tudsz tenni. Ez az a helyzet, ami szinte kezelhetetlen, mert olyasmivel kellene megbirkóznod, amivel nem tudsz, hiszen másokon nem tudsz változtatni, csak ők tudnának magukon, ha akarnának.
2011. nov. 11. 21:38
 9/32 A kérdező kommentje:
Próbálok, de lassan úgy érzem már nem szeretnék ehhez jópofit vágni, mondjuk lehet ezt várják. Türelmes ember vagyok, csak ez már olyan végtelenül unalmas. Vajon az jobb lenne, ha ezentúl sose mennék hozzájuk, vagy azért még talán van értelme küzdeni?
2011. nov. 11. 21:41
 10/32 A kérdező kommentje:
A küzedelmet úgy értettem, hogy mivel én nagyon érzékeny típus vagyok, lelkileg még mindig megvisel, pedig nem először, nem másodszor élem át. Külön lakunk, de kb heti egyszer együtt vacsorázunk/ebédelünk.
2011. nov. 11. 21:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!