Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a becsületes neve ennek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a becsületes neve ennek a lakodalmi tánctípusnak?

Figyelt kérdés

Felénk mindenki tud ilyet táncolni, simán retró-nak nevezzük és a lakodalmak fő tánctípusa. A "220 felett" stílusú zenékre szokták ropni így, szinte bármire, ami ebben a ritmusban komponálódott. Mi a becsületes neve?

https://www.youtube.com/watch?v=EzXgExNgAuY

2014. júl. 20. 15:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
55%
Már bocsi, de ez nem tánc csak lépegetés nagyjából a zene ütemére.
2014. júl. 20. 15:40
 2/16 anonim ***** válasza:
25%
Én még nem voltam olyan lakodalomban, ahol így táncoltak. Ez a csárdás és a keringő egyvelege. Legalábbis a lépések alapján.
2014. júl. 20. 15:42
 3/16 A kérdező kommentje:

Hát igen, a zenére való ütemes lépegetést szokták táncnak nevezni :D Attól, amiért nem találkoztál még vele, létezhet még :P

Megvan a "koreográfiája", ha jól megfigyelitek, szóval nem csak úgy összevissza lépegetnek. Én iszonyat sokat szenvedtem tinikoromban, amíg megtanultam nem összetaposni a táncpartnerem lábát egy-egy lagzin. Mondjuk: én amúgyis botlábú vagyok.

Az ügyesebbek forgást is tesznek bele, igazából azt keresem, vagyis annak a technikáját. Most nyáron lesz az esküvőm és menyasszonyként sok tánc vár rám. Nem szeretnék szégyent vallani a táncoslábú partnerek előtt.

2014. júl. 20. 15:45
 4/16 A kérdező kommentje:
Második: köszönöm. Akkor márcsak valami jó forgástechnikát kellene keressek, hogy meglegyen az, amit kutatok. A csárdás forgásainál gyorsabb az, amit ebben a táncban szoktak, és ha jól megfigyeltem akkor 180 fokos lépéseket tesznek közben, tehát nem körbetotyogják a párjukat...
2014. júl. 20. 15:48
 5/16 anonim ***** válasza:
51%

A 2. vagyok.

A csárdásnak van lassú és gyors változata is. A gyors csárdásban még ettől is gyorsabban forognak. De a bécsi keringőben is forognak ennyire.

Jobban megnézve a videót, hasonlítanak a lépések a fox-trottra is. Igaz, hogy a 60-as évek után már nem nagyon volt divatba.

Akkoriban elég sok új társastánc volt. Lovacska, polka, szamba, rock-and roll.

Már nem mindegyikre emlékszem.

2014. júl. 20. 16:00
 6/16 anonim ***** válasza:
51%

Ha forogni akarsz megtanulni, akkor keress valakit, aki jól tud csárdásozni, keringőzni. Ha ezt tudod, akkor más forgást is tudsz.

De ha a partnered tud táncolni (ami ma nem biztos), akkor nem lesz neked sem gondod vele.

2014. júl. 20. 16:03
 7/16 anonim ***** válasza:
25%
Ha jó a partner elvezet simán ilyen lötyögősben, te meg haladsz vele ahogyan a kezét, testét érzed.
2014. júl. 20. 16:03
 8/16 A kérdező kommentje:
Akkor utánanézek a foxtrottnak, nagyon szépen köszönöm! Valószínű, hogy valamiknek a keveréke lesz ez a tánc, ami azért jó, mert többféle típusban tudok kutakodni és egy-egy szimpatikus lépést ellesni :D
2014. júl. 20. 16:04
 9/16 anonim ***** válasza:
Ilyen zenére én polkáznék is akár. Annak is nézz utána.
2014. júl. 20. 22:26
 10/16 anonim ***** válasza:

Ne mondjátok, hogy nem tudjátok :D

Ez a SASSZÉ, van egy lépéses, két lépéses, ezek változata, forgás, pörgetés :D Erdélyben is minden lagziban megy :D

Arra már jöttem, hogy Magyarországon így nem nagyon tudnak táncolni az emberek :P A nővérem ott házasodott és mindenki csak tapogni tudott, csak mi tudtunk táncolni ilyen zenére a vőlegényemmel...

Republik, neuton, bikini, 100 Folk celsius stb. slágerekre általában ez megy ...

2014. júl. 21. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!