Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti, hogy kezelnétek ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti, hogy kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
A vőlegényem svájci, itt is élünk már egy ideje, a hónap végén esküvő. A szülei viszont nem tudják megemészteni, hogy egy magyar nőt vesz feleségül, vagy inkább egy nem svájcit, nem tudom melyik a nagyobb bűn a szemükben. Az egy dolog, hogy nem csípnek, ilyenkor az esetek többségében ugye nem találkoznak az érintettek, mert hogy "haragban vannak". Na, nálunk ez nem így van, mert a férjem az apja ügyvédi irodájában dolgozik, és néha itthon is megtárgyalnak 1-2 ügyet este. Nem az van, hogy szidnak engem meg mocskolódnak, hanem egyszerűen a fiúkkal jól megvannak, engem meg mintha levegőnek néznének. Az anyukája is így viselkedik, az esküvőn is ott lesznek, de ez nekem olyan megalázó. Mondok egy példát, ülünk az asztalnál, beszélgetnek a férjemmel, hozzám egy szót se szólnak,de ha valamit hozzáfűzök, mintha meg se szólaltam volna, nem vesznek róla tudomást. Tudom, hogy a férjemnek fontosak a szülei, ezért nem akarom őket elszakítani, és azt is tudom, hogy örüljek, hogy nem mondanak rólam csúnyákat, de komolyan mondom,ettől, hogy gyakorlatilag nem létezem, még az is jobb lenne, ha utána néha emberszámba vennének. A párom nem erőlteti,hogy sokszor találkozzunk,amennyire tudja minimalizálja, ő is folyton mondja a szüleinek, hogy próbáljanak meg nyitni felém. Viszont szeretné, ha majd a gyerekeink tartanák a nagyszülőkkel a kapcsolatot, és szerinte idővel majd megenyhülnek. Viszont én már nem tudom ezt,hogy kezelni. Mindig azt mondom magamnak, hogy nem érdekel, majd jobb lesz és nem. Sokszor én nem megyek,csak a párom, de azt meg nem akarja. És most itt lesz az esküvő, fogalmam nincs,hogy kellene viselkednem. Egyszerűen meglátom őket és olyan mintha megnyílna alattam a talaj. Velem más gondjuk nem lehet, tisztességes családban nőttem fel, illemtudó vagyok, beszélem a nyelvüket, van rendes állásom, gyógyszerész vagyok, tehát még társadalmilag is megbecsülnek, és nem utolsó sorban családcentrikus vagyok.
2011. nov. 11. 21:22
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

22.55: Már ez is eszembe jutott, viszont akkor tényleg oda lenne minden eddigi "munkám". Bár szívem szerint azt tenném.

Azon is elgondolkodtam ma már, hogy talán ha leordítanám őket észhez térnének, de erre kicsi az esély, és ezzel csak magam aláznám meg. Mondjuk akkor tuti nagyon jólesne, másnap viszont már nem biztos. Egyébként szerintem se fognak megváltozni, ha jönnek a gyerekek, ha meg mégis, az meg megint egy olyan dolog, hogy bízni már nem fogok bennük. Viszont ha most még azt mondanák,hogy "oké,eleget szenvedtél, most már tudjuk, nem csak a fiunk pénze kellett", akkor talán még megtudnék bocsátani, egy békésebb jövő reményében.

2011. nov. 11. 23:00
 22/32 anonim ***** válasza:
92%

Én amit tennék a helyedben: nem mennék többet.Megmondanám a páromnak, gondolom tudja az okát. Sz@rd le őket!

Előző voltam.

És fel a fejjel! :)

2011. nov. 11. 23:04
 23/32 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem most sokan lepontoznak, de ha a helyedben lennék, én nem mennék egy darabig hozzájuk.

Anyósom is kiveri néha nálam a biztosítékot, olyankor megmondom a férjemnek, hogy menjen nyugodtan, én most egy darabig nem megyek.

Abból indulj ki, hogy azon a tényen, hogy te magyar vagy, semmi nem fog változtatni. Minden jel arra utal, hogy tényleg ez a problémájuk. Ez a helyzet valószínűleg a részükről nem fog csak úgy megváltozni. Te pedig csak sérülsz azzal, hogy azt sugallják továbbra is, hogy téged semmibe vesznek. A férjed pontosan tudja mi a helyzet, ő is megértené szerintem.

Úgyhogy én nem mennék. Addig legalábbis biztos nem, amíg nem hallanám vissza, hogy érdeklődtek felőlem.

2011. nov. 11. 23:09
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad, heti 1x együtt ebédeltek/vacsoráztok. Ez nagyon megterhelő lehet érzelmileg egy ilyen közegben! Mi lenne, ha Te csak 2 hetente mennél el a pároddal? Ez valahol persze megfutamodás, de bátorságként is lehet értelmezni, hiszen ezzel felére csökkenthetnéd a rajtad levő nyomást.

Olyankor csinálhatsz valami pihentetőt, amit te szeretsz, ami feldob. A másik két alkalommal meg menj el havi szinten, és vágj jó pofát az egészhez, mint eddig.

Ha egyáltalán észreveszik a távolmaradásod, a párod megmondhatja, hogy jobbnak láttátok visszaépíteni kicsit a kapcsolattartást, mert nagyon sértő számodra az egész. Ha ettől nyíltan még bunkóbbak lesznek, akkor havi 1x menj, majd csak a nagy ünnepekkor.

A lényeg, hogy a párod őrizzen meg velük egy felszínes szülő-gyerek kapcsolatot (főleg, ha apjával együtt dolgoznak), de a Te életedből kerüljenek ki annyira, ami még elfogadható, nem teljes kapcsolatmegszakítás. Lényeg, hogy köztetek a jövendőbeliddel emiatt ne legyen konfliktus, neki ne kelljen választania, "melyik ujját harapja".

2011. nov. 11. 23:14
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha lesz pici, akkor sem fognak megváltozni :(.

Amíg várandó vagy, talán kicsit foglalkoznának Veled, de amint megszületik, már csak a kicsivel törődnének. De benne van a pakliban, hogy nem fogadnák el a kicsit.

Nagyon sajnállak! Nehéz helyzetben vagy és dönteni sem könnyű. Remélem rendbe jön az életed! Kitartás!!

2011. nov. 11. 23:23
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Kb. hasonló helyzetben vagyok, de engem azért nem kedvelnek a szülei, mert kövér vagyok. (most mit lehet tenni, a kövérekre bukik a gyerekük...)

Ha náluk vagyok, akkor nem szoktam beszélni, max. ha kérdeznek (ami ritka), amúgy teszem a dolgom, segítek, ha kell, de nem szólalok meg, nem érdekelnek, ha ők ilyenek, akkor én is. (Volt egy balhé, amiben erősen kiemelték páromnak, hogy nem tetszik nekik ez. Az exe soványabb volt, csak kicsit husisabb, én meg nagyon husis vagyok)

5,5 éve vagyunk együtt

2011. nov. 12. 07:54
 27/32 anonim ***** válasza:
32%
Mondd meg nekik hogy lehet igy viselkedni veled,de akkor majd az unokákat is lehet fényképen nézegetni!
2011. nov. 12. 12:06
 28/32 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Ird majd le légyszi hogy mi történt,kivi avgyok. Szerintem a sarkadra kell állnod,és ki kell küzdened hogy tiszeljenek.Amugy soha nem mondtál nekik semmit,eddig még a szende kislányt játszottad?

Fogadd őszinte részvétem.

2011. nov. 12. 12:17
 29/32 A kérdező kommentje:
Nem mondtam nekik semmi rosszat. Újra átbeszéltük a párommal. Ő már megkapta az örökségét, ami nem kevés, és most kitalálta, hogy mindennek a felét rám iratja. A szülőkkel pedig közli, hogy most már nem kell tartani attól, hogy elszaladok a pénzével, mert most már a hivatalosan is az enyém lesz. Aztán meglátjuk, hogy mit szólnak.
2011. nov. 12. 12:22
 30/32 anonim ***** válasza:
0%
Most fájni fog, amit írni fogok...de te abszolút nem vagy boldog és ez mindig bántani fog téged. Lehet jobb lenne kilépni ebből a kapcsolatból és mást keresni. Szegénykém nem lehet neked egyszerű, főleg, hogy szeretitek egymást :( Minden jót, tényleg a legjobbakat kívánom neked és remélem, hogy rendeződik a viszonyod a szüleivel. Fel a fejjel!!!!
2011. nov. 12. 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!