Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Pénzt kérünk ajándékba, ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pénzt kérünk ajándékba, ez így elfogadható?

Figyelt kérdés

Hamarosan tartjuk az esküvőnket. Én kis esküvőt terveztem, néhány fontos rokonnal és baráttal, a vőlegényem viszont nagy esküvőt szeretne, mert az ő családjuk nagy. 19 elsőfokú unokatestvére van, legalább hatvan embert akar meghívni. Én beleegyeztem, hisz neki ez fontos, viszont nincs ennyi pénzünk esküvőre.

Azt találtam ki, hogy a leendő sógornőmék nagy kertjében lesz a lakodalom, így a helyszínért nem kell fizetni (már beszélgettünk erről a leendő sógornőmmel), és a további költségekre valamennyire hozzá kell nyúlni a félretett pénzünkhöz, amit másra szántunk, mint hatalmas esküvőre. A háztartásunk teljesen berendezett, ezért nincs szükségünk étkészletre, kenyérpirítóra, így azt írnánk a meghívóba, hogy aki szeretne ajándékot, valamennyi pénzt hozzon inkább. Nem kell személyesen odaadni, hanem egy diszkrét helyre tennénk egy persely-féleséget, és oda berakják azt, amennyit szánnak, így nem derül ki, hogy ki mennyit adott, és ki nem tudott beleadni (ne legyen kínos senkinek).

Egy kicsit tartok a reakcióktól, ezért kérdezem a véleményeteket, hogy ez így bunkóság vagy nem?

2014. júl. 22. 16:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Meghívóba én nem írnám bele, hogy pénzt kértek, mert az egy emlék, és 10-20 év múlva ciki lesz visszaolvasni.

Gondolom úgy is személyesen adjátok át, vagy telefonon beszéltek a vendégekkel, akkor ezt meg lehet említeni.

2014. júl. 22. 18:10
 12/16 anonim ***** válasza:
81%

Pénz kunyerálós versikés meghívó szerintem nagyon égő.

Aki megteheti az kérés nélkül is pénzt ad aki meg nem az meg rosszul érzi magát vagy el sem fog menni, persze ha ez a cél akkor oké.

2014. júl. 22. 18:34
 13/16 anonim ***** válasza:

De milyen gusztustalan ez a névvel ellátott dolog. Mármint az indokok. Tehát ha valakinek van jó sok pénze, és ad nekem jó sok pénzt, akkor adjak neki jó sok pénzt? Akkor inkább tartsa meg.

Úgy gondolkodnék inkább, hogy aki kevesebbet tud adni, annak adok többet, mint amit ő ad, hadd legyen már egy jó napja.

2014. júl. 22. 19:25
 14/16 A kérdező kommentje:
Igazatok van, nem írom bele a meghívóba. Ha valaki megkérdezi, mit szeretnénk kérni, majd akkor elmondjuk, hogy pénznek örülnénk a legjobban.
2014. júl. 22. 20:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekünk benne volt a meghívóban, versikével. Senki egy büdös szót nem szólt miatta, jót mosolyogtak rajta, van, aki magán a versen, van, aki azon, h már gondolkozott az ajándékon és mennyivel könnyebb így... Szóval szerintem ez egyáltalán nem ciki.
2014. júl. 24. 03:14
 16/16 anonim ***** válasza:
a persely szerintem tok jo otlet! Aki fontosnak tartja, hogy tudjad, az ugyis boritekban, vagy levelezo lappal fogja bedobni. Egyebkent nem ciki, sok ilyet hallottam, meg annak sincs sok ertelme, hogy vesz egy mikrot, ahelyett, hogy odaadna azt a penzt. Max az lesz csalodott, akinek van felesleges mikroja/edeny keszlete/plazma tv-je:) (de o ugyis oda fogja adni:DD)
2014. júl. 24. 05:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!