Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Teljesen ki vagyok borulva a húgom miatt. Hogy kezelnétek egy ilyen helyzetet?
Kedves Kerdezo!
Talan en vagyok kisebbsegben, de teljes mertekben megertem a problemadat!
Elolvastam a testvered kerdeset is es, hogy oszinte legyek egyszeruen nem ertem (es nem is tudom elfogadni) az ilyen embereknek a viselkedeset. Ok csak azt latjak, hogy XY-nak (jelen esetben neked) milyen konnyu, szep vagy, okos, sikeres, talaltal egy helyes-kedves ferfit, aki elvesz felesegul... azt miert nem latjak, es azt miert nem irigylik, hogy te hogyan jutottal el idaig? Miert nem irigylik a kemeny munkadat, amit a tanulasba fektettel? Miert nem irigylik az aldozatot, amit azert hoztal, hogy most ott lehess, ahol vagy? Miert nem elt O a lehetosegekkel, amik neki is ugyanugy megvoltak, megvannak? Ez a legegyszerubb... utalni teged, mert neked jo, es nem vegiggondolni, hogy o vajon mit (mi mindent) rontott el, es azt hogyan lehetne most kijavitani. Miert nem azon gondolkodik, hogy mit tehetne, hogy neki is olyan elete lehessen, mint Neked.
Kicsit hasonlo helyzetben vagyunk mi is a ferjemmel mint Ti a paroddal, kulfoldon elunk, mindkettonknek jo munkank van, amit szeretunk, es szerencsere jol is keresunk. Es egyszeruen fel tudok robbanni attol, ha valaki azt mondja, hogy szerencsenk volt! Nem, nem szerencsenk volt, hanem mi kemenyen megdolgoztunk (es ez a mai napig igy van) azert amink van, azert, amit elertunk... azt bezzeg soha senki nem irigyli...
Szoval, kedves Kerdezo, az en velemenyem az, hogy probald meg maximalisan elvezni az eskuvodet, hiszen ez lesz eleted egyik legszebb napja! :-) Es, bar tudom nem egyszeru, de probalj meg egyszeruen nem torodni a testvered viselkedesevel!
"Elolvastam a testvered kerdeset is es, hogy oszinte legyek egyszeruen nem ertem (es nem is tudom elfogadni) az ilyen embereknek a viselkedeset."
Tényleg bocs, de ez csaka saját sivárságodat mutatja. Elég somorú, hogy egyesek szerint, valaki vagy erős, vagy egy senki, mert lelki problémái vannak, és megértés-segítés helyett, egyszerűen ignorálják őket.
Együttérzésből ötös vagy, pont mint a nagy sikeredből.
Az un. "lelki problemai" abbol adodnak, hogy nem elt a lehetosegeivel, amik nekik ugyanugy megvoltak! Es most azert haragszik?! Egyszerubb a kerdezot hibaztatni?? (aki ugye, mint irta nmegprobalt neki segiteni)
Egyebkent, igen, akiknek a sajat hibajukbol "lelki problemai" lesznek, azokat nem tudom sajnalni...
Nem hiábaztatja kérdezőt, csak magával nincs kibékülve...
Saját magától meg senkinek nem lesz, max nem tudja kezelni...mindegy, majd megtanít a élet téged is még erre-arra...
"pedig lejobb barátnők voltunk. Ja...kb azóta utálom mióta ösztöndíjat kapot Belgiumba"
"Idegesit a boldogsága"
a kerdezo huga nem magaval nincsen kibekulve, hanem irigyli es utalja a noveret, mert o sikeres! azert ez egy kicsit mas...
Es igen, ilyen esetben az a megoldas, hogy nem hagyjuk, hogy mas tonkretegye a mi boldogsagunkat es az eskuvonk napjat!
"tonkretegye a mi boldogsagunkat es az eskuvonk napjat!"
Jóisten, mit szedtek, hogy így paráztok? Nyugi van. A kérdező húga kisebbségi érzéssel küzd, nehézségei vannak, 19 éves. Oké. A kérdező férjhez megy. Oké. Talán a kislány nem akar koszorúslány lenni, talán irigy a nővérére. Nem minden tizenéves veszi gördülékenyen a felnőtté válás akadályait. Nyilván ő sem tökéletes. Lehet, hogy duzzog, lehet, hogy hisztis. Nem mondom, hogy ő az áldozat, és nem tudna változtani. De azért ne akarjuk már felkoncolni, és ráragasztani a "tönkreteszi a boldogságunkat és az esküvőnk napját" - bélyeget.
Termeszetesen azt, hogy tonkreteszi a novere eskuvojet nem szo szerint kell erteni, nem arra gondoltam, hogy balhet csinalna, vagy ilyesmi.
Egyszeruen azaltal is tonkre teheti, ha a kerdezonek azon kell most gondolkodnia, hogy szegeny huganak milyen problemai vannak, es o hogyan tudna neki segiteni
Mondjuk az is érdekes, hogy a hugát is szétszedték a válaszolók és most a nővérét is. Most akkor kinek is van igaza?
Egyébként az esküvőm napját már az is be tudja árnyékolni (ha nem is tönkretenni), hogy tudom, a saját hugom nem örül az örömömnek. Egy normális testvér ilyenkor félreteszi a saját problémáit és minimum örül a testvére esküvőjének, de inkább segít és támogatja.
Nem kétlem, lehet a nővér is túlzásba esett és menyabanya lett, de inkább a huga itt a ludas, aki nyíltan, egyértelműen irigy és a saját sikertelenségét akarja megtorolni mindenkin. És rém gyerekesen gondolkozik, ok 19 éves de azért ez akkor is gyerekes. Nálunk például világ életemben a nővérem volt a tökéletes "barbibaba" nő, irigykedtem a szépségére, de soha nem rosszindulatúan, inkább csak hasonlítani akartam rá. Aztán az évek során volt amiben ő volt sikeres, volt amiben én, de MINDIG örültünk egymás sikerének, szerintem ez a normális.
Kérdező, szerintem őszintén beszélgessetek el, érezze, hogy ő milyen fontos Neked és együtt találjátok ki a hogyan továbbot. Ha nem akar koszorúslány lenni, akkor ne legyen, akkor talán megbosszúltnak érzi majd a sikertelenségét és Neked is jobb, ha nem vág fancsali képet a nagy napon. Utólag majd Te is látni fogod, ez végülis ez csak egy esküvő, a házasság maga sokkal fontosabb ennél az egy napnál. És a hugoddal, egy életen át tartó kapcsolatod van/lesz, tehát érdemes komolyan foglalkozni a kapcsolatotokkal, ne romoljon meg véglegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!